Nieuwbouw Lisse kopen

Een uitleg over de stappen die u zou moeten doorlopen bij nieuwbouw Lisse.

Met deze uitleg krijgt u inzichtelijk hoe nieuwbouw werkt en wat het bouwproces is.

Zou persoonlijk advies willen ontvangen of een vakman inhuren?

Neem dan gerust contact met ons op of vraag gratis een offerte op maat bij ons aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Nieuwbouw Lisse

Hoe lang duurt nieuwbouw Lisse?

Als het gaat om het bouwen van je huis, is reality-tv geen nauwkeurige gids en duurt het veel langer dan een week.

Bepalen hoe lang u moet wachten voordat uw huis wordt gebouwd, kan een beetje een achtbaanrit zijn.

Maar maak je geen zorgen, we hebben je gedekt!

Alles, van hoe lang het duurt om uw huis te bouwen, variaties in tijdlijnen en welke factoren de tijd die nodig is voor voltooiing kunnen veranderen.

Hoe lang duurt het om een ​​huis te bouwen?

Een nieuwbouwwoning duurt gemiddeld 6 maanden.  Elke bouwfase kan verschillende hoeveelheden tijd vergen.

Afhankelijk van de specifieke vereisten van uw huis en landontwerp.

Nu gaan we dieper in op hoe lang het duurt om een ​​huis te bouwen, en de verschillende factoren die de bouwfasen kunnen beïnvloeden.

Nieuwbouwwoning Lisse

Tijdsduur van nieuwbouw Lisse

Bij het bouwen van uw huis, vooral als u een deadline moet halen, wilt u weten hoe lang het gaat duren.  Gemiddeld kan het ongeveer 6 maanden duren om de bouw van een huis te voltooien.

Het kan echter zo kort zijn als 4 maanden of mogelijk meer dan 12 maanden. Voor een vooraf ontworpen huis kijk je naar ongeveer 4-6 maanden, terwijl aangepaste ontwerpen naar verwachting 10-16 maanden langer kunnen duren.

De bouw van een huis in een stedelijk gebied kan gemiddeld zo’n 5-7 maanden duren en een huis in een landelijk gebied kan ongeveer 6-9 maanden duren.

Als u besluit een gelijkvloers huis te bouwen, duurt het gemiddeld tussen de 4 en 7 maanden voordat deze zijn voltooid. Een huis met twee verdiepingen of meerdere verdiepingen kan tussen de 8 en 12 maanden duren voor iets dat vrij eenvoudig is en niet te overdreven.

Als je een meer extravagant ontwerp hebt, kijk je naar een nog langer tijdsbestek.

Stadia van de bouw van uw nieuwbouwwoning in Lisse

Er zijn 6 basisfasen waarmee alle nieuwe woningen worden gebouwd.

Door deze fasen kan de bouw tijdig worden voltooid.

 • Landvoorbereiding – Dit is de fase waarin uw stuk land wordt voorbereid voor constructie. Denk hierbij aan grondonderzoek, grondverzet, rooien van bomen, struiken en puin.
 • Bouwplaats – In deze fase wordt uw ontwerp op de site uitgemeten en begint het proces. Graven, opzetten, funderingen storten, drainage onder de plaat, vochtbarrière, termietbarrières zijn allemaal gedaan en dan wordt uw funderingsplaat gestort. Dit duurt meestal ongeveer 1-2 weken voor voltooiing.
 • Frame Stage – De constructie van buiten- en binnenmuren begint. Dit omvat ook het wapeningsstaal en de leidingen voor elektra en leidingen voor sanitair, het dakframe, dakgoten, isolatie, dakplaten, sierlijsten enz. Gemiddeld kan dit zonder vertraging tussen de 3-4 weken duren.
 • Lock Up Stage – Dit omvat de installatie van leidingen, bedrading, gipsplaat, beplating van dakranden, veranda en terrasplafond zijn voltooid. Buitenmuren worden gepleisterd en alle buitendeuren en ramen worden geplaatst zodat uw huis fysiek ‘afgesloten’ kan worden. Deze fase duurt ongeveer 4-6 weken.
 • Pre-Paint Stage – Dit is wanneer die laatste details worden gesorteerd voor de finishing touch. Het omvat het pleisteren van gipsplaatverbindingen, het plaatsen van kroonlijsten, het waterdicht maken, het betegelen, het plaatsen van kasten, het plaatsen van plinten, deuren, planken enz. Dit kan ongeveer 1-2 weken duren.
 • Praktische voltooiingsfase – Eindelijk komen we bij de laatste hand, waaronder verf, hekwerk, landschapsarchitectuur, irrigatie, vloeren, glas, horren, brievenbus enz. Zodra dit alles is voltooid, wordt al het afval van het terrein verwijderd en wordt het grondig schoongemaakt de woning wordt opgeleverd voorafgaand aan de eindinspectie voor oplevering. Deze laatste fase kan slechts 6 weken duren en wel 8 weken, zo niet meer, afhankelijk van of er iets moet worden verholpen voorafgaand aan de overdracht.

Tijdsduur nieuwbouw Lisse

Het bouwen van uw huis kost tijd en zal hopelijk een schema volgen dat door uw bouwer is opgesteld. Er kunnen echter onvoorziene omstandigheden zijn die het ingevoerde schema kunnen verstoren. 

Om mogelijke vertragingen te voorkomen, moet u de verscheidenheid aan factoren kennen die van invloed kunnen zijn op de tijd die nodig is om uw huis te voltooien.

Als het gaat om het stuk land waarop u gaat bouwen, zijn er een paar dingen die de tijdlijn van uw constructie kunnen verlengen.

De grond moet zijn:

 •  Gestabiliseerd
 •  Vrijgemaakt van puin en bomen etc.
 • Getest om er zeker van te zijn dat de grond het gewicht van je huis kan dragen
 • Geanalyseerd of er een helling is

Het proces om ervoor te zorgen dat uw blok veilig en acceptabel is om met de bouw te beginnen, kan enige tijd duren, vooral als u iets tegenkomt dat u niet had verwacht.

Dat wil zeggen dat uw grond niet stabiel genoeg is om uw huis te ondersteunen zonder eerst op te vullen en grondig te maken. verdichting. U moet ook rekening houden met de helling van het land, als uw blok een reeks hoge en lage punten heef.

Evenals water dat stroomt naar waar u wilt dat uw huis wordt gebouwd, moet u rekening houden met meer tijd. Dit is te wijten aan het feit dat de bouwers grondwerken moeten uitvoeren om ervoor te zorgen dat uw blok geschikt is voor constructie.

Vergunningen aanvragen voor nieuwbouw Lisse

Een andere factor die tijd in uw constructie kan opslokken, is het wachten op de vereiste vergunningen en het papierwerk om te bouwen. Als u een probleem tegenkomt met papierwerk terwijl u probeert de vereiste goedkeuringen te verkrijgen, moet u rekening houden met vertragingen.

Zodra dit is geregeld, bent u weer een stap dichter bij uw voltooide huis. Het ontwerp van uw huis kan van invloed zijn op de tijd die nodig is om het af te ronden.

Als u kiest voor een vooraf ontworpen huis uit de collectie van de bouwer en minimale aanpassingen maakt, zal uw bouw sneller worden voltooid.

Dit komt omdat uw bouwer en zijn werknemers de constructie, de processen en wat er nodig is voor voltooiing kennen.  Dit versnelt uw ontwikkelingstijdlijn.

Als u kiest voor een ongebruikelijk, aangepast of complex ontwerp, kunt u problemen ondervinden tijdens de bouw die u voor onbekende tijd kunnen vertragen, afhankelijk van de problemen die zich voordoen.

Het aantal verdiepingen heeft ook invloed op uw verwachte voltooiingsdatum.

Bij het bouwen van een huis met twee verdiepingen of meerdere verdiepingen zijn er meer tijd, benodigdheden, arbeid en uren nodig in vergelijking met een huis met één verdieping.

Helaas zijn er sommige dingen die we in deze wereld niet kunnen beheersen, en het weer is daar een van.  De tijd die nodig is om uw constructie te voltooien, kan worden beïnvloed door onvoorspelbare weersomstandigheden.

Als u te maken krijgt met zware weersomstandigheden, zoals zware regenval, extreme hitte of zelfs een storm, verwacht dan dat uw deadline wordt verschoven.

Aannemers

Veel aannemers die in uw regio wonen en weten wat voor weer het is, zullen meestal een vorm van onvoorziene omstandigheden opnemen in het bouwschema.

Gewoon een simpele verandering van gedachten, vooral later in het bouwproces, kan het tijdsbestek enorm beïnvloeden. Dit veroorzaakt vertraging doordat u een nieuw product, benodigdheden, werknemers moet bestellen en mogelijk zelfs een bepaald aspect van uw huis opnieuw moet ontwerpen.

Als u besluit uw kasten te vervangen, kan het tot 8 weken duren voordat de producten worden geleverd en geïnstalleerd. Als u in een vroeg stadium zeker kunt zijn van alles wat u voor uw huis wilt, bij voorkeur nog voordat de bouw begint, bespaart u tijd en geld.

Afwerking

Een van de langste fasen bij het bouwen van uw huis is de afwerking. Dit omvat alles zoals deuren, schilderen, vloeren, laatste irrigatiewerk etc. De afwerking kan iets minder dan twee maanden in beslag nemen.

U dient in een vroeg stadium met uw bouwer te bespreken welke producten u wilt, zodat deze van tevoren kunnen worden besteld om mogelijke vertragingen tot een minimum te beperken.

De tijd die nodig is om uw huis te bouwen kan toenemen, afhankelijk van de aanpak van uw bouwers.  Een ervaren huizenbouwer heeft een proces dat ze volgen om ervoor te zorgen dat alles op tijd klaar is en er minimale tot geen vertragingen zijn.

Ze zijn vaak extreem georganiseerd en procesgericht om ervoor te zorgen dat uw project op tijd wordt voltooid.

Niet georganiseerd

Als u een bouwer krijgt die niet georganiseerd is of die geen proces heeft, kan het bijna twee keer zoveel tijd kosten om uw bouw te voltooien, alleen omdat ze niet georganiseerd en efficiënt zijn.

U moet een bouwer inhuren die betrouwbaar is en bekend staat om zijn tijdige voltooiing van zijn taken en volgens een hoge kwaliteitsstandaard.

Uiteindelijk zal dit u tijd besparen, vooral omdat ze weten wat ze doen en een proces hebben dat ze volgen om het te doen.

Plaats

Uw bouwschema kan ook worden beïnvloed door de locatie van uw bouwwerk.

Als u zich in een stedelijk gebied bevindt, is uw bouw waarschijnlijk sneller voltooid dan een bouw in een landelijk gebied.

Dit kan te wijten zijn aan reizen, producten en benodigdheden, en arbeidsproblemen.

Landelijke omgeving

Als u zich in een landelijke omgeving bevindt en u wilt dat uw bouwwerk op tijd klaar is.

Probeer dan producten en benodigdheden te kiezen die op voorraad zijn.

En alleen naar de locatie moeten worden gebracht om tijdvertragingen zoveel mogelijk te beperken.

Arbeiders en benodigdheden

Tijdens de zomermaanden is er meestal een piek in het bouwen van huizen vanwege de minimale potentiële vertraging door regen en/of storm.

Als u besluit om tijdens deze maanden te bouwen, moet u mogelijk voorbereid zijn op een onverwachte vertraging als gevolg van problemen met vraag en aanbod.

Dit kan zijn van producten en benodigdheden die u nodig heeft om uw huis te bouwen.

Of zelfs beschikbaarheid van handelaars en arbeid om het noodzakelijke werk te doen.

Bouwer

Uw project zo pijnloos mogelijk maken in efficiënte tijd kan worden gedaan door de juiste bouwer in te huren.

Een goede bouwer schetst de stadia en de tijdlijn van uw bouwproces en beantwoordt al uw vragen.

Een uitzonderlijke bouwer geeft je een overzicht van de stappen, een tijdlijn van wanneer elke fase naar verwachting voltooid zal zijn.

Beantwoordt eventuele vragen en regelmatige voortgangsrapporten, zodat je weet waar je bent in je project. 

Open communicatie

Door een open communicatie met uw bouwer te onderhouden, kunt u op de hoogte blijven van mogelijke vertragingen.

En hoe deze zullen worden beheerd om uw bouw op schema te houden.

Dit om zo dicht mogelijk bij de opgegeven tijdlijn te worden voltooid.

Dingen om te onthouden:

 • Een gerenommeerde bouwer die kwalitatief hoogstaand personeel en ambachten in dienst heeft, zorgt voor een efficiënte bouw.
 • Een goed doordacht schema voorkomt dat u hoeft te wachten op producten en benodigdheden.
 • Wees op uw hoede voor degenen die beloven uw huis in een veel sneller tijdsbestek te bouwen. Dit is vaak slechts een truc om u ertoe te brengen zich aan te melden, in plaats van u te geven wat er waarschijnlijk zal gebeuren.
 •  Neem de tijd om jezelf te informeren over hoe je je huis gebouwd wilt hebben en wat je wilt dat je huis te bieden heeft.
 •  U kunt een huis- en landpakket overwegen dat de voorbereiding van de locatie voor u regelt.
 •  Zoek een bouwer die kant-en-klare pakketten levert.
 •  Kies een bouwer die bekend is en bewijs heeft van kwalitatief vakmanschap. Dit zodat uw bouw stressvrij en probleemloos verloopt.
 •  Plan alles de eerste keer uit om later vertragingen door problemen of wijzigingen te voorkomen.

Gerelateerde vragen

Dit zijn veelgestelde vragen over nieuwbouw in Lisse.

Hoe duur is het om te bouwen?

Er zijn verschillende factoren die de kosten van een bouwwerk kunnen beïnvloeden.

Maar een ruwe manier om de totale kosten te schatten is door de prijs per vierkante meter te berekenen.

Dit kan variëren van € 900 – € 5.000.

Mag ik tijdens de bouw ter plaatse?

Ja, dat kan, meestal moet u dit regelen met de bouwer als u toegang wilt tijdens het afsluiten.

Passende veiligheidsmaatregelen moeten worden gevolgd vanwege de risico’s en potentiële gevaren die gepaard gaan met bouwen.

En deze zullen u worden geadviseerd door de bouwer/werfleider om de veiligheid voor uzelf en anderen te waarborgen. 

Welke vragen moet ik stellen?

Een paar vragen die u uw bouwer moet stellen, zijn onder meer:

Hoe lang is de onderhoudsperiode van het gebouw die u aanbiedt?

Dit is een periode na voltooiing van de bouw om eventuele reparaties of onderhoud mogelijk te maken.

Gemiddeld heeft een huis ongeveer 6 maanden onderhoud nodig.

Welke andere projecten ga je aan?

Dit heeft invloed op hoe snel uw huis wordt gebouwd.

Als uw bouwer meer dan één project onderweg heeft, zal zijn volledige onverdeelde aandacht niet bij uw eigendom zijn.

En misschien zelfs uw bouw uitbesteden aan iemand anders.

Als ze je bouw aan iemand anders uitbesteden, ken je de competentie van die nieuwe bouwer niet.

En zou je kunnen eindigen met iets waarvoor je veel te veel hebt betaald.

Maakt u zich zorgen?

Als u uw bouwer dit vraagt, moeten ze openhartig met u zijn en vanaf het begin volledige transparantie hebben.

Als er iets is waar ze zich zorgen over maken, moet u hen vragen naar andere opties die u zou kunnen overwegen om problemen te voorkomen of op te lossen als zich problemen voordoen.

Uw bouwer moet voldoende kennis hebben van het omgaan met een situatie als er zich een probleem voordoet.

Ontdek welke nieuwbouwwoningen er komen bij nieuwbouw Oudewater.

Advies nieuwbouw Lisse

Advies ontvangen over hoe nieuwbouw voor u werkt in Lisse?

Wilt u een vakman inhuren voor uw klus?

Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland