Nieuwbouw Schoonhoven

Wanneer start nieuwbouw Schoonhoven? De komende jaren worden verschillende nieuwbouwprojecten gerealiseerd. Zo worden er nieuwe woningen gebouwd in de wijken Noordhoek en Buiten de Veerpoort.

Er wordt ook gewerkt aan de herontwikkeling van het terrein van de voormalige LTS aan de Lopikerweg.

Het doel van deze nieuwbouwprojecten is om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar woningen in de gemeente.

Door de nieuwbouw wordt er ruimte gecreëerd voor verschillende doelgroepen, zoals starters, gezinnen en senioren.

Zoek je vakmannen in Schoonhoven? Bouwsector Nederland heeft deze tegen eerlijke prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

nieuwbouw schoonhoven

Nieuwbouw Schoonhoven kopen

Wat is het belangrijkste om te overwegen bij het kopen van een nieuwbouwwoning in Schoonhoven? De kleinste details zijn essentieel bij het bouwen van een nieuwbouwwoning.

Natuurlijk zijn er bouwrichtlijnen en checklists. Ze lijken echter allemaal belangrijke details te missen waarmee rekening moet worden gehouden wanneer u een huis bouwt.

Voor onze projecten werken wij veel samen met stukadoor Schoonhoven en behanger Schoonhoven. Geweldige bouwbedrijven die lokaal sterk zijn vertegenwoordigd.

Lees hieronder 4 cruciale items en details samengesteld die u moet aanpakken bij het bouwen van een nieuw huis.

1. De locatie

Het eerste punt lijkt duidelijk. Maar ik heb veel mensen gekend die voordat ze een nieuw huis bouwden, essentiële details van de locatie en de geschiedenis van hun kavel over het hoofd zagen.

Dit om vervolgens grote problemen aan te pakken.

Je moet de tijd nemen om de geschiedenis en details van de ruimte te bestuderen voordat je verliefd wordt op de nabijheid van familie, scholen, parken en andere voorzieningen.

2. Kavelgrootte en lay-out

Uw kavelgrootte en indeling zijn essentiële details waarmee u rekening moet houden bij het bouwen van een nieuw huis.

Denk vandaag niet alleen aan uw huis en tuin, maar evalueer uw plannen voor de toekomst. 

  • Welk type terras en entertainmentruimte buiten wilt u?
  • Wilt u een afgeschermde veranda?
  • Een verhoogd terras?
  • Een dek?
  • Hoe zit het met de speelruimte?

Als je jonge kinderen hebt, lijkt een klein tuintje voorlopig voldoende. Maar je gezin kan een schommel, basketbalstandaard, bubbelbad of zelfs een zwembad krijgen.

Overweeg uw toekomstige schaalbaarheid en houd voldoende ruimte in gedachten. niet alleen voor uw ideale huis, maar ook voor uw ideale tuin en recreatieve activiteiten.

Dit geeft u een extra reden om uw kavel goed te plannen in termen van grootte en indeling.

Hoewel uw plannen voor het volgende jaar misschien niet veel landschapsarchitectuur bevatten, zult u later ongetwijfeld tijd willen besteden aan landschapsontwerp.

Vooral als u een plek wilt om te tuinieren en te groeien. De bomen groeien snel, en struiken en heggen kunnen ramen blokkeren en landschapsonderhoud moeilijk maken.

Houd je plannen en hobby’s in gedachten, zodat je het perfecte kavel krijgt om alles in te passen.

3. Kelderplannen

Een kelder is wel of niet nodig in uw nieuwe huis, afhankelijk van de omgeving. Kelders waren vroeger vooral praktisch met wasmachines, drogers, opslag en nutsvoorzieningen.

Kelders kunnen uw huis nu uitbreiden en in de toekomst schaalbaar maken.

Een kelder kan worden gebruikt als speelkamer, yogaruimte, bioscoop, wijndepot of gewoon als extra slaapkamer.

Het is essentieel om een kelder te ontwerpen die zowel nu als in de toekomst voldoet aan de behoeften van uw gezin.

Om de kelder droog te houden, moet u mogelijk een zinkputpomp toevoegen, afhankelijk van de locatie. Snel toegang nodig hebben tot de boiler, oven en andere hulpprogramma’s.

U overweegt waarschijnlijk al de indeling van uw kelder als u van plan bent deze af te werken terwijl u uw huis bouwt.

Overweeg de plaatsing van leidingen en hoe de voetafdruk zich zal vertalen naar uw behoeften in de toekomst als u besluit de kelder later af te werken.

4. Kamerhoogte

Hoge of gewelfde plafonds zorgen ervoor dat een kamer ruim en veel groter aanvoelt dan standaard drie meter hoge plafonds. Een hele uitdaging waarvoor je een gespecialiseerde nieuwbouw schilder voor nodig zult hebben.

Maar veel huiseigenaren zien de kans op hogere plafonds niet tijdens het ontwerpproces.

Als u een licht en luchtig huis wilt, moet u met uw architect en ontwerper over dit belangrijke detail praten als u een nieuw huis bouwt.

De plafonds op de begane grond waren drie meter hoog, terwijl ze op de tweede verdieping soms slechts twee meter hoog waren. Vroeger was deze norm omdat hout slechts 2,5 meter lang was.

Plafonds op de eerste verdieping van 2,5 meter hoogte werden gebouwd om materiaal te besparen tijdens de energiecrisis van de jaren zeventig en tachtig. Zoveel oudere huizen lijken door lage plafonds krap en klein te zijn.

Hoewel kortere plafonds momenteel de trend zijn, is dit niet vanzelfsprekend. Samenwerken met uw bouwteam om de stijl en sfeer te bepalen die u in uw huis wilt.

Nieuwbouw Schoonhoven bouwen

Zorg ervoor dat de deuren en ramen op de juiste manier zijn geplaatst en geschaald voor de plafondhoogte. Ze zijn gemakkelijk te krijgen, maar kunnen meer kosten.

Overweeg ook eventuele aanpassingen die ruimte kunnen innemen, zoals zichtbare balken, verlichtingsarmaturen boven het hoofd en kroonlijsten.

Ben je niet aan een regio gebonden? Neem dan eens een kijkje bij nieuwbouw Oud Gastel, nieuwbouw Numansdorp en nieuwbouw Bergen op Zoom.

Nieuwbouwwoning in Schoonhoven

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwbouwprojecten in Schoonhoven? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Zoek je vakmannen in Schoonhoven? Bouwsector Nederland heeft deze tegen eerlijke prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland