Huis renovatie

Een huis renovatie, wat komt er allemaal bij kijken?

Omdat we deze vraag vaak krijgen, hebben wij er een blog over geschreven.

Hierin staat stapsgewijs beschreven hoe een woning renovatie werkt.

Wil jij je huis renovatie uitbesteden? Vraag dan zonder verplichtingen en gratis offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Hoe doe je een woning renovatie?

Als we kijken naar ervaring, professionaliteit en expertise, moeten we de moeren en bouten (haken & ogen) bekijken bij het kiezen van een aannemer voor het verbouwen van een huis.

Je zult waarschijnlijk niet makkelijk de juiste verbouwers vinden, en dat is oké.

Je moet jezelf uitdagen om het beste talent te vinden met de grootste kans op succes.

Je moet er zeker van zijn dat het door jou geselecteerde team aan je verwachtingen zal voldoen of deze zal overtreffen.

Heeft u nog geen idee over je nieuwe interieur? Huur dan een interieurontwerper in!

1 – Bepaal welk type renovatie aannemer je nodig hebt

Wij hebben een handig overzicht van verschillende soorten aannemers voor woning renovatie en leggen uit waarom u de ene of de andere voor uw project zou kunnen inhuren.

 1. Ontwerp/ bouw aannemers. Onze bedrijven bieden een alles-in-één renovatiepakket. Teams bestaande ​​uit ontwerpers en/of architecten, adviseurs en bouwers, die je allemaal tegelijk kunt inhuren. Ontwerp-/bouwaannemers behandelen allerlei verschillende projecten, groot en klein en sommigen kunnen gespecialiseerd zijn in keukens, badkamers of een ander soorten huis renovaties.
 2. Architecten. Grote renovatieprojecten vereisen precieze constructietekeningen voor contracten en vergunningen. In deze gevallen is het meestal het beste om een ​​architect in te huren met ervaring in het renoveren. Alhoewel opgeleid in ontwerptheorie, is de primaire rol van de architect om te zorgen voor structurele degelijkheid en efficiënt gebruik van de ruimte.
 3. Ontwerpers. Terwijl een architect zich bezighoudt met de ruimtelijke beperkingen, structurele problemen en naleving van het gebouw, is het de taak van een ontwerper om mooie, uitnodigende interieuromstandigheden te creëren. Kleuren, vormen, stijlen, verlichting… dat zijn de grootste zorgen van de ontwerpers. Ontwerpers zijn meestal gespecialiseerd (denk aan keuken-, badkamer- of woonkamerontwerpers), dus houdt daar rekening mee voordat je met je zoektocht begint. Vaak maakt de ontwerper gebruik van een meubelmaker of stoffeerder.

2 – Beoordelingen en referenties van huis renovatie aannemers

Is het werk van een huis renovatie bedrijf zo indrukwekkend dat je er kippenvel van krijgt?

Heb je, bij het bekijken van het portfolio van een ontwerper, het gevoel dat je huis er precies zo uitziet als wat je op de promo-afbeeldingen ziet?

Als je dat doet, is het een goed teken dat je de goede persoon hebt gevonden. Als je gaat renoveren, moet je ook zeker overwegen om een cinewall met haard te laten plaatsen!

Hoewel het evalueren van het eerdere werk van een verbouwer zeker zal helpen bij het nemen van een beslissing, geeft het niet altijd een volledig beeld.

Er is nog een stap in het selectieproces: een objectieve evaluatie van de referenties en de beschikbaarheid van de aannemer voor uw project.

3 – Vraag over VvE-naleving

Als je in een huis woont dat onderworpen is aan de normen van de Vereniging van Eigenaren (VvE), moet je bevestigen dat potentiële verbouwers zich aan de regels kunnen houden.

VvE’s zijn gewoonlijk verantwoordelijk voor elke verbouwing die het gemeenschappelijk eigendom wijzigt (bijvoorbeeld muren die rijtjeshuizen met elkaar verbinden of sanitaire systemen die meerdere appartementen bedienen)

Niet alleen VvE-goedkeuring is vereist voor je verbouwing, maar aannemers zullen ook moeten voldoen aan specifieke VvE-bepalingen.

Dit kan betekenen dat je alleen tijdens bepaalde uren van de dag luidruchtige apparatuur gebruikt.

Ook bepaalde soorten tegels op de vloeren gebruiken of wijzigingen aanbrengen die van invloed zijn op de buitenkant van je huis – het hangt allemaal af van de VvE!

Zoek naar verbouwers die zich aan de VvE-regels houden. Wanneer je een team kunt identificeren dat voldoet aan de eisen van uw VvE, is dat nog beter.

4 – Stel een tijdlijn vast

Als het je interesseert, ziet je huis er ongeveer zo uit: een woning die in aanbouw is. Het is mogelijk dat het er weken, of zelfs maanden, zo uitziet!

Wil je de rommel, het lawaai en het wachten achter je gelaten hebben? Wanneer ben je er dan wel klaar voor?

Wanneer zijn je bouwers beschikbaar om te werken? Het vooruit plannen van een verbouwingsproject helpt zowel jou als het team dat je inhuurt voor de klus.

Voordat je om schattingen vraagt, dien je een voorlopige projecttijdlijn in gedachten te hebben. Een professionele verbouwer zal je adviseren of je tijdlijn realistisch is op basis van zijn of haar ervaringen uit het verleden?

5 – Identificeer gezondheids- en veiligheidsproblemen

Ouders en eigenaren van gezelschapsdieren maken zich vaak zorgen dat verbouwers gevaarlijke verontreinigende stoffen binnenshuis gebruiken.

Deze zorgen zijn natuurlijk terecht. Wij kunnen ook elk zwembad renoveren of in een nieuw jasje steken. De meeste verbouwingsteams werken met giftige bouwmaterialen.

Het is niet alleen van belang dat je de chemicaliën die aannemers gebruiken, kent. Het is raadzaam om ook te vragen welke stappen zij zullen ondernemen om jou en je gezin te beschermen tegen overmatige blootstelling.

Je dient de volgende veiligheidsrichtlijnen in acht te nemen:

 • Aparte deuren: Als het mogelijk is, moeten aannemers ermee instemmen om werkmateriaal slechts door één deur te dragen. Tijdens de verbouwing kun je een andere deur gebruiken.
 • Veilige opslag: In geschikte opslagcontainers en buiten het bereik van kinderen moeten aannemers alle gevaarlijke materialen in veilige opslagcontainers bewaren.
 • Plastic zeilen: Het gebruik van plastic zeil of zeilen rond het werkgebied voorkomt dat stof en vuil door je huis waaien. Ze zouden door elke professionele aannemer gebruikt moeten worden. Vraag ook of werknemers een fijn laagje water op oppervlakken zullen aanbrengen voordat ze gaan schuren om extra luchtvervuiling door stof te voorkomen.
 • Buiten werken: schilderen, beitsen, afwerken… bouwers kunnen bijna alle van deze werkzaamheden buiten uitvoeren. Dring er indien mogelijk op aan dat ze dit ook doen.
 • Asbest verwijderd. Als je een huis verbouwt dat vóór de jaren tachtig is gebouwd, moet je er zeker van zijn dat asbest zowel is ingekapseld als verwijderd voordat de verbouwing daadwerkelijk begint.

6- Stel prijzen, betaling en voorwaarden vast

Voordat we het hebben over prijzen, betalingsmethoden en projectvoorwaarden, zouden we de stappen kunnen bekijken die je al hebt genomen voordat je iemand om een schatting vroeg.

 • Je stemde je doelstellingen af ​​op het soort verbouwer
 • Online reviews zijn al gelezen en evalueerde verbouwingsportfolio’s
 • De professionele referenties van verbouwers zijn al geverifieerd
 • VvE-compliance is reeds besproken
 • Aannemers heb je door de voorlopige tijdlijn geleid
 • Je identificeerde gezondheids- en veiligheidsproblemen en kreeg akkoord van verbouwers

Hoe ziet de huis renovatie eruit?

Wanneer je dit punt hebt bereikt, ben je klaar om te bepalen wat de verbouwers zullen doen, hoeveel het zal kosten en onder welke voorwaarden ze het werk zullen voltooien.

Het zou prettig zijn als je schattingen aanvraagt bij ten minste drie verschillende aannemers of verbouwingsteams. Minder dan drie geeft je onvoldoende basis voor prijsvergelijking en legt onnodige beperkingen op.

Als je enkele duizenden euro’s uitgeeft, zijn onnodige beperkingen het laatste wat je nodig hebt, toch?

Wat kost een huis renovatie?

De kosten van renovatie is geheel afhankelijk van de werkzaamheden die er verricht moeten worden.

Vraag voor een goedkoopste prijs altijd een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Bouwsector Nederland.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland