Dakreiniger inhuren

Soms zijn daken zo vies dat er echt even een dakreiniger moet langskomen.

In ons blog geven wij uitleg over de kosten en taken van professionele dakreinigers.

Zoek je een goedkope dakreiniger? Vraag dan gratis een offerte bij ons aan.

Is dakreiniging nodig?

Je kijkt naar je dak en ziet dat er wat zwart spul groeit op sommige dakpannen.

Wat is het? Schimmel, meeldauw of aarde die op de een of andere manier naar boven is gekomen? Is dakreiniging noodzakelijk?

Hoogstwaarschijnlijk is dat niet-identificeerbare slib algen.

Volgens Bouwsector Nederland groeien algen op daken in gebieden waar water of vocht zich ophoopt. De sporen bereiken het dak door een combinatie van vogels en wind.

Als u daarentegen groene vage plekken op uw dak opmerkt, groeit er waarschijnlijk mos. Schaduw en vocht creëren een ideale habitat voor mosgroei. Dit verwijderd onze dak reiniger goedkoop en snel.

VOORDELEN VAN EEN SCHOON DAK

Een reden om uw dak schoon te maken is om de levensduur van uw dakpannen of ander dakbedekkingsmateriaal te verlengen. Hoewel algen niet schadelijk zijn voor asfaltshingles, is mos. Dit kan ervoor zorgen dat de randen van de dakpannen omhoog krullen, waardoor ze bij winderig weer sneller van het dak waaien.

Hoewel algen uw gordelroos niet beschadigen, kan het hun prestaties negatief beïnvloeden. Dat geldt met name als u een reflecterend of koel dak heeft. Zwarte algengroei verstoort de reflecterende eigenschappen van het dak.

Een van de nadelen van dakreiniging is dat het een gedoe kan zijn. U bent waarschijnlijk niet bepaald enthousiast over het idee om op uw dak te klimmen en het af te spuiten, of een chemische reiniger te gebruiken om de algen of het mos te doden.

Gelukkig voor jou raden wij alle doe-het-zelfwerkzaamheden aan je dak af, inclusief het schoonmaken ervan.

Dakreiniging is een klus die u aan de profs moet overlaten

Een ander potentieel probleem bij het reinigen van daken is dat het gebruikte reinigingsproduct (meestal bleekmiddel) schade kan toebrengen aan tuinbeplanting of vegetatie die in de buurt van uw huis groeit.

Uw dakdekker moet alle planten in de buurt water geven en ze afdekken om ze tegen chemicaliën te beschermen voordat u uw dak schoonmaakt.

WAT KOMT ER BIJ DAKREINIGING?

Bij dakreiniging ligt de focus op het doden en verwijderen van de algen- of mosgroei. Chloorbleekmiddel, dezelfde soort die u gebruikt om wasgoed witter te maken of uw toilet te schrobben, is voldoende om mos- en algensporen te doden.

Onze beste dakreiniger adviseert een verhouding van 1:1 bleekmiddel tot water aan om een dak schoon te maken.

Ze raden ook af om een hogedrukreiniger op asfaltshingles te gebruiken, omdat de kracht van het water ze kan beschadigen.

Na maximaal 20 minuten op het dakoppervlak te hebben gezeten, moet de bleekoplossing worden weggespoeld met schoon water.

Enkele regenbuien zouden voldoende moeten zijn om de achtergebleven algen van het dak te spoelen. De persoon die uw dak schoonmaakt, kan ook een bladblazer gebruiken om overgebleven stukjes mos te verwijderen.

MOET U UW DAK REINIGEN OF VERVANGEN?

Als u naar uw dak kijkt en denkt dat het er wat slechter uitziet door slijtage, heeft het misschien een goede schoonmaakbeurt nodig. Soms kan de opeenhoping van algen en mos op een dak ervoor zorgen dat de dakpannen er slechter uitzien dan ze in werkelijkheid zijn.

Een professionele dakdekker kan uw dak inspecteren en met u praten over de staat ervan. Als ze denken dat schoonmaken de beste optie is, kunnen ze het werk zelf doen of u doorverwijzen naar een goed reinigingsbedrijf.

Als blijkt dat uw dak moet worden vervangen, kan uw aannemer shingles aanbevelen die koper bevatten of een ander materiaal dat helpt om algengroei af te weren.

Een dakdekkersbedrijf kan je ook tips geven over hoe u uw dak schoon kunt houden en hoe vaak u een schoonmaakbeurt kunt plannen.

Wat kost een dakreiniger?

Voor de goedkoopste prijs moet je hier een vrijblijvende offerte aanvragen.