Hoe werkt behang schilderen?

In dit blog kom je meer te weten over behang schilderen.

Wil je een professionele schilder inhurenDoe dit dan via Bouwsector Nederland, zullen bij ons de beste schilders hebben aangesloten.

Vraag vandaag nog een gratis offerte aan zonder verplichten.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Een handige man schildert het behang met een roller om het een frisse, nieuwe look te geven.

Hoe over behang te schilderen?

Het is normaal dat je behang er na een paar jaar een beetje smerig en versleten uitziet.

En je hebt misschien welke opties je hebt om je behangen renovlies muur nieuw leven in te blazen, en een daarvan is leren hoe je over behang kunt schilderen.

Trends komen en trends gaan, en hoewel behang een eenvoudige manier is om een ​​nieuw patroon en een nieuwe kleur toe te voegen, wordt het een steeds meer achterhaalde stijl.

Lees hier alle behangtrends van dit moment! Eerst en vooral: als u niet degene was die de behanglaag heeft aangebracht, zult u zich niet bewust zijn van de onvolkomenheden die eronder kunnen liggen, zoals ondergoed en spijkergaten.

Hoeveel lagen?

Bovendien kijk je misschien naar je muur en probeer je te bepalen hoeveel lagen papier er zijn vermoord. En het verwijderen van slechts één laag behang is een defecte taak, laat staan ​​dat je te maken hebt met meerdere lagen.

Als je een snelle opknapbeurt nodig hebt, kun je binnen een paar uur spectaculaire resultaten krijgen door gewoon over je behang heen te schilderen.

Hoewel het verven van je behang door de meeste professionals niet wordt verbeterd, kan het selecteren van de juiste precisie en technieken helpen om je kamer te verjongen zonder al te veel geld uit te geven.

Lees dit artikel verder met een probleemloze stapsgewijze handleiding voor het schilderen van behang.

Een close-up van een kwast die voorzichtig over het behang glijdt en de verf gelijkmatig verdeelt.

Kun je over behang schilderen?

Het simpele antwoord is ja, hoewel anderen het daar misschien niet mee eens zijn.

Zoals gezegd, als je het aan een vakman of verffabrikant vraagt, zullen zij je adviseren om je behang volledig te strippen.

En eerst eventuele lijmresten te verwijderen voordat je gaat schilderen.

Soms, vooral als het verkeerd wordt gedaan, kan het strippen of verwijderen van uw behang de onderliggende muur veel schade toebrengen.

Door de juiste apparatuur, primers en verven te selecteren, kunt u uw verfklus snel klaren en er binnen een paar uur verfrist wordt waargenomen.

Zoek het type achtergrond uit

Toegang krijgen tot en bepalen welk type behang je hebt, is je eerste stap voordat je je verf te openen verf en je penseel te pakken.

Verschillende soorten wandbekleding die u andere technieken volgen. Papier of vinyl gecoat papier kan gemakkelijk worden opgelost zolang u de muur volledig voorbereidt en beheerst voorstrijkt.

Onjuiste inleidings- en voorbereidingsmethoden kunnen leiden dat de naden en randen van het papier omhoog komen.

Er zijn ook enkele bekledingen, zoals zwaar vinyl met een stoffen tapijt, die niet worden aanbevolen voor schilderen en die moeten worden verwijderd en die veel te verwijderen dan andere materialen.

Wanneer u niet over behang moet schilderen

Zoals hierboven vermeld, mag sommige soorten behang gewoon niet worden vervangen, zoals vinyl met een stoffen tapijt, en gelukkig is dit soort behang niet zo moeilijk te verwijderen.

Wanneer u echter de staat van uw behangonderzoekt, moet u op verschillende plaatsen op afbladderen plaatsen.

Dit omdat dit een belangrijke indicator is voor wanneer u niet moet overwegen hoe u over behang moet schilderen. Onderzoek uw behang gevonden op beschadigingen en zoek het materiaal uit voordat u een verflaag aanbrengt.

Wilt u het behang verwijderen dat overgeschilderd is, dan is een moeilijkere klus dan behang zonder verf.

Belangrijkste aandachtspunten: je wandbekleding moet helemaal schoon zijn en er mogen geen tekenen van scheuren of afbladderen zijn.

Als je doorgaat met schilderen over de scheuren, zal je verfbeurt afbladderen en de onvolkomenheden bewegen die je verkennen te verhullen.

Een kunstenaar schildert met de hand een uniek ontwerp op het behang om de kamer een persoonlijke touch te geven.

Wat kost behang laten schilderen?

Wij hebben kunnen behang aanbrengen en sauzen tegen een scherp tarief.

Vraag gratis en vrijblijvend bij ons de beste offerte op maat aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland