Hovenier inhuren

Om een tuin mooi te maken of te houden heb je een hovenier nodig.

In ons blog nemen we de taken en kosten van hoveniersbedrijven met je door.

Zoek je een goede hovenier? Vraag dan een goedkope offerte bij ons aan.

Wat is een hovenier?

Een hovenier is iemand tuinen aanlegt en onderhoud, wat gaat van kleine tot grote projecten.

Uiteraard helpen wij ook met het verwijderen van bomen.

Wat doet een hovenier?

  • Tuinen aanleggen
  • Maatwerk leveren
  • Straten maken/bestraten
  • Terras aanleggen
  • Overkapping bouwen
  • Tuinontwerp maken
  • Veranda bouwen

Daarnaast kunnen wij voor u een vijver aanleggen of de heggen snoeien.

Wat kost een hovenier ?

  • €50 t0t €100 per m2

Let op! Het gaat hierom gemiddelde prijzen.

Wij kunnen uiteraard ook voor u de grond laten afvoeren of de bestrating doen.

Een hovenier bedenkt het plan

Een hovenier kan ook een ontwerp en plan bedenken voor wat u in uw bloembedden moet planten nadat u uw visie voor de ruimtes hebt beschreven.

Ze doen alles, van het leveren en planten van bloemen en struiken tot het onderhouden ervan en uw bestaande tuinplanten.

Evenals het wieden van de bloembedden. Net als kunstenaars variëren de ervaring, vaardigheden en specialiteiten van hovenier tot hovenier.

Dit komt doordat wij een breed aanbod van personeel hebben en wij voor iedereen een hovenier kunnen inzetten om aan uw wensen te voldoen.

Terwijl een hovenier de natuurlijke elementen van het landschap en planten in het bijzonder verzorgt, houdt hij zich over het algemeen niet bezig met werf gerelateerde bouwprojecten.

Denk aan het bouwen of bevestigen van een hek. Een hovenier voert vaak zulke kleine constructies uit, ook dit voert Bouwsector Nederland voor u uit! Iedere klus voeren wij voor u uit.

Overweeg voordat u op zoek gaat naar de perfecte hovenier welke soorten landschapsarchitectuur u echt nodig heeft en hoe vaak u ze nodig hebt.

Als je bijvoorbeeld een nieuw bloembed voor de veranda wilt, maar geen idee hebt welke bloemen je moet kiezen of hoe je de ruimte er mooi uit moet laten zien, dan wil je dat de hovenier de ruimte voor je inricht en deze vervolgens plant.

Of heeft u andere wensen?

Misschien wilt u dat ze die ruimte van tijd tot tijd behouden, of u kunt het wieden zelf afhandelen; dit zou het verschil betekenen tussen een kortlopend project en doorlopende tuinonderhoudsdiensten.

Zorg ervoor dat u van tevoren weet wat u wilt, zodat de hovenier de beste landschapsoplossing voor uw behoeften kan bedenken en de diensten dienovereenkomstig kan prijzen.  

Als je sierbomen of artistiek gevormde heggen hebt en een tuin die zo groot is dat je geen tijd hebt om hem elke week te maaien, wil je dat een hovenier alle planten vormgeeft en anders onderhoudt en het gazon maait.

Dit vereist doorlopend regelmatig tuinonderhoud, zoals wekelijks maaien en tweewekelijks of maandelijks heggenonderhoud.

Wees zeker van uw verwachtingen en uw visie voor eventuele landschapsprojecten. Want hoe meer u de hovenier van tevoren kunt vertellen voordat u hem inhuurt, hoe beter.

Als je een paar dwergsierbomen in de tuin wilt planten en vervolgens onderhouden totdat ze zelfstandig gedijen, wees dan zo specifiek mogelijk met hoveniersbedrijven.

Hoe duidelijker uw verwachtingen, hoe groter de kans dat u tevreden zult zijn met hun werk. Dit aangezien het vorm krijgt volgens uw visie voor de werf.

Waarom een ​​hovenier inhuren?

Huur een hovenier in als de visie die je hebt om je tuin te reviseren meer werk kost dan je in je eentje zou willen doen.

Als u prachtige bloembedden wilt die in de lente, zomer en herfst wat kleur vertonen, huur dan een hovenier in.

Zij weten namelijk wat ze moeten planten voor opeenvolgende bloemen gedurende het hele groeiseizoen. Als u het gazon alleen regelmatig hoeft te maaien en niets anders dan het basisonderhoud van de tuin, is een grasmaaiservice wellicht een beter koopje.

Het kan nog steeds geen kwaad om een ​​hovenier te vragen wat hij vraagt ​​voor doorlopend gazononderhoud en dat te vergelijken met wat een plaatselijke hovenier of een maaibedrijf in rekening brengt. 

Wat is het voordeel?

Het voordeel van het werken met een hoveniersbedrijf die specifiek voor het maaien is, is dat u al bekend bent met de hovenier als u haar moet inhuren voor andere landschap gerelateerde taken.

Ze kunnen je zelfs een deal of een bundelprijs geven voor extra werk. Kijk welke scherpe prijs wij u kunnen bieden en vraag vandaag nog een gratis offerte aan.

Als u een aantal bomen heeft die ziek lijken of besmet zijn met insecten, zoek dan een hovenier met een boomverzorgercertificering of minstens enkele jaren ervaring in het omgaan met boomgezondheidsproblemen.

Wanneer een hovenier inhuren?

Hoewel u op elk moment van het jaar een hovenier kunt inhuren, is het een goed idee om vroeg te beginnen voordat het groeiseizoen begint en voordat het landschapsseizoen druk begint te worden.

Februari is een goede maand om te beginnen met bellen, zelfs als u nog een maand of twee geen groenvoorziening nodig heeft.

Op dit moment heeft de hovenier misschien nog wat openingen in zijn schema voor grote projecten of voor gepland wekelijks of tweewekelijks tuin- en tuinonderhoud.

Als het midden in de zomer is voordat je je realiseert dat je tuin professionele hulp nodig heeft, kan het wat moeilijker zijn om een ​​hovenier te vinden die onmiddellijk beschikbaar is.

Dit om het rupsprobleem van je gazon te behandelen, maar de juiste hovenier zal je in zijn schema passen. De herfst is ook een ideale tijd voor sommige landschapsprojecten, zoals het opnieuw planten van gazons en doorzaaien.

In veel gevallen kan het snoeien van bomen ook het beste worden gedaan in de herfst en winter wanneer de boom inactief is.

Hoewel dit kan variëren op basis van uw regionale klimaat. Met andere woorden, elk jaargetijde kan het juiste moment zijn om een ​​hovenier in te huren, afhankelijk van het project.

Een ervaren tuinman kent de beste tijd van het jaar om seizoenstaken in uw plaatselijke klimaat uit te voeren.

Wat kost een hovenier?

Voor een goedkoop hoveniersbedrijf hebben wij een geweldig oplossing.

Vraag meteen bij ons een offerte aan zonder verplichtingen.