Cinewall kopen en laten installeren

De Cinewall is op dit moment één van de populairste ontwikkelingen.

Via ons stappenplan kunt u zelf een cinewall maken of kant en klaar kopen.

Wij bieden op dit moment meer dan 100 verschillende media muren.

Vraag daarom meteen een offerte bij ons aan of meldt u aan voor gratis advies.

Lees ons blog waarin we 15 punten doornemen die van belang zijn bij cinewalls.

Een stijlvolle cinewall met strakke lijnen en een minimalistisch ontwerp.

 

5 ideeën voor een cinewall om je tv stijlvol weer te geven

Deze ideeën voor cinewalls zorgen voor samenhang in je woonkamer – door je apparaten netjes gegroepeerd te houden.

Deze tips voor mediamuren helpen je om een elegante, uniforme woonkamerlook te creëren, terwijl je geniet van al je media-apparaten op één plek.

Op hun eenvoudigst omvatten mediamuren een aan de muur gemonteerde tv, meestal omgeven door kasten of planken in de woonkamer.

Wij zelf leveren met haard en zonder haard.

Advies Cinewall laten bouwen

Maar aangezien velen van ons tegenwoordig meerdere apparaten hebben, van slimme luidsprekers tot soundbars, is het de moeite waard om na te denken over de best uitziende manieren om deze om te toveren in een stijlvol entertainmentcentrum in huis.

Of je nu gewoon de beste tv wilt weergeven op een manier die past bij het decor in de belangrijkste chill-outruimte van je gezin.

Of als je een uitgebreide set technologie hebt die je wilt organiseren, er zijn eindeloze manieren om naadloze functionaliteit te integreren in uw loungeruimte, zonder concessies te doen aan designinteresse.

 

Wat is een cinewall?

Een mediamuur is niet alleen investeren in de nieuwste en beste technologie.

Het gaat er ook om deze technologie met succes in uw woonkamerideeën op te nemen.

Interieurontwerpster Dani van Bouwsector Nederland, heeft een paar top tips om een cinewall ‘functioneel, zonder in te boeten aan stijl’ te maken.

Hoe werkt een cinewall maken?

  • Bewaar eerst alle afstandsbedieningen, controllers en elektronische apparaten in een doos of mand en zorg ervoor dat deze op een toegankelijke, maar niet al te zichtbare plek wordt bewaard.
  • Stop alle draden weg zodat ze niet in de weg zitten en creëer hoogte met tv-standaards of rekken.
  • Zorg ervoor dat je wandkandelaars aan weerszijden van je tv zijn geïnstalleerd en naar beneden wijzen naar het decor dat je wilt markeren.
  • Vul de ruimte met familiefoto’s, je favoriete kunstwerken, boeken en planten. Knopfler zegt dat ze het leuk vindt om planken te vullen met vlamloze kaarsen, en je kunt je tv-standaard extra hoogte geven door complementaire kandelaars in verschillende maten samen te stylen.
  • Je kunt ook het uiterlijk van de mediamuur veranderen door een frame rond je tv toe te voegen. Je zou zelfs kunstwerken kunnen streamen om het eruit te laten zien als een onderdeel van je kunstgaleriemuur!

 

1. MAXIMALISEER HET OPSLAGPOTENTIEEL VAN UW CINEWALL

Een van de meest veelzijdige media wandontwerpen is gemakkelijk ook de meest populaire.

Het omvat de tv die in het midden van de muur is geplaatst en een combinatie van open planken en op maat gemaakte kasten rondom het tv-meubel.

De open planken kun je gebruiken voor extra techniek (denk aan de beste smart speaker of beste soundbar) of voor boeken als je dat liever hebt.

Deze klassieke mediawand met geverfde kasten is gemaakt door onze meubelmaker en heeft een ingetogen kastontwerp dat perfect past bij het decor.

De configuraties van de kasten zijn bijna eindeloos en zullen volledig afhangen van de grootte van uw woonkamermuur en uw woonkamer opslag behoeften.

2. MEDIAWANDEN ZIJN NIET ALLEEN VOOR DE WOONKAMEREen op maat gemaakte cinewall die zowel praktisch als visueel aantrekkelijk is en perfect past bij jouw home cinema systeem.

Hoewel cinewalls het vaakst in woonkamers worden geïnstalleerd, is er geen echte reden waarom je er geen in een andere kamer kunt hebben.

Hoewel we er waarschijnlijk niet één in de slaapkamer zouden hebben, zijn gangen en ongebruikte overlopen geweldige kandidaten voor het creëren van een lees-/mediahoek waar je op elk moment van de dag van kunt genieten.

Bouwsector Nederland creëerde deze onopvallende mediamuur die organisch opgaat in de zachte, kustachtige uitstraling van een ganggebied.

 

3. NEEM ZITHOEKJES OP IN HET ONTWERP

Een cinewall hoeft niet de traditionele lay-out te hebben met zitplaatsen tegenover de tv, met planken aan weerszijden van de media-eenheid.

Vooral in huizen waar ruimte schaars is, wil je misschien creatiever nadenken over hoe je mediamuur wordt gebruikt als je geen tv kijkt.

We houden echt van de manier waarop wij bij een cinewall van onze ontwerper ook twee extra zithoeken kunnen maken – perfect om gasten in de buurt te hebben.

Een van die gezellige huiskamerideeën die we graag een keer bij u thuis kopen laten zien in een presentatie.

Wat er aan rekken is opgeofferd, wordt meer dan goedgemaakt met een uniek ontwerp.

4. DUBBEL OP SCHERMEN VOOR EFFICINT HUISWERK

Als uw cinewall eigenlijk deel uitmaakt van uw thuiskantoorideeën in plaats van uw woonkamer, en u deelt uw thuiskantoor met uw partner.

Waarom zou u dan geen aantrekkelijk symmetrisch ontwerp maken dat alles verdubbelt?

Om de ruimte er echt mooi uit te laten zien, moet u niet alleen de schermen matchen.

Laat u inspireren door dit ontwerp van onze stylist dat een spiegeleffect creëert met bijpassende stoelen en opbergers.

5. GEBRUIK EEN CONSOLETAFEL OM EEN CINEWALL EFFECT TE CREREN

Als je geen budget hebt voor een op maat gemaakte mediamuur, of je woont in een huurwoning en je kunt bestaande muren niet wijzigen, dan is er een eenvoudige manier.

Dit kun je doen om een mediamuur effect te creëren door een ruime consoletafel ernaast te plaatsen aan de muur die je je cinewall wilt maken.

Veel consoletafels hebben ook veel opbergruimte aan de zijkant – geweldig. als je zowel je hifi-speakers of dvd-speler als je tv wilt plaatsen.

Een indrukwekkende cinewall die het scherm naadloos integreert in de muur voor een meeslepende kijkervaring.

 

Wat kost een cinewall plaatsen?

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan voor de goedkoopste prijs.

Mocht u de laatste trends willen volgen dan hebben we een nieuwsbrief.

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland