Dakkapel plaatsen

Er komt best veel kijken bij een dakkapel plaatsen in een bestaande woning.

Ons blog gaat er dan ook over waar je allemaal rekening mee moet houden.

Ook geven we inzicht in de bouwvoorwaarden en de totale kosten.

Wil je een dakkapel laten plaatsen? Vraag dan gratis een offerte bij ons aan.

7 dingen die u moet overwegen voordat u een dakkapel plaatst

Het plaatsen van een dakkapel aan uw huis kan het een geheel nieuwe look geven. Maar er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u met het proces begint

Als u op zoek bent naar een relatief eenvoudige manier om het uiterlijk van uw huis te veranderen, kunt u niet fout gaan met een dakkapel.

Het plaatsen van een dakkapel verfrist niet alleen de uitstraling van uw huis van buitenaf, maar vergroot ook de leefruimte binnenshuis.

Met een dakkapel kun je de zolderruimte op een geheel nieuwe manier gebruiken. Of het nu een gezellige leeshoek is of het comfortabel genoeg maakt om een ​​logeerkamer te zijn.

Overwegingen dakkapel plaatsen

Maar er zijn enkele dingen die u moet overwegen voordat u aan uw dakkapel project begint.

1 – Het bestaande dak

U moet rekening houden met de vorm, stijl en hoek van het bestaande dak voordat u een dakkapel voor uw huis kiest.

Het dak van uw nieuwe dakkapel moet passen bij het bestaande dakbedekkingsmateriaal om een ​​consistente uitstraling te creëren.

Daarnaast moet u onderdakbedekking op het dak van uw dakkapel aanbrengen om een ​​goede bescherming te garanderen.

Dak gedeelte heeft reparatie nodig

Het dak gedeelte rond de dakkapel heeft mogelijk ook wat reparaties, upgrades of vervanging nodig om ervoor te zorgen dat het nieuwe materiaal perfect past en er op zijn best uitziet.

U kunt ook uw dak opruimen voordat u een dakkapel plaatst. Zo profiteert u optimaal van de nieuwe aanbouw van uw dak.

2 – De grootte van de dakkapel plaatsing

De dakkapel moet passen bij de schaal van het huis met gevoel voor verhoudingen tot het huidige dak.

Anders kan een dakkapel een dominant kenmerk worden dat de waarde van uw huis daadwerkelijk zou kunnen verminderen. De geplande functie van de ruimte zal helpen om de grootte van de dakkapel te bepalen.

De dakkapel moet echter over het algemeen klein genoeg zijn om de daklijn te doorbreken en op het dak te passen zonder op zijn plaats te lijken.

Een dakkapel zorgt voor meer hoofdruimte op een zolder met een laag plafond terwijl het raam licht in de kamer brengt. Dus een stoel bij het raam of een bureau zou mooi passen in een typische dakkapel.

3 – Dakkapel plaatsen vergunning

Voordat u een nieuwe dakkapel plaatst, heeft u waarschijnlijk een vergunning nodig. Een dakkapelvergunning kost gemiddeld €1.160, of tussen € 390 en € 1.930.

Afhankelijk van de wet- en regelgeving die geldt voor de grootte van uw dakkapel. Het is verstandig om naar deze kosten te kijken voordat u aan de slag gaat.

4 – Dakkapel plaatsen kosten

Als u een nieuwe dakkapel op uw bestaande dak wilt plaatsen. Dan kost dit doorgaans tussen de € 2.500 en € 20.000, of € 115 per vierkante meter, afhankelijk van de grootte van de dakkapel die u wilt plaatsen.

Veel opties maken een aanzienlijk verschil voor de totale kosten. Dit is inclusief het materiaal, de grootte van het raam en de optie voor gevelbeplating.

De kosten van het plaatsen van een dakkapel zijn anders dan de kosten van het plaatsen van een nieuw dak.

Dus zorg ervoor dat u met een professional praat voor een meer op maat gemaakte schatting.

5 – De stijl van de dakkapel

Er zijn verschillende stijlen dakkapellen die u aan een gebouw kunt plaatsen. De vorm en structuur van uw bestaande dak bepalen de stijl van de dakkapel.

Aangezien deze moet passen bij de structuur van uw dak, moet passen bij de esthetiek en de aantrekkingskracht van het huis moet verbeteren. Wat op zijn beurt de algehele waarde van uw eigendom zal verhogen.

Hier zijn de verschillende soorten dakkapel om uit te kiezen:

  • Geveldakkapel: Twee vlakken die in tegenovergestelde richtingen hellen, waardoor een driehoekige dakkapel ontstaat.
  • Schilddakkapel: Drie schuine vlakken die meestal overeenkomen met het schilddak van het huis.
  • Platte dakkapel: Een enkel horizontaal vlak oppervlak dat de drie-wandige dakkapel bedekt.
  • Schuurdakkapel: Een enkel plat dak dat in dezelfde richting afloopt als het dak.
  • Wanddakkapel: Een uitbreiding van de muur boven het dakrandniveau van het dak.
  • Wenkbrauwkapel: een klein gebogen raam dat uit de helling van het dak steekt.

6 – Dakkapellen

Als u op zoek bent naar natuurlijk licht en ventilatie op uw zolder, dan zijn dakkapellen een goede keuze.

De dakkapel kan in verschillende maten en stijlen worden geleverd. Maar is meestal kleiner dan andere ramen die u in uw huis zou vinden.

Het plaatsen van het juiste soort raam kan energiezuinig zijn en helpen de energierekeningen.

Zoals verwarming en verlichting, te verlagen, aangezien een raam de hoeveelheid licht en warmte regelt die door de dakkapel binnenkomt.

U moet ook overwegen hoe u de dakkapellen onderhoudt en schoonmaakt. Zowel van binnen als van buiten, afhankelijk van hoe de dakkapellen opengaan.

De dakkapellen die Bouwsector Nederland plaatst zijn altijd onderhoudsarm. Dit zorgt ervoor dat u weinig kosten hoeft te betalen voor de schoonmaak.

7 – Dakkapel afvoersysteem

Overweeg ook om de juiste dakgoot te installeren. Het ontbreken van een goot op uw dakkapel kan ertoe leiden dat regen eraf druppelt en lekkage in de muren of schade aan het dak veroorzaakt.

De manier waarop het water uit de dakkapel wegloopt, maakt ook een groot verschil.

Installeer geen goot met open uiteinde die naar het dak afloopt, omdat dit het vochtgehalte kan verhogen en na verloop van tijd schimmel kan veroorzaken.

De beste praktijk is om een ​​regenpijp te installeren, die water van de dakgoot naar de onderste goot voert. Zo voorkomt u schade aan de dakbedekking die wordt veroorzaakt door wegstromend water.

Als het er echter niet uitziet, kan het plaatsen van een metalen bak onder uw regenpijp het water naar de onderste goot leiden zonder op het dak te lopen.

De metalen bak is een veiligere optie en, bonuspunten, hij past goed in het dak, dus het is esthetisch.

U moet een dakgoot installeren langs de naden waar het dak van de dakkapel het dak van uw huis raakt om te voorkomen dat water de zolderruimte binnendringt en om uw zolder extra te beschermen.

Het is een goed idee om uw dak te inspecteren om er zeker van te zijn dat uw huidige dakgoot het verhoogde water dat uit de dakkapel komt aankan.

De kosten schatten van het plaatsen van een dakkapel

Een van de meest populaire toevoegingen in huisontwerpen op dit moment is een dakkapel. Dit zijn ramen die horizontaal uit het dak of de zijkant van het huis steken.

Ze kunnen worden gebruikt voor een stoel bij het raam, om meer natuurlijk licht binnen te laten, of zelfs voor meer leefruimte.

Dakkapellen kunnen de grootte hebben van een afzonderlijk raam of kunnen zich uitstrekken tot de grootte van het huis zelf om een ​​kamer zo veel groter te maken.

Het meest voorkomende probleem bij huiseigenaren als het gaat om het plaatsen van een dakkapel, is het vaak hoge prijskaartje dat aan het project is verbonden.

Hier zijn enkele tips en aanwijzingen voor het verkrijgen van een prijsopgave voor een dakkapel.

Dakkapel laten plaatsen

Iemand inhuren om dezelfde dakkapel voor u te plaatsen, kan oplopen tot drie- of vierduizend euro.

Aangezien de arbeid het grootste deel is van elke prijsopgave die moet worden overwogen.

Als u professionele installatie van een grotere dakkapel ter grootte van een kamer wilt, kan dit meer dan € 10.000 bedragen.

De kosten kunnen ook sterk variëren, afhankelijk van de sterkte van het dak waarvandaan u uitbreidt.

Als het dak een structureel probleem of dragende problemen heeft, kunnen de prijzen snel omhoogschieten wanneer u dak reparatie aan het project toevoegt.

Als u van plan bent een bestaand dak op te ruimen om een ​​zolder met een dakkapel toe te voegen, kan de prijs snel in de buurt van € 50.000 komen.

Iedere soort dakkapel plaatsen

Bij ons maakt het niet uit wat voor soort dakkapel u wilt laten plaatsen. Wij zullen uw wensen zorgvuldig bespreken en ervoor zorgen dat uw dakkapel goed geplaatst wordt.

Houd er rekening mee dat u voor elk van de kosten die u overweegt, uw eigen interne verbouwingsprijzen moet plaatsen.

Telkens wanneer u zich uitbreidt naar een bestaande kamer, moet u de verf, gipsplaat, tapijt, plafond en al het andere dat u wilt plaatsen, aanpassen om het nieuwe bij het oude te laten passen.

Deze kosten worden meestal niet vermeld in de initiële offerte die u ontvangt. Bij Bouwsector Nederland worden deze prijzen er wel in verwerkt en dat tegen de laagste prijs.

Als je nog nooit een dakkapel op het dak van je huis hebt gedaan, kan dat een hele beproeving zijn. Het is altijd aan te raden om tijdens de bouw een preventief valsysteem te gebruiken of te huren.

Beknibbel ook niet op de prijs van de dakkapel in verhouding tot de rest van uw woning.

Verschillende prijsopgaven dakkapel plaatsen

Het is altijd verstandig om verschillende prijsopgaven van verschillende aannemers te krijgen voordat u besluit er een te gebruiken.

Kijk online en stel vragen aan mensen die soortgelijke toevoegingen aan hun huis hebben laten bouwen om een ​​idee te krijgen van wat ze kunnen verwachten.

Gebruik een aannemer die sterk wordt aanbevolen door familie of vrienden om er zeker van te zijn dat er ook geen misbruik van u wordt gemaakt.

Wat kost een dakkapel plaatsen?

Een offerte voor dakkapel plaatsing is gratis en vrijblijvend aanvragen.

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland