Cinewall kopen en laten installeren

De Cinewall is op dit moment één van de populairste ontwikkelingen.

Via ons stappenplan kunt u hem zelf maken of natuurlijk via ons kopen.

Wij bieden op dit moment meer dan 100 verschillende media muren.

Vraag daarom meteen een offerte bij ons aan of meldt u aan voor gratis advies.

In ons blog gaan we de 15 punten doornemen die van belang zijn bij cinewalls.

Voor de vetste ontwerpen, acties en mogelijkheden kunt u onze nieuwsbrief volgen.

Cinewall

10 ideeën voor een cinewall om je tv stijlvol weer te geven

Deze ideeën voor cinewalls zorgen voor samenhang in je woonkamer – door je apparaten netjes gegroepeerd te houden.

Deze tips voor mediamuren helpen je om een elegante, uniforme woonkamerlook te creëren, terwijl je geniet van al je media-apparaten op één plek.

Op hun eenvoudigst omvatten mediamuren een aan de muur gemonteerde tv, meestal omgeven door kasten of planken in de woonkamer.

Wij zelf leveren met haard en zonder haard.

Advies Cinewall laten bouwen

Maar aangezien velen van ons tegenwoordig meerdere apparaten hebben, van slimme luidsprekers tot soundbars, is het de moeite waard om na te denken over de best uitziende manieren om deze om te toveren in een stijlvol entertainmentcentrum in huis.

Of je nu gewoon de beste tv wilt weergeven op een manier die past bij het decor in de belangrijkste chill-outruimte van je gezin.

Of als je een uitgebreide set technologie hebt die je wilt organiseren, er zijn eindeloze manieren om naadloze functionaliteit te integreren in uw loungeruimte, zonder concessies te doen aan designinteresse.

Cinewalls

Wat is een cinewall?

Een mediamuur is niet alleen investeren in de nieuwste en beste technologie.

Het gaat er ook om deze technologie met succes in uw woonkamerideeën op te nemen.

Interieurontwerpster Dani van Bouwsector Nederland, heeft een paar top tips om een cinewall ‘functioneel, zonder in te boeten aan stijl’ te maken.

Hoe werkt een cinewall maken?

  • Bewaar eerst alle afstandsbedieningen, controllers en elektronische apparaten in een doos of mand en zorg ervoor dat deze op een toegankelijke, maar niet al te zichtbare plek wordt bewaard.
  • Stop alle draden weg zodat ze niet in de weg zitten en creëer hoogte met tv-standaards of rekken.
  • Zorg ervoor dat je wandkandelaars aan weerszijden van je tv zijn geïnstalleerd en naar beneden wijzen naar het decor dat je wilt markeren.
  • Vul de ruimte met familiefoto’s, je favoriete kunstwerken, boeken en planten. Knopfler zegt dat ze het leuk vindt om planken te vullen met vlamloze kaarsen, en je kunt je tv-standaard extra hoogte geven door complementaire kandelaars in verschillende maten samen te stylen.
  • Je kunt ook het uiterlijk van de mediamuur veranderen door een frame rond je tv toe te voegen. Je zou zelfs kunstwerken kunnen streamen om het eruit te laten zien als een onderdeel van je kunstgaleriemuur!

Bouwen

1. MAXIMALISEER HET OPSLAGPOTENTIEEL VAN UW CINEWALL

Een van de meest veelzijdige media wandontwerpen is gemakkelijk ook de meest populaire.

Het omvat de tv die in het midden van de muur is geplaatst en een combinatie van open planken en op maat gemaakte kasten rondom het tv-meubel.

De open planken kun je gebruiken voor extra techniek (denk aan de beste smart speaker of beste soundbar) of voor boeken als je dat liever hebt.

Deze klassieke mediawand met geverfde kasten is gemaakt door onze meubelmaker en heeft een ingetogen kastontwerp dat perfect past bij het decor.

De configuraties van de kasten zijn bijna eindeloos en zullen volledig afhangen van de grootte van uw woonkamermuur en uw woonkamer opslag behoeften.

2. MEDIAWANDEN ZIJN NIET ALLEEN VOOR DE WOONKAMER

Hoewel cinewalls het vaakst in woonkamers worden geïnstalleerd, is er geen echte reden waarom je er geen in een andere kamer kunt hebben.

Hoewel we er waarschijnlijk niet één in de slaapkamer zouden hebben, zijn gangen en ongebruikte overlopen geweldige kandidaten voor het creëren van een lees-/mediahoek waar je op elk moment van de dag van kunt genieten.

Bouwsector Nederland creëerde deze onopvallende mediamuur die organisch opgaat in de zachte, kustachtige uitstraling van een ganggebied.

Maken

3. NEEM ZITHOEKJES OP IN HET ONTWERP

Een cinewall hoeft niet de traditionele lay-out te hebben met zitplaatsen tegenover de tv, met planken aan weerszijden van de media-eenheid.

Vooral in huizen waar ruimte schaars is, wil je misschien creatiever nadenken over hoe je mediamuur wordt gebruikt als je geen tv kijkt.

We houden echt van de manier waarop wij bij een cinewall van onze ontwerper ook twee extra zithoeken kunnen maken – perfect om gasten in de buurt te hebben.

Een van die gezellige huiskamerideeën die we graag een keer bij u thuis kopen laten zien in een presentatie.

Wat er aan rekken is opgeofferd, wordt meer dan goedgemaakt met een uniek ontwerp.

4. DUBBEL OP SCHERMEN VOOR EFFICINT HUISWERK

Als uw cinewall eigenlijk deel uitmaakt van uw thuiskantoorideeën in plaats van uw woonkamer, en u deelt uw thuiskantoor met uw partner.

Waarom zou u dan geen aantrekkelijk symmetrisch ontwerp maken dat alles verdubbelt?

Om de ruimte er echt mooi uit te laten zien, moet u niet alleen de schermen matchen.

Laat u inspireren door dit ontwerp van onze stylist dat een spiegeleffect creëert met bijpassende stoelen en opbergers.

5. GEBRUIK EEN CONSOLETAFEL OM EEN CINEWALL EFFECT TE CREREN

Als je geen budget hebt voor een op maat gemaakte mediamuur, of je woont in een huurwoning en je kunt bestaande muren niet wijzigen, dan is er een eenvoudige manier.

Dit kun je doen om een mediamuur effect te creëren door een ruime consoletafel ernaast te plaatsen aan de muur die je je cinewall wilt maken.

Veel consoletafels hebben ook veel opbergruimte aan de zijkant – geweldig. als je zowel je hifi-speakers of dvd-speler als je tv wilt plaatsen.

cinewall kopen

6. COMBINEER EEN MEDIAMUUR MET EEN GALERIJMUUR

Als u de voorkeur geeft aan een meer gepolijste, decoratieve look, en u wilt niet het gedoe van op maat gemaakte rekken, waarom plaatst u uw media-eenheid dan niet tegen een fotowand?

Als u een fotowand combineert met uw ideeën voor cinewalls, krijgt u veel scherpere en eigentijdsere resultaten, vooral als u prints en foto’s gebruikt.

Ga voor meer intriges voor klassieke schilderijen.

7. DISPLAY DECORATIEVE ARTIKELEN OP VERZONKEN SCHAPPEN

Over het verzachten van het uiterlijk van een mediamuur met decoratieve elementen gesproken, als je verzonken planken in je woonkamer hebt, heb je eindeloze mogelijkheden om een unieke weergave rond je tv/soundbar-eenheid te creëren.

Van fotolijsten tot sculpturen en vazen, de keuze van wat je ophangt is geheel aan jou.

Door spots aan de inbouwplanken toe te voegen, zoals in onze cinewall voorbeelden, krijgt u ‘s avonds een nog aantrekkelijker uiterlijk wanneer u de tv niet gebruikt.

media muur

8. BOUW EEN OPEN HAARD IN UW MEDIAMUUR

Een open haard en een tv aan dezelfde muur?

Maak je geen zorgen, ze zijn best compatibel, op voorwaarde dat je kiest voor een elektrische inzethaard en niet voor een gas- of open haard.

Elektrische haarden zijn volkomen veilig voor aan dezelfde muur als uw tv.

Het installeren van een inzethaard is echter een vak voor een professional en kunt u het beste tegelijk met de rest van uw cinewall bouwen.

Je kunt deze look echter ook zelf maken door een vrijstaande elektrische haard te kopen en deze voor je mediamuur te plaatsen.

9. GEBRUIK MODULAIRE SCHAPPEN OM EEN VRIJSTAANDE CINEWALL TE CREREN

Vrijstaande modulaire rekken werken geweldig in ruimtes waar u niet kunt of wilt boren, en ze vereisen niet dat u planken helemaal opnieuw opbouwt.

IKEA was een pionier in deze look, maar modulaire planken zijn nu verkrijgbaar bij veel verschillende retailers.

Een van die woonkamer-tv-ideeën die eindeloos veelzijdig zijn en geschikt voor kamers van alle soorten en maten.

Als je niet veel spullen hebt, kun je al je rekken open houden voor een meer eigentijdse, minimalistische look.

Als er dingen zijn die u uit het zicht wilt houden, overweeg dan om deuren op sommige units te monteren.

Wij kunnen voor u de cinewall kosten beperkt houden doordat wij groot inkopen.

cinewall voorbeelden

10. MAAK EEN LANDSCHAP MET BOEKENPLANKEN

In kleinere woonkamers waar een aparte mediamuur misschien geen optie is, kun je toch een mediamuur-look creëren door je console of tv-meubel voor je boekenplanken te plaatsen.

Deze look kan zelfs worden bereikt door uw vrijstaande meubels te groeperen – er is geen duur, op maat gemaakt rekproject nodig.

Als waar je woont al ingebouwde planken heeft, hoef je natuurlijk nog minder meubels te kopen.

Wat we erg leuk vinden aan deze look, is dat je je console niet hoeft te matchen met de planken – een meer eclectische look met een mix van materialen en kleuren werkt perfect voor een geïmproviseerde mediamuur.

11. OVERWEEG WAT U IN UW CINEWALL MOET OPNEMEN

Maak in eerste instantie een lijst van alle dingen die u in uw mediamuur wilt opnemen, zoals een tv, Sky Q-box, subwoofer versterkers, consoles voor PS5 en Xbox enzovoort.

Je moet van tevoren meten om er zeker van te zijn dat ze allemaal passen bij je tv-montage-idee.

‘Als je tevreden bent met een soundbar die het geluid van je tv doorgaans versterkt, hoef je minder in de kasten te stoppen’.

‘Maar als je serieus ondergedompeld wilt worden, heb je de klassieke AV-receiver en luidsprekeropstelling nodig, dus zorg ervoor dat ze passen.

‘Misschien wil je er ook een Blu-Ray-speler bij doen.

Hoewel ze niet zo populair zijn als ze waren, geven ze je nog steeds de best mogelijke weergave van geluid en beeld.

Misschien heb je ook een of meer gameconsoles.

Voorbeeld

12. KIES EEN POSITIE

Omdat het duur kan zijn om te installeren, wilt u dat uw mediamuur de ster van de kamer is, zonder er al te indrukwekkend uit te zien.

U kunt ervoor kiezen om hem in een speciale thuisbioscoop of mediaruimte te plaatsen, of hem aan te passen aan uw woonkamer of open keuken.

Waar je hem ook plaatst, je zult goed moeten nadenken over de zichtlijn van waar je gaat zitten.

U moet uw tv kunnen bekijken en gemakkelijk toegang hebben tot de rest van uw media.

‘Vergeet ook niet aan lawaai te denken’, zegt Dani – hoofdontwerper Bouwsector Nederland.

‘Sommige items hebben ventilatoren die draaien om ze koel te houden, dus bedenk of ze subtiel genoeg zijn of je storen?

Eventueel kun je overwegen om een rack met essentiële apparatuur in een andere ruimte te plaatsen.’

13. KIES UIT EEN VRIJSTAANDE KAST OF OP MAAT 

U kunt in veel van de grote meubelwinkels aantrekkelijke kant-en-klare units kopen om als basis voor uw mediamuur te dienen, maar u moet de afmetingen zorgvuldig controleren om ervoor te zorgen dat uw gadgets passen.

Als alternatief kunt u een op maat gemaakte meubelmaker gebruiken die nauw samenwerkt met uw audio- en visuele expert om het perfecte tv-idee voor de woonkamer te creëren.

Om iemand in uw regio te vinden die advies kan geven over de installatie, neemt u contact met ons op.

Cinewall prijzen

Contact ook een audiovisueel expert

Verwacht niet dat een schrijnwerker – of het nu een vakman of een groter bedrijf is – ook een audiovisuele expert is.

Als je er een nodig hebt, neem dan contact op met een erkend installatiebedrijf.

Onze beste projecten hebben goed gewerkt toen ik als AV-specialist en ontwerper, plus de lichtontwerper en de meubelmaker als een team samenwerkten, zodat we alle details konden aanscherpen.

Het probleem met kant-en-klare units, die waarschijnlijk goedkoper zijn, is dat je ijverig moet zijn.

Cinewall op maat laten maken

  • Is de schermhoogte geschikt voor uw kamer?
  • Hoe zit het met het formaat van de tv?

Sommige meubelbedrijven lijken ergonomie en comfortstatistieken helemaal te vergeten als het gaat om tv-meubels – we weten niet waarom.

14. DENK OVER MATERIAAL EN STIJL

Hoewel er tal van kleuren en afwerkingen zijn om uit te kiezen die bij uw meubels en accessoires passen, zal het kiezen voor een neutraal gekleurde mediamuur een lange levensduur garanderen.

Een houten afwerking kan tijdloos zijn en past bijvoorbeeld goed in zowel moderne als klassieke omgevingen.

Mediamuren op stofbasis zijn geweldig en helemaal trendy merken wij op.

Ze geven niet alleen een zacht, luxueus gevoel, ze laten je luidsprekers, akoestische behandelingen en wat elektronica verbergen.

Maar misschien heb je ook een houten kast nodig voor apparatuur zoals Skybox, disc speler, surround versterker en gameapparatuur – of dat nu onder of aan de zijkant is.

cinewall laten maken

Cinewall ontwerpen

Wij hebben gezien dat bij cinewalls een aantal fantastische op stof gebaseerde cinewall ontwerpen biedt, met een uitgebreid netwerk van installatiepartners.

Acupanel akoestische wandpanelen zijn ook populair, met verbeterde geluidsprestaties.

Wij wijzen u erop dat het belangrijk is om overal matte afwerkingen te gebruiken, en idealiter donkere kleuren om de contrastprestaties te verbeteren.

Glanzend is storend, dus houd het buiten het kijkgebied.

Zet in plaats daarvan metalen fotolijstjes of je kunstwerken aan de zijkant of achter je.

15. CONTROLEER DE AFMETINGEN

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat elke gadget zijn ideale ruimte heeft, vooral als je een standaard idee hebt om een ​​tv of audioapparatuur te verbergen.

Wij stellen voor om te beginnen met het tekenen van een schaalafbeelding.

Gebruik een gratis adviesgesprek om u uit te laten leggen waar alles zal gaan,

Controleer zelf ook de afmetingen van de producten die je gaat verstoppen en zorg ervoor dat ze passen in de binnen afmetingen van de ruimte waarin je ze wilt hebben.

Zorg dat er in ieder geval ruimte is voor je vingers om langs elke kant naar beneden te gaan.

En bedenk eens hoe je al die kabels aan de achterkant van je AV-receiver gaat aansluiten?

bouwtekening

Het inbouwen van boxen

Luidsprekers kunnen in de kast worden ingebouwd en achter akoestisch transparant materiaal worden verborgen om ze te verbergen.

De ruimte achter de luidspreker heeft een akoestische behandeling nodig om de luidspreker correct te laten werken.

Je kunt behoorlijk overweldigd raken door het technische aspect hiervan.

Je wilt er ook zeker van zijn dat er niets gaat rammelen als je de luidsprekers open hebt staan.

Praat met een professional die je kan helpen.

16. LAAT VENTILATIE TOE!

Cinewall planken moeten goed worden geventileerd om al uw gadgets te beschermen tegen oververhitting.

We gebruiken indien mogelijk een op maat gemaakte meubelmaker voor onze projecten, omdat dit je maximale flexibiliteit geeft met het algehele uiterlijk van het meubilair en de materialen.

Het betekent ook dat we kunnen overleggen met de schrijnwerker om te zorgen voor een goede ventilatie.

Er is luchtstroom rond uw gadgets nodig omdat de gegenereerde warmte moet kunnen ontsnappen.

Elke warmteophoping zorgt ervoor dat apparatuur op den duur uitvalt.

17. TOEGANG HEBBEN VOOR BEVESTIGING, BEDRADING EN UPDATES

Behalve dat je gemakkelijk toegang hebt tot je apparatuur – zodat technici kabels kunnen repareren of je systeem kunnen updaten.

Dan moet je er ook aan denken om ruimte te laten voor nieuwe gadgets die je in de toekomst koopt als je overweegt hoe je een tv aan de muur monteert.

Het is best handig om bij de achterkant van je componenten te kunnen komen als je de stroomkabel eruit moet trekken om je Sky Q-box opnieuw op te starten.

Vergeet niet om voldoende Cat5 / Cat6 in te voeren voor een bekabelde netwerkverbinding met al uw apparaten.

Ze hebben misschien wifi ingebouwd, maar alles werkt beter als het vast op je netwerk is aangesloten.

Als je echt slim wilt zijn, plaats dan een PDU zodat je je hardware gemakkelijk kunt power-cyclen zonder dat je naar een stroomkabel hoeft te reiken om eruit te trekken wanneer je Sonos opnieuw moet worden opgestart.

zwarte cinewall

WAT ZIJN DE BESTE MATERIALEN VOOR EEN CINEWALL?

Bouwsector Nederland raadt aan om je mediawand ‘interessant’ te maken met gemengde materialen, zoals teakhout en verouderde messing accenten.

Deze twee materialen hebben samen een natuurlijke en toch luxe uitstraling en zijn eenvoudig te realiseren met een betaalbaar decor.

Andere elementen om te overwegen zijn ‘een ingebouwde open haard of marmeren mantels.

Welke stijl en materialen je ook kiest voor je cinewall, ‘zorg ervoor dat de afwerking van je verlichtingsarmatuur past bij de tinten van elk materiaal dat je gebruikt’.

WELKE VERLICHTING IS HET BESTE VOOR EEN CINEWALL

Verlichting kan het uiterlijk van uw mediamuur echt versterken en textuur en dimensie toevoegen aan uw hele woonkamerinrichting.

Bouwsector Nederland beveelt wandlampen ten zeerste aan en noemt ze ‘een geweldige manier om je mediamuur te verlichten’.

Als je op zoek bent naar accentverlichting, overweeg dan om een schans te bedraden en een dimmer te installeren, zodat je geen harde verlichting hebt terwijl je tv kijkt.’

Volgens ons kan het installeren van schansen aan weerszijden van de tv ‘elk decor dat je aan de zijkanten hebt, zoals een galerijwand of boekenplanken, in de schijnwerpers zetten.’

Wij kunnen overigens een cinewall met openhaard en een cinewall zonder openhaard bouwen.

Wilt u uw cinewall verlichting nog verder uitbreiden?

Je kunt de verlichting in deze ruimte ook een dimensie geven door vlamloze kaarsen toe te voegen, die volkomen veilig zijn voor gebruik op boekenplanken of rond kinderen en huisdieren.

Cinewall prijs

Wat kost een cinewall plaatsen?

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Mocht u de laatste trends willen volgen dan hebben we een top nieuwsbrief.

Belangrijke blogs
Schilderen
Stukadoors
Groene energie
Tuin en oprit
Kitwerk
Vloeren
Nieuwbouw
Nieuwbouwprojecten
Bedrijf aanmelden
Offerte aanvragen