Nieuwbouw Alphen aan den Rijn kopen

Wanneer u op de hoogte wil blijven van nieuwbouw Alphen aan den Rijn dan schrijft u zich natuurlijk in voor onze (gratis) nieuwsbrief.

Door middel van onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de nieuwbouwwoningen die zullen gebouwd worden komende tijd.

Op die manier kunt u het snelst een nieuwbouwhuis kopen in Alphen aan den Rijn.

nieuwbouw alphen aan den rijn

Hoe u uw eigen nieuwbouwhuis kunt bouwen

Een nieuwbouwhuis helemaal opnieuw bouwen kan zelfs een ingewikkelde taak zijn voor professionals uit de industrie.

Of het nu gaat om een ​​starterswoning, een luxe woning of een energiezuinig nieuwbouw huis, het missen van een klein detail kan de bouwer in een kostbare situatie brengen om het probleem op te lossen.

Het vergt jarenlange expertise, training en samenwerking tussen bouwteams, zodat geen detail over het hoofd wordt gezien en de bouw zo soepel mogelijk verloopt.

De details die mogelijk over het hoofd worden gezien, kunnen uiteindelijk meer kosten dan het inhuren van een professional om uw nieuwbouwhuis te bouwen.

Huur je een huizenbouwer in?

Echter, aangezien de meeste mensen huizenbouwers inhuren om hun nieuwbouwhuis te bouwen, zijn er een select aantal mensen die ervoor kiezen om hun eigen nieuwbouwhuis te bouwen.

Ze besluiten de algemene aannemer te zijn, huren onderaannemers in om het werk uit te voeren en nemen tijdens de bouw verschillende niveaus van verantwoordelijkheid op zich.

Sommige van deze personen kiezen ervoor om de schoonmaak te doen, sommigen om verf te besparen, terwijl anderen strikt achterover leunen en alleen de subs beheren. 

Wat kost het om een huis te bouwen?

Hoe dan ook, het bouwen van uw eigen nieuwbouwhuis vereist een grote hoeveelheid geïnvesteerde tijd en een vooraf geplande lijst met taken en procedures die tijdens de bouw plaatsvinden.

De algemene aannemer moet voorbereid zijn, altijd klaar voor onvoorziene problemen, en proberen de kosten te beperken door zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Ten slotte, als expert op het gebied van woningbouw/nieuwbouw, zal het hebben van een overzicht van het bouwproces van een nieuwbouwhuis de bouw soepel en efficiënt laten verlopen.

Dat is de reden waarom dit artikel is bedoeld voor personen die ervoor kiezen om hun eigen nieuwbouwhuis te bouwen, omdat het het hele proces samenvat.

Wat lees je in dit artikel?

Dit artikel zal u vertellen wanneer u vaklieden moet inhuren, wanneer u onderaannemers terug moet bellen, tijdschema’s van verschillende taken, wanneer u materiaal moet bestellen en uiteindelijk hoe u uw eigen nieuwbouwhuis kunt bouwen.

Er zijn misschien enkele taken die u zelf kunt doen, maar alleen door het volledige proces van het bouwen van een nieuwbouwhuis te begrijpen, kunt u vervolgens zelf beslissen wat u gaat doen. 

Deze stapsgewijze handleiding voor het bouwen van een nieuwbouwhuis schetst de bouw van begin tot eind.

Hoe u uw eigen nieuwbouwhuis kunt bouwen in Alphen aan den Rijn

Belangrijkste opmerking: Zelf een nieuwbouw huis bouwen kost veel tijd, toewijding en legt druk op je primaire carrières, familie en vrienden.

Zorg ervoor dat je klaar bent voor lange dagen, mentaal voorbereid bent op ongeziene uitdagingen en zo goed mogelijk opgeleid wordt om kostbare fouten te voorkomen en de bouw efficiënt te laten verlopen.

De stappen voor het bouwen van een nieuwbouwhuis zijn als volgt.

1 – Bepaal zelf wat je wilt doen

Nadat u deze stapsgewijze handleiding voor het bouwen van uw eigen nieuwbouwhuis hebt gelezen, moet u als algemene aannemer beslissen wat u zelf wilt doen.

De meeste mensen die dit artikel lezen, hebben een fulltime baan en een gezin dat veel tijd in beslag neemt tijdens hun dagen.

Daarom treedt de meerderheid van de particulieren die hun eigen woning bouwen enkel op als coördinator van de onderaannemers.

Hun taak is om:

 • ontvang meerdere offertes van verschillende transacties en controleer hun beoordelingen.
 • plan ze om het werk te doen.
 • zorg ervoor dat er bij elke stap niets wordt gemist en doorloop het hele bouwproces.

Wat is de beste optie?

Dit is de beste optie voor mensen die weinig tijd hebben en toch zelf hun nieuwbouwhuis willen bouwen.

Voor personen die meer tijd over hebben, kunnen ze ervoor kiezen om taken uit te voeren zoals schoonmaken, levering van materiaal, landschapsarchitectuur en indien mogelijk geschoolde arbeid.

Door deze eenvoudige taken als algemene aannemer uit te voeren, kunt u geld besparen terwijl u zelf uw nieuwbouwhuis bouwt.

2 – Koop de grond

De allereerste stap om uw eigen nieuwbouwhuis te bouwen, is het verwerven van de grond om op te bouwen.

Veel mensen gebruiken nieuw ontwikkelde kavels terwijl anderen bestaande woningen moeten slopen.

Hoe dan ook, uw doel is om ervoor te zorgen dat het perceel de juiste zonering heeft om het nieuwbouwhuis te bouwen dat u wenst. 

Kijk naar de bestemmingsclassificatie en de landgebruiksverordeningen in uw rechtsgebied om de regels van woningbouw te begrijpen.

Je zou ook moeten:

 1. Controleer of er geen beperkende afspraken zijn op het gekochte kavel. 
 2. Lees de bouwkundige richtlijnen van het gebied (indien van toepassing). Dit bepaalt wat er op uw perceel gebouwd mag worden.
 3. Zorg ervoor dat u over de juiste middelen beschikt om de constructie te voltooien. Het is belangrijk om 5 tot 10% extra te hebben voor onvoorziene zaken. Vergeet bij het opstellen van uw budget ook de holdingkosten (onroerende voorheffing, nutsvoorzieningen en bouwwarmte) niet.
 4. Inspecteer de kavel om de exacte afmetingen voor de architect te krijgen. De architect heeft een onderzoek nodig om de plannen te maken.
 5. Begin met het maken van architecturale nieuwbouwhuisplannen

Heeft u de kavel gekocht?

Zodra de kavel is gekocht, moet u een architect vinden om mee samen te werken die uw nieuwbouwhuis zal ontwerpen.

Dit is uw kans om een ​​professionele professional te vinden met wie u kunt opschieten, die kosteneffectief is en goede recensies heeft in uw regio.

Het inhuren van een goede architect is van vitaal belang voor de efficiënte bouw van een nieuwbouwhuis, vooral als u zelf bouwt. 

De kosten van een architect kunnen variëren van een vaste vergoedingenstructuur tot meer dan 10% van de totale kosten van het project.

Zorg ervoor dat u hun prijs kent, hun trackrecord in het verleden en of ze iemand zijn met wie u voor een lange periode kunt samenwerken.

Wat doen architecten?

Over het algemeen kan een ervaren architect suggesties doen voor het maximaliseren van de ruimte en het vermijden van mogelijke fouten door een professionele reeks plannen op te stellen.

Plan 3 tot 5 weken in om deze stap te voltooien.

Je kunt architecten vinden van verschillende websites, in verschillende tijdschriften, of door te informeren naar eerdere projecten met betrekking tot huizen die je leuk vindt.

4 – Zorg voor de juiste vergunningen

Zodra de nieuwbouwhuisplannen door de architect zijn afgerond, worden de plannen naar het rechtsgebied gestuurd om vergunningen te verkrijgen.

Voordat dit echter gebeurt, is het goed mogelijk dat de nieuw gemaakte plannen eerst ter goedkeuring aan de civiel ingenieur moeten worden voorgelegd.

Dit zorgt ervoor dat de structuur van uw nieuwbouwhuis aan de code voldoet.

Alphen aan den Rijn kan verder vereisen dat u technische tekeningen voor de fundering en fundering verkrijgt.

Dit kan het geval zijn voor de balken en spanten van een nieuwbouwhuis.

Wat vraag je de architect?

Vraag de architect wat er nodig is.

Zij zullen deze stappen in detail kennen.

Opmerking: vergeet het hem niet te vragen voordat hij wordt aangenomen.

Dit zal u helpen uw budget te kennen en een bouwtijdlijn te verifiëren.

Hoelang duurt het aanvragen van een vergunning?

Of u nu een luxe woning of een eenvoudige bouwt, de stap om vergunningen te verkrijgen kan gemiddeld 4 tot 8 weken duren.

Als er zich toch een probleem voordoet met de plannen (wat kan gebeuren en waar u zich geen zorgen over hoeft te maken), vraag dan de architect om het probleem aan te pakken, het op te lossen en de juiste plannen terug te sturen naar de jurisdictie ter goedkeuring.

De twee belangrijkste soorten vergunningen die u krijgt zijn een ontwikkelings- en een bouwvergunning.

Een ontwikkelingsvergunning zegt dat wat u plant op het bouwen zal voldoen aan de jurisdictierichtlijnen en bestemmingsvereisten.

De bouwvergunning zorgt ervoor dat het nieuwbouwhuis dat u bouwt aan de code voldoet.

5 – Plan vooruit en zorg voor de juiste services

Deze stap is erg belangrijk om te doen voordat de nieuwbouw begint.

De reden hiervoor is dat de nieuwe diensten mogelijk moeten worden verplaatst om de nieuwbouw te kunnen accommoderen.

Dit is gemakkelijker te installeren als er geen landschapsarchitectuur of structuur is die de voortgang van het werk belemmert.

Bovendien kan het vanaf het moment van aanmelding tot de daadwerkelijke installatie van de services meer dan 6 weken duren.

Dat is de reden waarom vooruit plannen en het verkrijgen van de juiste diensten cruciaal zijn voor het succes van het zelf bouwen van een nieuwbouwhuis.

Er zijn gas-, water-, riool-, storm- en elektriciteitsleveranciers die gecontacteerd dienen te worden.

Voor alle muren kunt u het beste kijken bij renovlies behang, glasvezelbehang of stucwerk.

Nieuwbouw begint in Alphen aan den Rijn

Om tot deze stap te komen, is een enorme hoeveelheid werk en voorbereiding nodig.

Er kunnen weken zijn besteed aan het doorlopen van het vergunningsproces of jaren om de ideale kavel te vinden.

Ongeacht de voorbereidingsfase is het tijd om het project van pen en papier op de bouwplaats te zetten.

Maak je in het algemeen klaar om de reis naar het bouwen van een nieuwbouwhuis te beginnen.

Het daadwerkelijke bouwproces

Voordat we ingaan op het daadwerkelijke bouwproces van hoe je zelf een nieuwbouwhuis kunt bouwen, zijn er een paar belangrijke taken die moeten worden uitgevoerd voordat er met het werk wordt begonnen.

 1. Zorg ervoor dat er geen bomen in de bouwzak zitten. Noteer de vegetatie en natuurlijke waterpartijen die u wilt besparen. Zet deze omheind.
 2. U moet uw eigendomsgrens omheinen.
 3. Bestel een rolcontainer en een mobiel toilet.
 4. Zorg ervoor dat alle nutsvoorzieningen zijn losgekoppeld en dat er tijdelijke stroom (en eventueel een verwarmingsbron) is geregeld. Dit kan elektrische warmte zijn van uw tijdelijke stroompaneel.
 5. Het belangrijkste is om een ​​lijst te krijgen van de vereiste bouwinspecties. Vraag uw plaatselijke bouwautoriteit op bij STAD NAAR KEUZE om een ​​volledige set van de vereiste inspecties. Houd dit altijd bij je. Als u er een mist, kan dit leiden tot een uitzonderlijk hoge kostenoplossing.
 6. Sloop en opgraving

De bouw begint echt bij deze stap, aangezien het werk wordt uitgevoerd en uw kavel zal worden gewijzigd. 

Een bestaande woning verbouwen

Als u een infill bouwt (met een bestaande woning op de kavel), moet u mogelijk een sloopvergunning aanvragen.

Dit wordt ingevuld en goedgekeurd door de bevoegde instantie voordat het oude huis wordt verwijderd.

In sommige gebieden kan een sloopvergunning worden opgenomen in uw bouw- en ontwikkelingsvergunningen.

Zorg ervoor dat u uw vergunningen leest en vraag een bouwambtenaar.

Bovendien vereisen sommige gebieden dat u op asbest test voordat u met de sloop begint.

Wat als u er klaar voor bent?

Zodra u klaar bent om uw eigen nieuwbouwhuis te bouwen, huurt u een sloopaannemer in om het bestaande huis te verwijderen.

Deze stap duurt 1 tot 3 dagen, afhankelijk van de grootte van het pand en het materiaal erop.

Ten slotte, als u de sloop moest doen of niet, bel dan het onderzoeksbureau terug om de hoeken van de fundering en funderingsmuren uit te zetten.

Dit zal de sloopaannemer vertellen waar hij moet graven en hoe diep hij het gat moet maken.

Bovendien vertelt het uw loodgieter of serviceaannemer waar de ondergrondse nutsvoorzieningen (zoals riool en water) naar het nieuwbouwhuis moeten worden geleid.

Uiteindelijk duurt het graven 1 tot 4 dagen.

7 – Betonnen funderingen en funderingen storten, en misschien de plaat

Zodra het uitgraven is voltooid en de ondergrondse voorzieningen in het nieuwbouwhuis zijn (op deze manier gemakkelijker), is het tijd om je klaar te maken voor de fundering.

Op dit punt in de bouw van uw eigen nieuwbouwhuisgids, begint het serieus te worden op het gebied van arbeid en kosten.

Het zal ook voelen alsof je eindelijk een nieuwbouwhuis aan het bouwen bent.

De voorbereidende werkzaamheden

Alle voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond en een woning krijgt vorm.

 1. De uitgraving is voltooid voor de fundering.
 2. Ofwel komt de inspecteur nu of later om de afmetingen van de funderingsformulieren of afgewerkte funderingen te controleren. De funderingsaannemer zal de fundering vormen en storten.
 3. Ze wachten een paar dagen totdat de fundering is uitgehard voordat ze met de fundering beginnen.
 4. Zodra de funderingen van hun vorm zijn ontdaan en de inspectie is geslaagd, worden de funderingen gevormd en gestort. Terwijl het kribben plaatsvindt, is het een goed moment om de ondergrondse nutsvoorzieningen door de fundering te halen. Ze kunnen worden gehuld als ze door het beton gaan of er recht onderdoor gaan. Funderingen rusten op de fundering en zijn voornamelijk van beton. Ze kunnen ook worden gemaakt van sintelblokken of van geïsoleerde betonvormen.
 5. De funderingsmuur is klaar en de bekistingen worden door de kribbe gestript. De buitenmuur van de fundering zal nu waterdicht gemaakt moeten worden tot (of iets onder) het afgewerkte niveau. De funderingsspecialist kan deze stap uitvoeren of u moet misschien een treurtegel en drainage-aannemer inhuren. Als dit het geval is, breken ze de kliksluitingen van de funderingsmuur, teer de gaten en rollen ze op een waterdichtingsmembraan of een echte drainagemat. Over het algemeen zal dit langs de omtrek van de fundering zijn en water naar de huilende tegel leiden. De huilende tegel rust naast de voet en zal het water naar een opvangput of naar een stormriool leiden. De huilende tegel bevindt zich onder het grind in de onderstaande afbeelding (rustend naast de voet).
 6. Indien van toepassing, kunt u onder de grond stormlijnen laten lopen om uw regenpijpen aan vast te maken. Dit is de zwarte ABS-leiding op de onderstaande afbeelding.

Wat moet u doen om voorbereid te zijn?

Om voorbereid te zijn op het storten van de plaat, moet u:

 1. Zorg ervoor dat de loodgieters en elektriciens leidingen voor badkamers, hoofdservices en andere nutsvoorzieningen die door de vloer komen, hebben opgeruwd. Als u vloerverwarming heeft, is dit het moment om de leidingen te installeren. 
 2. Controleer of uw lokale overheid eisen stelt aan het testen van radon. Het kan nodig zijn om een ​​geperforeerde buis in te ruwen die is aangesloten op een inspectieterminal die de plaat doordringt.
 3. Zodra alles onder de plaat is geïnstalleerd, is het tijd om minimaal 12 centimeter grind te installeren (controleer uw goedgekeurde architecturale plannen). Verder dient u een kunststof dampscherm te installeren dat boven de fundering is afgedicht (met akoestische kit) en een wapeningsstaaf voor betonwapening te plaatsen. 

Nu kunt u het beton bestellen (op basis van de kubieke voet of meters die nodig zijn om een ​​minimum van 12 centimeter dik over de plaat te geven) en de plaat gieten.

Als u een betonnen garagevloer heeft, herhaalt u de voorgaande stappen hierboven.

Controleer of uw betonaannemer u ook hun prijzen kan verstrekken.

Opmerking: het is belangrijk om uw plaat 5 dagen de tijd te geven om goed uit te harden en uw fundering en fundering 2 weken voordat u verder gaat met het bouwen van uw eigen nieuwbouwhuis.

8 – Bestel een inlijstpakket, vensters en begin met inlijsten

Voordat de fundering, fundering en plaat compleet zijn, moet u ervoor zorgen dat u een inlijstingsbedrijf hebt opgesteld en gepland om uw nieuwbouwhuis te bouwen.

Op dit moment moet u uw architecturale nieuwbouwhuisplannen naar houtleveranciers sturen om offertes voor het hout te verstrekken.

Het inlijstingspakket samen met de inlijsters is meestal de grootste kostenpost bij het bouwen van een nieuwbouwhuis.

De bouwkundige nieuwbouwhuisplannen moeten op dit moment voor prijsopgave naar raambedrijven worden gestuurd.

U wilt ramen besteld en ter plaatse wanneer de lijstenmakers verschijnen.

Ze installeren meestal alle vensters.

Wat te doen?

Afhankelijk van waar u woont, kan het houtbedrijf u indien van toepassing het materiaal voor spanten, balken en dekken leveren.

Bovendien kan uw rechtsgebied technische tekeningen van de spanten, balken en balken vereisen.

Deze bedrijven zouden u deze ook moeten verstrekken. 

Het betonwerk

Nu het betonwerk is gedaan, ziet u uw nieuwbouwhuis vorm krijgen.

De inlijstende aannemers zullen arriveren zodra het hout verschijnt om te beginnen met het installeren van de vloer.

Ze gaan van muren naar plafonds, installeren de secundaire verhalen en eindigen met buitenmantels en dak.

Over het algemeen varieert deze stap in tijd van 2 tot 4 weken.

De stappen om een ​​nieuwbouwhuis uit hout in te lijsten zijn als volgt.

Inlijsten:

 1. Het hout wordt besteld en ter plaatse.
 2. De lijstenmakers beginnen met het afdekken van de begane grond. Ze verankeren de begane grond aan de bovenkant van de fundering.
 3. Vervolgens komen de nieuwbouwhuismuren, plafonds en dan het dak. Zodra dit is voltooid, wordt gezegd dat het skelet van het nieuwbouwhuis klaar is. In de wanden en plafonds zijn ruwe openingen ingelijst voor deuren, ramen en dakramen. Het is de verantwoordelijkheid van de algemene aannemer om de lijstenmakers te voorzien van deze afmetingen. Als er een open haard wordt geïnstalleerd, geef ze dan de ruwe handleidingen.
 4. Het nieuwbouwhuis wordt omhuld met multiplex. Verder kan ook een waterdichte wikkel worden aangebracht.
 5. Ten slotte zal de lijstenmaker ofwel de permanente trappen installeren ofwel de tijdelijke trappen installeren. Als u ervoor kiest om een ​​trap op maat te krijgen, laat dit dan aan de aannemer weten.
 6. Installeer het dak en de gevelbeplating

Wat als het voltooid is?

Als de omlijsting voltooid is, kan het dak- en gevelbekledingsbedrijf aan de slag.

Als ze meteen beginnen, zorgt u ervoor dat regen en water de interne delen van het nieuwbouwhuis niet beschadigen.

Het voorkomt vocht op het hout en vermindert de kans op schimmel op niet onder druk staand hout.

Ook de loodgieters, elektriciens en HVAC-bedrijven kunnen op dit punt beginnen (10).

Uw gevelbedekking

Afhankelijk van het type gevelbekleding en dakbedekkingsmateriaal dat u kiest, moet u ervoor zorgen dat u de positieve en negatieve punten van elk kent.

Bovendien variëren de materiaal- en arbeidskosten.

Kies een product dat bij uw budget past en tegelijkertijd de uitstraling van uw nieuwbouwhuis esthetisch verbetert.

De bovenstaande links belichten de positieve en negatieve kanten van het meest voorkomende materiaal.

Wat varieert er?

Opmerking: bij verschillende dak- en gevelbekledingsproducten variëren de voorbereiding, kosten en installatie.

Zorg ervoor dat de aannemers 10 jaar garantie geven en de juiste gootstukken aan de buitenkant installeren.

Over het algemeen moet u ervoor zorgen dat er gootstukken op het dak, boven deuren en rond ramen zitten.

Ten slotte, als u steen aan de buitenkant nodig heeft of een stenen open haard heeft, huur dan een metselaar in om dit werk te voltooien voordat andere gevelbeplating plaatsvindt.

10 – Begin ruw te worden in sanitair, elektriciteit en HVAC

Wanneer u zelf een nieuw nieuwbouwhuis bouwt, moet u het sanitair en de elektrische voorzieningen uitzoeken.

Normaal gesproken beslist de nieuwbouwhuiseigenaar over de items en laat de algemene aannemer ze doorsturen naar de loodgieter en elektrische aannemer.

Aangezien u echter uw eigen nieuwbouwhuis bouwt, moet u zelf de armaturen bepalen en de specificaties aan de vakmensen doorgeven.

U moet de ruwe voorwerpen (zoals badkuipen en douches van glasvezel) afleveren voor installatie.

Het is belangrijk om bij deze stap te beslissen of u een airconditioner wilt ruwen en kiest voor betegelde of glasvezeldouches.

Wat doet een loodgieter?

Sanitair en armaturen kosten ongeveer hetzelfde als het frame en het hout.

Beide zijn de grootste kosten bij het bouwen van een nieuwbouwhuis.

Dit komt omdat boilers, warmwatertanks, ovens, afvoerleidingen, waterleidingen en vloerverwarming bijdragen aan de hoge kosten.

Bovendien zal er gedurende de hele bouw een loodgieter nodig zijn.

Dit levert extra werk op voor

Hieronder staan ​​de drie belangrijkste keren dat de aannemer aan nieuwbouwhuis komt.

 1. Loodgieters installeren het riool, het water en de storm voordat de fundering wordt gelegd. 
 2. Ze maken de afvoerleidingen, waterleidingen los en installeren armaturen nadat het nieuwbouwhuis is ingelijst. Deze armaturen omvatten douches en badkuipen van glasvezel. 
 3. Loodgieters installeren de laatste armaturen nadat tegels, werkbladen en afgewerkt timmerwerk binnen zijn. Deze omvatten toiletten, gootstenen en sommige apparaten. De mechanische ruimte is op dit moment meestal klaar.

Op hetzelfde moment dat de inbouw van het loodgieterswerk vordert, kan de elektrische installatie en de HVAC-installatie beginnen.

De elektriciteitskosten moeten aanzienlijk lager zijn dan het sanitair. Het is echter belangrijk op te merken dat deze kosten afhankelijk zijn van de verlichting die u kiest.

Bovendien, aangezien ruw sanitair, elektriciteit en HVAC worden beschouwd als het lef van een nieuwbouwhuis, is het belangrijk op te merken dat u niet bang hoeft te zijn voor de hoogste prijs.

Een professioneel en zeer gerenommeerd bedrijf kan u in de toekomst mogelijk hoofdpijn en problemen besparen.

Elektrisch en HVAC

 1. Elektriciens brengen de elektriciteitsvoorziening in nieuwbouwhuis. Later kan het ook van buitenaf binnenkomen. Dit zou een penetratie van bovenaf zijn.
 2. De ruw-in elektrische en HVAC vordert door draad voor lichten, schakelaars, internet, telefoon en geluid te trekken. De draden komen voort uit de locatie van de elektrische panelen. De HVAC-aannemer heeft op dit moment ingehuurd om verwarmings- en luchtstroomkanalen door het nieuwbouwhuis te installeren. Hij installeert de oven (of verwarmingseenheid) en kan een airconditioner inruilen. De kanalen vertakken zich vanuit de mechanische ruimte en lopen door het hele nieuwbouwhuis. Dit wordt gedaan nadat de framing is voltooid.
 3. Beide aannemers komen terug om de definitieve afdekplaten, aan- en afvoerkanaalafdekkingen/roosters en de verlichtingsarmaturen te installeren. De apparatuur voor het hele nieuwbouwhuis zal dan operationeel zijn.

Opmerking: Vergeet niet om het inspectieblad van het plaatselijke rechtsgebied te volgen dat de vereiste inspecties vermeldt.

Er is een ruwe inspectie van sanitair, elektriciteit en HVAC die moet worden voltooid door de lokale overheid.

De ruwbouw van HVAC, elektriciteit en sanitair duurt 2 tot 3 weken.

11 – Isolatie dan gipsplaat

Als doe-het-zelfbouwer is dit voor jou een goed moment om wat arbeidskosten te besparen.

Als de tijd het toelaat, moet u van deze gemakkelijke gelegenheid gebruik maken om het nieuwbouwhuis te isoleren.

Dit kan worden gedaan door matten van glasvezel (roze) isolatie te kopen en de buitenmuurruimten, de randbalken en de zolder te vullen.

Mogelijk moet u een lucht-/dampbarrière aanbrengen door plastic platen aan de binnenkant van buitenmuren te plaatsen.

Het is geniet op, en akoestisch verzegeldlangs de naad.

Hoe de isolatiewaarde verhogen?

Bovendien, als u de isolatiewaarde van uw nieuwbouwhuis om energiezuinige redenen wilt verhogen, raad ik u ten zeerste aan om een ​​sproeischuimisolatiebedrijf in te schakelen om deze stap voor u te voltooien.

Hierdoor is het ook niet meer nodig om een ​​dampscherm te installeren.

Spuitschuimisolatie is ongeveer het dubbele van de kosten van op de mat geïnstalleerde glasvezel.

Ten slotte wordt het isoleren gedaan nadat de ruwe in’s zijn voltooid en de inspecties zijn geslaagd.

Opmerking: Bepaal bij deze stap of u uw nieuwbouwhuis brandveilig en geluiddicht wilt maken.

Indien u dit wenst, wordt ROXUL-isolatie (groene minerale wol) in de vloerbalken en binnenmuren geplaatst.

Op dit punt wordt soms een isolatie-inspectie uitgevoerd.

Gipsplaatsen bij nieuwbouw Alphen aan den Rijn

De kosten van gipsplaten kunnen aanzienlijk variëren.

Dit is afhankelijk van het afwerkingsniveau (meestal 4 of 5) dat u kiest, of er ronde hoeken aan de constructie worden toegevoegd en of u cassetteplafonds maakt.

Zorg er daarom voor dat u offertes krijgt van een paar bedrijven.

Gipsplaten is waarschijnlijk de op twee na grootste kostenpost bij het bouwen van een nieuwbouwhuis. 

Wat is vervolgens belangrijk?

Vervolgens is het belangrijk om reviews te lezen en andere bouwers te vragen naar bedrijven die zij aanbevelen.

Als persoon die de stappen volgt om een ​​nieuwbouwhuis te bouwen, onthoud dan dat u te allen tijde omringd zult zijn door hun eindproduct.

Neem de tijd bij het bouwen van uw eigen nieuwbouwhuis om ervoor te zorgen dat de gipsplaataannemer een goede naam heeft.

 1. De gipsplaataannemer komt naar het nieuwbouwhuis en lost de gipsplaat door het hele nieuwbouwhuis. Zorg ervoor dat het uitgespreid is, zodat het geen van de balken vervormt.
 2. Gipsplaten worden op de muren en plafonds geïnstalleerd. Muren die worden betegeld, kunnen ook worden gepleisterd. Als er een betegelde douche is, zorg er dan voor dat de gipsplaat waterbestendig is.
 3. De aannemer begint met afplakken en modderen. Ze doen 2 tot 4 lagen met tussendoor schuren. Dit is afhankelijk van het afwerkingsniveau dat u kiest. Ik raad aan dat er minimaal 3 lagen moeten zijn.
 4. Ten slotte, nadat het afplakken en modderen is voltooid, begint de schilder. Gipsplaten met tapen en modderen kan 2 tot 3 weken duren.
 5. Schilderen

Wat te doen nadat dit voltooid is?

Zodra de gipsplaat voltooid is bij het bouwen van een nieuwbouwhuis, kunt u beginnen met schilderen.

De eerste stap voor de schilder is om de binnenmuren en plafonds te primen.

Dit gebeurt met spuitapparatuur en zal in een dag gebeuren.

U moet er op dit moment voor zorgen dat de schilder aannemer de gipsplaatverbindingen controleert.

Als er wat ruwe plekken zijn, zullen ze het schuren of de tapers terug laten komen en het probleem oplossen.

Over het algemeen is dit een zeer belangrijke taak.

De volgende stap

Nadat de priming is voltooid, komt de voltooide timmerman voor de eerste keer.

Deze aannemer zal sierlijsten, kozijnen, kraaien en andere afwerkingen (zoals scheepslapmuren ) installeren voordat de schilder terugkomt.

Kasten en badkamerrekken gemaakt van MDF moeten op dit punt worden gedaan.

Over het algemeen zal de voltooide timmerman wachten met het installeren van de deuren, plinten en afwerking totdat de schilder klaar is.

Ten slotte dienen de deuren en plinten ter plaatse te worden geverfd. 

En, hoe nu verder?

Afhankelijk van uw schilder, kunt u op dit moment mogelijk beginnen met het installeren van kasten en toonbanken.

Het is een goed idee om af te stemmen met de timmerman, schilder en de aannemer van het kabinet om te bepalen hoe u deze stappen gaat uitvoeren.

Op deze manier kunt u de efficiëntie van uw tijd maximaliseren en de bewaarkosten verlagen.

13 – Kasten, werkbladen en begin van het afgewerkte timmerwerk

Zoals eerder vermeld, moet een deel van het voltooide timmerwerk beginnen voordat het schilderen is voltooid.

De voltooide timmerman begint na het primen.

Kasten en werkbladen zouden naar mijn mening moeten beginnen nadat het schilderij 100 procent voltooid is om schade te voorkomen.

Als een gids voor het bouwen van huizen, hebt u de mogelijkheid om ofwel of te kiezen.

Stappen die u moet volgen

Hier zijn de stappen voor afgewerkt timmerwerk, kasten en werkbladen.

 1. Nadat de schilder klaar is met primen, verschijnt de voltooide timmerman ter plaatse. Zodra u de soorten omhulsels, kronen en lijstwerk hebt bepaald, moet u ze naar het pand brengen.
 2. De voltooide timmerman zal op dit moment de kronen, deur- en raamkozijnen installeren. Verder zullen er ook lijsten, koppen en decoratieve elementen worden geïnstalleerd. De afgewerkte timmerman zal de plinten en de deuren ter plaatse laten schilderen. Als rekken of kasten van MDF zijn gemaakt, moeten deze door de timmerman worden voltooid.
 3. De schilder maakt het schilderij af.
 4. Kasten en werkbladen moeten op dit punt worden geïnstalleerd.
 5. Vervolgens komt de afgewerkte timmerman terug om de plinten te installeren, deuren op te hangen en de afwerkingslijst aan te brengen. Afwerkingslijsten zoals douchestangen, handdoekstangen en badjashaken kunnen wachten tot de tegel voltooid is. 

De voltooide timmerman zal 1 tot 2 weken nodig hebben voor de eerste installatie. Ten slotte duurt de finale ongeveer 1 week.

Kasten en werkbladen; ook de laatste trap kan worden geplaatst.

De kasten en het aanrechtblad moeten worden besteld voordat de voltooide timmerman begint.

De keuken- en badkamerkasten zijn gemaakt van gespecialiseerde kastenbedrijven en kunnen ook de werkbladen doorsnijden.

Bovendien kunnen sommige afgewerkte timmerlieden de kasten zelf maken.

Wat te onthouden bij kosten?

Hoe dan ook, het is belangrijk op te merken dat de kosten van deze stap aanzienlijk kunnen variëren.

Zo kunnen kasten van echt hout in vergelijking met melamine gemakkelijk het dubbele kosten.

Graniet- en kwartstellers in vergelijking met gelamineerd materiaal kunnen meer dan 5 keer zo duur zijn.

Doe je huiswerk bij deze stap door ervoor te zorgen dat je binnen je budget blijft.

Als u ten slotte de specifiek bestelde trappen hebt voltooid, moeten deze worden geïnstalleerd voordat de vloer wordt gelegd.

14 – Tegel installeren

Als een stapsgewijze handleiding voor het bouwen van uw eigen nieuwbouwhuis in Alphen aan den Rijn, moet de chronologische volgorde van de voorgaande stappen worden gevolgd voor maximale efficiëntie.

Op dit punt kunnen tegels en vloeren tegelijkertijd in elke volgorde worden uitgevoerd.

De vloer kan tegels zijn of er is helemaal geen tegel.

Waar worden de tegels geplaatst?

Hoe dan ook, tegels zullen hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden in badkamers, inloopdouches, kenmerkende muren, spatten aan de achterkant in keukens en rond gootstenen.

Het kan ook voor de vloer worden gebruikt.

Een tijdschema voor het betegelen van een nieuwbouwhuis kan drastisch variëren.

Het is volledig afhankelijk van hoeveel tegels je kiest om te doen. 

Algemene stappen betegeling nieuwbouw Alphen aan den Rijn

Hier zijn de algemene stappen voor het betegelen van een nieuwbouwhuis.

 1. De tegel komt ter plaatse aan. Het moet door het hele nieuwbouwhuis worden verspreid, omdat het erg zwaar is en de balken kan veranderen.
 2. Vervolgens maakt de tegelzetter betegelde douches waterdicht door ofwel op een teerachtige massa te rollen of door een membraan te gebruiken. 
 3. Als de vloer wordt betegeld, laat de voltooide timmerman dan een ondervloer installeren. Dit voorkomt dat de tegel later op de weg barst.
 4. De aannemer begint met het leggen van de eigenlijke tegel door het hele nieuwbouwhuis. Ze zetten mortel neer, plaatsen de tegel en laten het drogen. Ze zullen op dit moment de backsplash doen.
 5. Nadat de tegel is voltooid en de mortel is uitgehard, wassen ze de overtollige mortel en installeren ze de voeg. De voeg zit tussen elke tegel en de kleur wordt gekozen door de huiseigenaar (zoals de tegel).
 6. Het tegelbedrijf komt terug om overtollig voegmiddel te verwijderen en brengt een waterdichte kit aan op de vloeren.
 7. Vloeren

Nu het interieur van uw nieuwbouwhuis bijna voltooid is, zijn er nog een paar taken die nog moeten worden gedaan.

Een daarvan is de vloer. 

Nog geen tegels?

Als je nog geen tegels in je hele nieuwbouwhuis hebt gelegd, kun je nu je vloermateriaal kiezen.

De meest voorkomende soorten vloermateriaal, variërend van de laagste tot de hoogste kosten, zijn; Tapijt, linoleum, laminaat, vinyl en hardhout.

Afhankelijk van het materiaal dat u kiest, varieert het installatieproces.

Hoe dan ook, u moet de ondervloer reinigen voordat de onderaannemer begint en ervoor zorgen dat deze waterpas wordt.

Als je tijd over hebt en relatief handig bent, is dit een goede plek om arbeidskosten te besparen door het zelf te doen.

15 – Afgewerkt sanitair en elektrisch/verlichting

Nogmaals, de loodgieters en elektriciens komen voor de laatste keer.

Ze installeren lampen, schakelplaten, sanitair en andere diverse items.

Zorg ervoor dat beide tegelijk komen om de efficiëntie te maximaliseren en de kosten te verlagen. 

Kortom, alles wat nog niet af is in uw nieuwbouwhuis (behalve apparaten), wordt nu voltooid. 

Deze stap zou 1 week moeten duren.

Lees hier over de voordelen van renovlies– of glasvezelbehang.

16 – Toestellen

Na het volgen van deze stapsgewijze handleiding voor het zelf bouwen van een nieuwbouwhuis, ben je eindelijk aan het einde van het interieurwerk gekomen.

Ten slotte wikkel je de binnenkant in door de apparaten te installeren.

Dit kan gedaan worden door de nieuwbouwhuiseigenaar, de loodgieter of de elektricien. 

Opmerking: Apparaten moeten worden besteld voordat het gipsplaten begint.

U moet de specificaties van elk apparaat aan de loodgieter, elektricien en HVAC-aannemer geven op het moment van inrijden.

Dit zorgt er uiteindelijk voor dat er niets over het hoofd wordt gezien.

Vergeet ook de gashaarden niet

Zodra de apparaten binnen zijn, bent u klaar voor de eindschoonmaak van het nieuwbouwhuis.

U kunt het zelf doen of een schoonmaakbedrijf inhuren.

Deze stap is een hoop werk, maar kan worden geminimaliseerd met een constante reiniging van de site tijdens de bouw. 

Houd er rekening mee dat de installatie van de apparaten en het schoonmaken van de locatie 1 week zal duren.

17 – Landschapsarchitectuur en opritten

Zodra de apparaten binnen zijn en het interieur klaar is, bent u klaar om de oprit te leggen en af ​​te werken.

U kunt de tuin zelf doen of een aannemer inhuren om het werk te doen.

Het is belangrijk om te onthouden dat door het geld uit te geven om uw tuin professioneel te laten ontwerpen, u de waarde van uw nieuwbouwhuis drastisch kunt verhogen door de aantrekkingskracht te vergroten.

Bovendien zult u ook een groter gevoel van voldoening krijgen als u van dag tot dag in uw nieuwbouwhuis woont.

U kunt dit artikel lezen als u meer informatie wilt over het inrichten van uw nieuwbouwhuis.

Wat kunt u tegelijkertijd doen?

Tegelijkertijd huurt u een afgewerkt betonbedrijf in om de oprit te vormen en te storten.

Als u aangepaste trappen of veranda’s heeft, voltooi deze dan nu.

De 3 meest voorkomende betonsoorten om uit te kiezen zijn:

 1. Standaard beton (minst duur)
 2. Blootgesteld aggregaat (tweede)
 3. Gestempeld (duurste)

Afhankelijk van uw budget zijn dit de drie meest voorkomende soorten beton die worden gebruikt voor opritten, trappen en veranda’s.

Opmerking: trappen aan de voor- en achterkant, samen met veranda’s, kunnen worden geprefabriceerd in een faciliteit (op het moment van inlijsten) of op hun plaats worden gegoten.

Het afgewerkte betonbedrijf zal het gebied voorbereiden, de oprit vormen en het beton storten.

Let op: Vergeet niet om onder de oprit (met een buis) te sleeven. Misschien wilt u later landschapsverlichting en een irrigatiesysteem toevoegen.

Laatste takenlijst voor nieuwbouw Alphen aan den Rijn

Nu het interieur en exterieur van het nieuwe nieuwbouwhuis eindelijk klaar zijn, is het veilig om te zeggen dat je hebt geleerd om je eigen nieuwbouwhuis te bouwen.

Het eerste nieuwbouwhuis dat je bouwt is altijd de meest uitdagende.

De meeste mensen zullen op dit moment meerdere banen hebben, hun eigen financiering moeten vinden en voor het eerst nieuwe transacties moeten doen.

Voordat het nieuwbouwhuis volledig is ingepakt, moet u:

 1. Verwijder de afvalcontainer en het drinktoilet van het terrein
 2. Oproep voor eindinspecties. Dit omvat ook een definitieve bouwinspectie die de bewoning van het nieuwbouwhuis toekent. Bekijk de door u genoteerde inspectielijst.
 3. Als het nieuwbouwhuis voor jezelf is, ben je klaar. Zorg ervoor dat u geen openstaande posten heeft die te maken hebben met uw rechtsgebied en dat alle transacties correct worden betaald. Als u de bouw via een geldschieter hebt gefinancierd, zorg er dan voor dat ze kopieën van de bezettingsgraad van het gebouw ontvangen. U kunt nu een hypotheek krijgen.
 4. Als het nieuwbouwhuis is gebouwd voor een klant, vriend of familielid, loop dan door het nieuwbouwhuis en leg uit hoe alles werkt. Uiteindelijk wil je er zeker van zijn dat ze tevreden zijn met het werk. U heeft de stappen voor het bouwen van uw eigen nieuwbouwhuis doorlopen. Zo bouw je zelf een nieuwbouwhuis.

Stap voor stap handleiding om je eigen nieuwbouwhuis te bouwen

Deze gratis gids is een gedetailleerde samenvatting voor het helemaal opnieuw bouwen van een nieuwbouwhuis.

Het legt het hele proces in chronologische volgorde uit, van het kopen van de grond tot het verwerven van de uiteindelijke bewoning van het nieuwbouwhuis.

Het gaat over de ruwe kosten van de verschillende onderaannemers, wat u in elke fase kunt verwachten en wanneer u materiaal moet bestellen om de efficiëntie te maximaliseren.

Wat de woningbouwer vertelt

Verder vertelt het de woningbouwer wat er mag worden verwacht en geeft het inzicht voor de eenvoudigere taken die door de hoofdaannemer kunnen worden uitgevoerd.

Over het algemeen varieert de manier waarop elk individu kiest hoe een nieuwbouwhuis in Alphen aan den Rijn te bouwen, drastisch.

Dit is afhankelijk van hun financiën, hoe ze hun lot bereiken, zullen ze zelf werken en hoeveel tijd ze hebben.

Advies nieuwbouw Alphen aan den Rijn

Zou u graag advies willen voor nieuwbouw in Alphen aan den Rijn?

Dan kunt u contact opnemen of blijf op de hoogte middels onze gratis nieuwsbrief.

Als u een specialist wil inhuren dan vraagt u natuurlijk een gratis offerte aan.

Belangrijke blogs
Schilderen
Stukadoors
Groene energie
Tuin en oprit
Kitwerk
Vloeren
Nieuwbouw
Nieuwbouwprojecten
Bedrijf aanmelden
Offerte aanvragen