Landhuis bouwen

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden bij een landhuis bouwen.

Een landhuis laten bouwen is populair omdat het een erg interessante investering is.

De prijzen van nieuwbouw stijgen gemiddeld 6 tot 9 procent op jaarbasis.

Om bouwadvies te krijgen kun je jezelf aanmelden via ons contactformulier.

Voor tips en inzicht in het bouwproces kun je ons blog lezen.

Landhuis bouwen

Bouw je landhuis: weet wie je moet inhuren om het goed te laten bouwen

Stelt u zich eens voor dat u in uw landhuis woont met alles ontworpen en gebouwd volgens uw specificaties.

Houd je van moderne architectuur uit het midden van de eeuw?

Een primaire slaapkamer op de begane grond?

Misschien is het een ruim kantoor aan huis om op afstand te werken of een vrijstaand gastenverblijf voor je studerende kind.

Hoe u uw op maat gemaakte landhuis ook voor ogen heeft, u kunt het waarmaken wanneer u de juiste professional inhuurt om uw project te beheren. 

Voordelen van het inhuren van een erkende bouwaannemer

Met €500.000 tot €1.500.000 is het bouwen van een landhuis waarschijnlijk een van de grootste investeringen die u ooit zult doen.

Het is een enorme onderneming die een professional vereist met een schat aan kennis van bouwvoorschriften, bestemmingsplannen en beperkingen. 

Kunt u zich niet deze hoeveelheid geld permiteren? Laat dan een goedkoop een huis bouwen!

Kan ik zelf een landhuis bouwen?

Hoewel je een bouwpakket kunt kopen en zelf een landhuis kunt bouwen met de juiste vergunningen, is het bouwen van een landhuis een ongelooflijk arbeidsintensief en veelomvattend project.

Het vereist professionals zoals elektriciens, loodgieters en HVAC-specialisten in verschillende projectfasen.

Hier zijn enkele doe-het-zelf-nadelen waarmee u rekening moet houden bij de beslissing om wel of niet een aannemer in te huren.

Vergeet niet om een schildersbedrijf in te huren voor uw landhuis.

De nadelen van het zelf uitvoeren:

  • Gebrek aan middelen: door samen te werken met het ontwerpteam van een aannemer krijgt u de expertise die u nodig hebt voor de afwerkingen en materialen die u overweegt. Pro’s hebben toegang tot boeken en voorbeelden waar je doorheen kunt bladeren. Ze kunnen ook kortingen krijgen op materialen om aan u door te geven.
  • Tijdrovend: de tijd nemen om onderzoek te doen, interviews af te nemen en antecedentenonderzoeken uit te voeren, kan streng zijn en is niet altijd de beste keuze als u gezins- en arbeidsverantwoordelijkheden beheert. Een aannemer werkt met een doorgelicht team van onderaannemers en kan het teambuildingproces stroomlijnen.
  • Noodsituaties: Als er zich een noodsituatie voordoet op het werkterrein, zoals een ongeval, verkeerde materialen of defecte producten, bent u verantwoordelijk voor het verhelpen van de situatie.

Kan ik een klusjesman inhuren met bouwervaring?

Elke klusser heeft zijn eigen niveau van expertise en specialisatie.

Sommige klusjesmannen hebben hun licentiegegevens verdiend, wat klanten gemoedsrust geeft.

Vooral wanneer ze een verzekering hebben die hen dekt voor ongevallen of noodgevallen.

Hoewel een veteraan in de sector behoorlijk wat ervaring zal hebben met veel aspecten van het bouwen van landhuizen.

Het proces vereist doorgaans een aanpak waarbij alle teamleden en onderaannemers betrokken zijn.

Bovendien zal het vertrouwen op één persoon om een ​​complete build over de finishlijn te krijgen, een aanzienlijke invloed hebben op de projecttijdlijn.

Lees alle voordelen over het laten bouwen van een villa.

Hoe bouwen erkende aannemers een landhuis?

Het bouwen van een landhuis gebeurt in fasen met inspecties in elke fase van het project.

Lees verder om meer te weten te komen over de zeven fasen die plaatsvinden vanaf het eerste concept tot de voltooiing van het bouwen van uw landhuis.

Met de juiste planning kan het bouwen van een huis leuk en spannend zijn:

  1. Planning en vergunningen: tijdens deze fase maken architecten blauwdrukken die groen licht krijgen van een ingenieur. De aannemer brengt vervolgens de bouwplannen naar uw stad om de juiste vergunningen te krijgen en inspecties te regelen.
  2. Bouwplaatsvoorbereiding: voordat een timmerman een hamer oppakt, moet de bouwplaats gereed zijn. De aannemer zorgt voor bodemonderzoek, graaft het gebied uit, zorgt ervoor dat het gebied waterpas is en stort vervolgens de fundering van uw huis.
  3. Ruwe omlijsting: het frame is het skelet van het landhuis van boven naar beneden. Timmerlieden en aannemers passen daksystemen, muren en multiplex aan de buitenkant toe. Daarna worden het dak, de ramen en de buitendeuren geplaatst. Vervolgens komt de omhulling die een beschermende barrière vormt en voorkomt dat water het huis binnendringt.
  4. Elektriciteit, sanitair en HVAC: tijdens deze fase installeren gespecialiseerde aannemers bedrading, leidingen en verwarmings– en AC-systemen door het hele huis.
  5. Isolatie: isolatie-installateurs plaatsen isolatie aan de binnen- en buitenkant van het huis, inclusief de buitenmuren, zolder en kelder. Uw bouwer kan ook isolatie in binnenmuren gebruiken om als geluidsisolatie te fungeren.
  6. Gipsplaten, vloeren en interieur: nadat de elektrische, verwarmings- en sanitair inspecties zijn geslaagd, is de volgende fase het aanbrengen van gipsplaat. Zodra de gipsplaat is voltooid, installeert de aannemer vloeren, kasten, werkbladen, eilanden, ijdelheden, kuipen, toiletten, gootstenen, armaturen en eventuele ingebouwde onderdelen. 
  7. Exterieur en landschapsarchitectuur: tijdens de laatste fase leggen professionals de buitenkant van uw huis af.

Offerte landhuis bouwen

Bovendien bieden wij u de laagste prijs aan & werken we niet met onderaannemers.

Vraag vandaag nog een gratis offerte aan een klassiek landhuis bouwen.