Behang: de ultieme guide

In ons blog duiken we in de wondere wereld van behang. Behang is een veelzijdige en creatieve manier om je interieur een persoonlijk tintje te geven. Of je nu op zoek bent naar een subtiele achtergrond of een opvallend statement, behang biedt eindeloze mogelijkheden.

Bij Bouwsector Nederland ontdek je de nieuwste trends, praktische tips voor het kiezen en aanbrengen van behang, en inspirerende ideeën om elke ruimte in je huis te transformeren. Laat je meenemen in de magie van behang en ontdek hoe je jouw interieur naar een hoger niveau kunt tillen!

Wil je behang kopen of laten aanbrengen? Vraag dan een offerte aan!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Een oceaan van patronen en kleuren - ontdek ons unieke behangassortiment met de perfecte afwerking.

Behang kopen

Dit is alles wat u moet weten over het kiezen van behang dat past bij uw wensen en interieur:

1. Het licht in de kamer

Een van de beste eerste overwegingen om in gedachten te houden, is hoeveel natuurlijk licht de kamer die u van plan bent te behangen gedurende de dag ontvangt.

Of het nu veel natuurlijk licht is of als het een ruimte op het zuiden is die moeite heeft om de zon te zien, overweeg de sfeer die wordt gecreëerd door de aan- of afwezigheid van licht.

Als een kamer veel natuurlijk licht ontvangt, kan het verstandig zijn om het bij lichtere, helderdere kleuren te houden om een luchtige, opbeurende sfeer in de ruimte te accentueren.

Het is ook geweldig om mat behang te overwegen in plaats van op een reflecterend oppervlak te printen. Onze behanger kan alle soorten naadloos voor u plakken.

Bouwsector Nederland kan zowel behang schilderen als aanbrengen in elke gewenste kleur. Huur vandaag nog een professionele behanger in bij jou uit de buurt!

2. Kleuren kiezen voor je behang

Kleuren zijn een belangrijke overweging als het gaat om het behangen van een ruimte.

Toch hebben kleuren een bepaalde psychologische connotaties en creëren verschillende sferen in een ruimte, afhankelijk van het gebruikte kleurengamma.

3. De hoogte van het plafond van uw kamer

Dit wordt soms over het hoofd gezien wanneer u voor het eerst uw ruimte beoordeelt en zich afvraagt welk behang echt goed zou werken.

Uw plafondhoogte moet een belangrijke factor zijn bij het kiezen van uw behang.

Lage plafonds creëren een ruimte die kleiner aanvoelt, in welk geval het beter is om te gaan voor een kleur- en / of patrooncombinatie voor uw muren die ruimte creëert.

Houd er rekening mee (dat als je besluit een patroon te gebruiken) probeer iets te gebruiken dat wat negatieve ruimte heeft en niet zo druk is dat het overweldigend is.

Uw woning volledig afwerken? Dan moet u ook een kitspecialist in handen nemen!

4. Behang kiezen voor je plafond

Vergeet niet één oppervlak dat normaal gesproken over het hoofd wordt gezien – de 5e muur.

De 5e muur? Uw plafond natuurlijk! Meestal wordt het plafond onderbenut bij het behangen van een ruimte.

Het is een meer populaire aanpak om alleen vast te houden aan het behangen van 4 muren in uw ruimte, maar het plafond in uw voordeel gebruiken kan echt helpen.

5. Patronen kiezen voor uw behangLaat uw creativiteit de vrije loop met ons assortiment van behang met patronen en prints, dat zorgt voor een unieke uitstraling in elke kamer.

Patronen en herhalende afbeeldingen kunnen een geweldige manier zijn om wat stijl aan je muren toe te voegen en een aantal opvallende details te creëren die een vonk toevoegen aan elke woonruimte.

Het kiezen van het juiste soort patroon dat waarde toevoegt aan uw ruimte en geen concessies doet aan de sfeer die u probeert te creëren, kan echter een uitdaging zijn.

In een kleine ruimte is het niet aan te raden om veel muren met herhaalde patronen te hebben.

Meerdere wanden met herhalende kleuren en elementen zorgen voor veel beweging.

Deze beweging resulteert in een chaotische sfeer, die in combinatie met een kleine ruimte claustrofobisch aanvoelt.

6. Overweeg de meubels in uw ruimte

De meubels en armaturen in uw ruimte kunnen een grote invloed hebben op de stijl van uw behang en de impact die het heeft.

Overweeg in eerste instantie de verhoudingen van uw meubels.

Een ruimte zoals een lounge, met grote banken of fauteuils, is misschien niet zo geschikt voor behang.

Dit kan zijn omdat grote meubels een groot deel van uw muur blokkeren, wat betekent dat u niet het volledige effect van het ontwerp krijgt.

Vooral als het een kunstwerk is en geen herhalingspatroon – elementen van een stuk kunnen worden afgesneden en dit zal de opvallende aantrekkingskracht verpesten die je oorspronkelijk van plan was.

7. Denk aan de muur zelf

Een andere belangrijke overweging is de muur waarop u het behang wilt aanbrengen. Ontdek de behangen per m2 prijs die op dit moment in de aanbieding is.

Het hebben van een raam, of meerdere ramen, aanwezig op een muur die u wilt bedekken met een prachtig ontwerp kan problemen veroorzaken.

Printers en installateurs brengen vaak extra kosten in rekening. Dit omdat het originele behang dat is afgedrukt om de grootte van uw muur te bedekken, geen raamuitsparingen bevat.

Het betekent ook dat delen van het ontwerp dat u van plan bent op uw muren te hebben, mogelijk worden verduisterd en er misschien niet zo goed uitzien als er geen gaten in de afbeelding waren.

Probeer in dit geval het patroon te plannen dat u kiest om rond uw ramen te passen of te vormen.

Of zorg ervoor dat u zich comfortabel voelt met het verliezen van een deel van het ontwerp omdat u de ramen in uw kamer moet snijden.

8. Hoe om te gaan met rare muren in kleine ruimtes

Het hebben van een kleine ruimte waarvan je niet precies weet wat je ermee moet doen, kan een kans zijn om je creativiteit te maximaliseren en iets toe te passen dat er geweldig uitziet.

Kleine bogen en overgebleven segmenten van de muur die niet door een muur slaan om meer ruimte te creëren.

Door kleine ruimtes ongebruikt te laten, kan de sfeer in een kamer saai en stagnerend lijken.

Het toevoegen van een patroon of beeldmateriaal dat resoneert met een deel van je smaak en persoonlijkheid, zal in de toekomst een veel aangenamere sfeer creëren voor welke omgeving je ook stylet.

9. Verschillende behangmaterialen & wat is het beste voor uw ruimte

Er zijn een paar materialen om uit te kiezen bij het behangen van een ruimte.

Vaker heb je getextureerd en glad behang.

Getextureerd behang kan worden gebruikt om een detailelement toe te voegen als aanvulling op een patroon of kunstwerk.

Een glad behang ziet er vaak schoner en verfijnder uit, maar het hangt echt af van de instelling en sfeer die je probeert te creëren.

Qua materiaalkeuze heb je vinyl gecoat behang en massief vinylbehang.

Voeg textuur en diepte toe aan uw muren met ons assortiment van behang met reliëf, perfect voor het creëren van een gezellige en warme sfeer.

Behang bestellen

Behang kiezen en aanbrengen kan een spannende maar ook uitdagende taak zijn. In mijn blog deel ik graag waardevol advies om je te helpen bij het kopen en aanbrengen van behang.

Ontdek hoe je het juiste behang selecteert dat past bij je stijl en de sfeer die je wilt creëren. Leer essentiële tips en trucs om behang op een professionele en duurzame manier aan te brengen, zodat je lang van je prachtig gedecoreerde muren kunt genieten.

Bereid je voor op een geslaagd behangavontuur met mijn deskundige advies! Schrijf je in bij Bouwsector Nederland voor de goedkoopste behangprijzen en naadloze muren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland