Nieuwbouw Schoonhoven

Wanneer start nieuwbouw Schoonhoven? De komende jaren worden verschillende nieuwbouwprojecten gerealiseerd. Zo worden er nieuwe woningen gebouwd in de wijken Noordhoek en Buiten de Veerpoort.

Ook wordt er gewerkt aan de herontwikkeling van het terrein van de voormalige LTS aan de Lopikerweg.

Het doel van deze nieuwbouwprojecten is om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar woningen in de gemeente.

Door de nieuwbouw wordt er ruimte gecreëerd voor verschillende doelgroepen, zoals starters, gezinnen en senioren.

Zoek je vakmannen in Schoonhoven? Bouwsector Nederland heeft deze tegen eerlijke prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

nieuwbouw schoonhoven

Nieuwbouw Schoonhoven kopen

Wat te overwegen bij uw nieuwbouwwoning in Schoonhoven? Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning draait het allemaal om de details.

Natuurlijk zijn er checklists en bouwrichtlijnen. Maar ze lijken allemaal essentiële details te missen waarmee rekening moet worden gehouden bij het bouwen van een huis.

Voor onze projecten werken wij veel samen met stukadoor Schoonhoven en behanger Schoonhoven. Geweldige bouwbedrijven die lokaal sterk zijn vertegenwoordigd.

Lees hieronder 4 cruciale items en details samengesteld die u moet aanpakken bij het bouwen van een nieuw huis.

1. De locatie

Het eerste punt lijkt voor de hand te liggen. Maar ik heb veel mensen gekend die kritieke aspecten van de locatie en geschiedenis van hun kavel over het hoofd zagen voordat ze een nieuw huis bouwden.

Dit om vervolgens tegen belangrijke problemen aan te lopen.

Voordat je op veel verliefd wordt vanwege de nabijheid van familie, scholen, parken en andere voorzieningen, moet je even de tijd nemen om de geschiedenis en details van de ruimte te onderzoeken.

2. Kavelgrootte en lay-out

Uw kavelgrootte en indeling zijn essentiële details waarmee u rekening moet houden bij het bouwen van een nieuw huis.

Denk vandaag niet alleen aan uw huis en tuin, maar evalueer uw plannen voor de toekomst. 

  • Welk type terras en entertainmentruimte buiten wilt u?
  • Wilt u een afgeschermde veranda?
  • Een verhoogd terras?
  • Een dek?
  • Hoe zit het met de speelruimte?

Als je jonge kinderen hebt, lijkt een kleine tuin en een kleine tuin voorlopig genoeg. Maar misschien groeit je gezin uit tot een schommel, een basketbalstandaard, een bubbelbad of zelfs een zwembad.

Overweeg uw schaalbaarheid in de toekomst en plan met voldoende ruimte in gedachten. Niet alleen voor uw droomhuis, maar ook voor uw droomtuin en -activiteiten.

Het is nog meer reden om uw kavelgrootte en indeling zorgvuldig te plannen.

Hoewel significante landschapsarchitectuur misschien niet in uw plannen voor het komende jaar voorkomt, zult u later ongetwijfeld tijd willen besteden aan landschapsontwerp.

Vooral als u een ruimte wilt om te groeien en te tuinieren. Bomen worden snel groot, struiken en heggen blokkeren ramen en landschapsonderhoud kan ontmoedigend zijn.

Houd je plannen en hobby’s in gedachten, zodat je het perfecte kavel krijgt om alles in te passen.

3. Kelderplannen

Afhankelijk van uw regio is een kelder wel of niet een noodzaak voor uw nieuwe woning.  In het verleden hadden kelders vooral een praktische functie: de wasmachine, droger, opslag en nutsvoorzieningen.

Nu zijn kelders meer een verlengstuk van uw huis met uitbreidbaarheid en schaalbaarheid in de toekomst.

Een kelder kan dienen als een speelkamer, een yogastudio, een bioscoop, een wijnopslag of gewoon als extra slaapkamers.

Het is belangrijk om een ​​kelder te plannen die nu en tot ver in de toekomst aan de behoeften van uw gezin zal voldoen.

Afhankelijk van uw locatie, moet u mogelijk een zinkputpomp toevoegen om de kelder droog te houden. U hebt snel toegang nodig tot uw boiler, oven en andere hulpprogramma’s.

Als u van plan bent om uw kelder af te werken terwijl u uw huis bouwt, overweegt u waarschijnlijk al de indeling.

Als u besluit te wachten en de kelder later af te werken, overweeg dan de plaatsing van leidingen en hoe de voetafdruk zich zal vertalen naar uw toekomstige behoeften.

4. Kamerhoogte

Hoge of gewelfde plafonds zorgen ervoor dat een kamer ruim en veel groter aanvoelt dan standaard drie meter hoge plafonds. Een hele uitdaging waarvoor je een gespecialiseerde nieuwbouw schilder voor nodig zult hebben.

Maar veel huiseigenaren zien de kans op hogere plafonds over het hoofd tijdens het ontwerpproces van hun huis.

Als u op zoek bent naar een licht, luchtig gevoel, vergeet dan niet om met uw ontwerper en architect te werken aan dit cruciale detail waarmee u rekening moet houden bij het bouwen van een nieuw huis.

Historisch gezien waren de plafonds op de begane grond drie meter hoog en op de tweede verdieping soms maar twee meter hoog. Deze norm was omdat hout vroeger slechts 2,5 meter lang was.

Tijdens de energiecrisis van de jaren 70 en 80 werden plafonds op de eerste verdieping op 2,5 meter hoogte gebouwd om nog meer materiaal te besparen. Lage plafonds zijn de reden waarom zoveel oudere huizen krap en klein aanvoelen. 

Nu is de trend weg van kortere plafonds, maar neem het niet als vanzelfsprekend aan! Werk samen met uw bouwteam om de exacte look en feel te creëren die u in uw huis wilt.

Nieuwbouw Schoonhoven bouwen

Houd er rekening mee dat je deuren en ramen nodig hebt die zijn geschaald en op de juiste manier zijn geplaatst voor de plafondhoogte (ze zijn gemakkelijk te vinden, maar kosten mogelijk meer).

Overweeg ook eventuele behandelingen zoals zichtbare balken, verlichtingsarmaturen boven het hoofd en kroonlijsten, die ruimte kunnen innemen. 

Ben je niet aan een regio gebonden? Neem dan eens een kijkje bij nieuwbouw Oud Gastel, nieuwbouw Numansdorp en nieuwbouw Bergen op Zoom.

Nieuwbouwwoning in Schoonhoven

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwbouwprojecten in Schoonhoven? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Zoek je vakmannen in Schoonhoven? Bouwsector Nederland heeft deze tegen eerlijke prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland