Huis renovatie

Wat komt er allemaal bij kijken bij een huis renovatie?

Omdat we deze vraag veel krijgen hebben wij er een blog over geschreven.

Hierin staat stap voor stap beschreven hoe een woning renovatie werkt.

Je huis renovatie uitbesteden? Vraag dan zonder verplichtingen en offerte aan.

Hoe doe je een woning renovatie?

Laten we, met het oog op ervaring, professionaliteit en expertise, eens kijken naar de moeren en bouten (haken & ogen) bij het kiezen van een aannemer voor het verbouwen van een huis.

Het vinden van de juiste verbouwers zal waarschijnlijk geen gemakkelijke beslissing zijn, en dat is oké.

Je moet jezelf uitdagen om het beste talent te identificeren met de grootste kans op succes.

Tegen de tijd dat u tot een wervingsbeslissing komt, moet u er zeker van zijn dat het door u geselecteerde team aan uw verwachtingen zal voldoen of deze zal overtreffen.

Heeft u nog geen idee over uw nieuwe interieur? Huur dan een interieurontwerper in!

1 – Bepaal welk type renovatie aannemer je nodig hebt

Wij bieden u een handig overzicht van verschillende soorten aannemers voor woning renovatie en leggen uit waarom u de ene of de andere voor uw project zou kunnen inhuren.

 1. Ontwerp/ bouw aannemers. Deze bedrijven bieden een alles-in-één renovatiepakket. Teams bestaan ​​uit ontwerpers en/of architecten, adviseurs en bouwers, die je allemaal tegelijk kunt inhuren. Ontwerp-/bouwaannemers behandelen allerlei soorten projecten, groot en klein. En sommigen kunnen gespecialiseerd zijn in keukens, badkamers of een ander type huis renovatie.
 2. Architecten. Grote renovatieprojecten vereisen nauwkeurige constructietekeningen voor contracten en vergunningen. In deze gevallen is het vaak het beste om een ​​architect in te huren met ervaring in het renoveren. Hoewel opgeleid in ontwerptheorie, is de primaire rol van de architect om te zorgen voor structurele degelijkheid en efficiënt gebruik van de ruimte.
 3. Ontwerpers. Terwijl een architect zich bezighoudt met ruimtelijke beperkingen, structurele problemen en naleving van het gebouw. Is het de taak van een ontwerper om mooie, uitnodigende interieuromstandigheden te creëren. Kleuren, vormen, stijlen, verlichting… dat zijn de voornaamste zorgen van de ontwerpers. Ontwerpers zijn vaak gespecialiseerd (denk aan keuken-, badkamer- of woonkamerontwerpers), dus houdt daar rekening mee voordat u met uw zoektocht begint. Vaak maakt de ontwerper gebruik van een meubelmaker of stoffeerder.

2 – Beoordelingen en referenties van huis renovatie aannemers

Ben je zo onder de indruk van het werk van een huis renovatie bedrijf dat je kippenvel krijgt?

Kunt u bij het bekijken van de portfolio van een ontwerper nauwelijks uw wens bevatten om uw huis er precies zo uit te laten zien als wat u op de promo-afbeeldingen ziet?

Als je dat doet, is het een goed teken dat je de juiste persoon hebt gevonden. Als u gaat renoveren, moet u ook zeker overwegen om een cinewall met haard te laten plaatsen!

Hoewel het evalueren van het eerdere werk van een verbouwer zeker zal helpen bij uw beslissing om iemand aan te nemen, geeft het niet altijd een volledig beeld.

Er is nog een stap in het selectieproces: een objectieve evaluatie van de referenties en paraatheid van de aannemer voor uw project.

3 – Vraag over VvE-naleving

Als u in een huis woont dat onderworpen is aan de normen van de Vereniging van Eigenaren (VvE), moet u bevestigen dat potentiële verbouwers zich aan de regels kunnen houden.

VvE ’s reguleren doorgaans elke verbouwing die gemeenschappelijk eigendom wijzigt (bijvoorbeeld muren die rijtjeshuizen met elkaar verbinden of sanitaire systemen die meerdere appartementen bedienen).

Voor uw verbouwing is niet alleen VvE-goedkeuring vereist, maar aannemers zullen ook moeten voldoen aan specifieke VvE-bepalingen.

Dit kan inhouden dat u alleen op bepaalde uren van de dag luidruchtige apparatuur gebruikt.

Maar ook bepaalde soorten tegels op de vloeren gebruikt of wijzigingen aanbrengt die van invloed zijn op de buitenkant van uw huis – het hangt allemaal af van uw VvE!

Zoek naar verbouwers die gewend zijn aan VvE-regels. Als u een team kunt identificeren met ervaring volgens de richtlijnen van uw VvE, nog beter.

4 – Stel een tijdlijn vast

Of je het nu leuk vindt of niet, je huis ziet er ongeveer zo uit: woning in aanbouw. Het kan er weken – of zelfs maanden – zo uitzien!

Ben je klaar voor de rommel, het lawaai en het wachten? Als je er nu nog niet klaar voor bent, wanneer ben je er dan wel klaar voor?

En wanneer zijn uw verbouwers beschikbaar om te werken? Vooruit plannen voor een verbouwingsproject helpt zowel u als het team dat u voor de klus inhuurt.

Voordat u om schattingen vraagt, moet u een voorlopige projecttijdlijn in gedachten hebben. Een professionele verbouwer zal u vertellen of uw tijdlijn realistisch is op basis van zijn of haar ervaringen uit het verleden.

5 – Identificeer gezondheids- en veiligheidsproblemen

Ouders en eigenaren van gezelschapsdieren maken zich vaak zorgen dat verbouwers werken met gevaarlijke verontreinigende stoffen binnenshuis.

Deze zorgen zijn volkomen terecht. Wij kunnen ook elk zwembad renoveren of in een nieuw jasje steken. Veel verbouwingsteams werken met giftige bouwmaterialen.

U moet niet alleen op de hoogte zijn van de chemicaliën die aannemers gebruiken. Maar u moet ook vragen welke stappen zij zullen nemen om u en uw gezin te beschermen tegen overmatige blootstelling.

Iedereen die u inhuurt, moet openstaan ​​voor de volgende veiligheidsrichtlijnen:

 • Aparte deuren: Ervan uitgaande dat het mogelijk is, moeten aannemers ermee instemmen om werkmateriaal slechts door één deur te dragen. U en uw gezin kunnen tijdens de verbouwing een andere deur gebruiken.
 • Veilige opslag: Aannemers moeten alle gevaarlijke materialen in geschikte opslagcontainers en buiten het bereik van kinderen bewaren.
 • Plastic zeilen: door plastic zeilen of zeilen rond het werkgebied te hangen, voorkomt u dat stof en vuil door uw huis waaien. Elke professionele aannemer zou bereid moeten zijn om ze te gebruiken. Vraag ook of werknemers een fijn laagje water op oppervlakken zullen aanbrengen voordat ze gaan schuren om extra luchtvervuiling door stof te voorkomen.
 • Buiten werken: schilderen, beitsen, afwerken… bouwers kunnen veel van deze werkzaamheden buiten uitvoeren. Dring er indien mogelijk op aan dat ze dit doen.
 • Asbest verwijderd. Als u een huis verbouwt dat vóór de jaren tachtig is gebouwd, moet u er zeker van zijn dat asbest zowel is ingekapseld als verwijderd voordat de verbouwing begint.

6- Stel prijzen, betaling en voorwaarden vast

Laten we, voordat we het hebben over prijzen, betalingsmethoden en projectvoorwaarden, de stappen bekijken die u al heeft genomen voordat u iemand om een ​​schatting vroeg:

 • U stemde uw doelstellingen af ​​op het type verbouwer
 • Online reviews zijn gelezen en evalueerde verbouwingsportfolio’s
 • De professionele referenties van verbouwers zijn geverifieerd
 • VvE-compliance is besproken
 • Aannemers heb je door voorlopige tijdlijn geleid
 • Je identificeerde gezondheids- en veiligheidsproblemen en kreeg groen licht van verbouwers

Hoe ziet de huis renovatie eruit?

Op dit punt bent u klaar om vast te stellen wat de verbouwers zullen doen, hoeveel het gaat kosten en onder welke voorwaarden ze het werk zullen voltooien.

Idealiter vraagt ​​u schattingen aan bij ten minste drie verschillende aannemers of verbouwingsteams. Minder dan drie geeft u weinig basis voor prijsvergelijking en legt onnodige beperkingen op.

En als je op het punt staat enkele duizenden euro’s uit te geven, zijn onnodige beperkingen het laatste wat je nodig hebt, toch?

Wat kost een huis renovatie?

De kosten van renovatie is afhankelijk van de werkzaamheden die er verricht moeten worden.

Vraag voor een eerlijke prijs altijd een offerte aan bij Bouwsector Nederland.

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland