Nieuwbouw Venray

Nieuwbouw Venray biedt diverse mogelijkheden voor wie op zoek is naar een nieuwe woning. Er zijn verschillende nieuwbouwprojecten gaande in en rondom Venray, waarbij er wordt ingezet op duurzaamheid en modern wooncomfort.

Zo zijn er bijvoorbeeld projecten voor appartementen, rijtjeshuizen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen. De locaties variëren van het centrum van Venray tot aan de rand van de stad en in nabijgelegen dorpen.

Door de verschillende prijsklassen is er voor ieder budget wel een nieuwbouwwoning te vinden. De nieuwbouw in Venray biedt dus mogelijkheden voor starters, gezinnen en senioren die op zoek zijn naar een moderne, duurzame woning.

Wil je in Venray een nieuwbouwwoning laten bouwen of afwerken? Bouwsector Nederland heeft de vakmannen! Vraag gratis een offerte bij ons aan.

Nieuwbouw Venray

Nieuwbouw Venray kopen

Top 5 dingen om te overwegen bij het bouwen van een huis. We gaan beginnen met de vijf dingen om te overwegen voor je nieuwbouwwoning in Venray:

1. Overweeg uw woningbouwbedrijf 

Het kiezen van het juiste woningbouwbedrijf is een uiterst belangrijke eerste stap in uw woningbouwreis. Voordat u uw aannemer kiest, moet u de volgende dingen doen.

Maak een lijst van alle potentiële woningbouwbedrijven in uw regio en bekijk ze allemaal om te bepalen welke de beste keuze is. Ontdek de beste behanger Venray, Stukadoor Venray en schilder Venray.

Bekijk de online beoordelingen van elke potentiële bouwer om te zien hoe eerdere klanten over hen denken. U kunt de bouwer ook vragen om referenties van recente klanten waarmee u persoonlijk contact kunt opnemen. 

Bekijk afbeeldingen van huizen die de bouwer heeft gemaakt om te bepalen of hun stijl en kwaliteit overeenkomen met hoe u wilt dat uw huis eruitziet.

Bezoek indien mogelijk een kijkwoning zodat u de kwaliteit van de afwerking en afwerking beter kunt zien. Lees alle blogs die gaan over nieuwbouwprojecten.

Nieuwbouw Venray bouwen

Maak een lijst met vragen die u aan uw aannemer kunt stellen. Het is handig om ze van tevoren persoonlijk te ontmoeten om te bepalen of u denkt dat u met hen zou kunnen werken.

Het bouwen van een huis is een lang proces, dus u wilt een bouwer kiezen waarmee u goed kunt opschieten en die naar uw ideeën luistert. 

Daarom is het belangrijk om samen te werken met een bouwer die over de juiste certificeringen beschikt en garanties biedt volgens de lokale voorschriften en statuten.

Voordat u een aannemer kiest, moet u ervoor zorgen dat deze kan aantonen dat het wettelijk is toegestaan ​​om nieuwe huizen te bouwen.

Maar ook dat ze een uitgebreide garantie bieden die u, de koper, zal beschermen tegen ernstige problemen in de toekomst.

Een professionele bouwer zal u graag een bewijs van hun certificeringen en garanties verstrekken wanneer u daarom vraagt!

2. Overweeg uw eigendom en locatie 

Nog een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het bouwen van een huis is uw eigendom en locatie. Waar u besluit te bouwen is vaak net zo belangrijk als het ontwerp dat u kiest.

Hier zijn enkele tips voor het kiezen van uw woning en locatie.

Maat

Koop een kavel dat groot genoeg zal zijn voor de grootte van het huis dat u wilt en dat ook voldoende ruimte zal hebben voor eventuele buitenvoorzieningen.

Zoals een zwembad, tuin of speelplaats voor kinderen.

Omgeving

Bekijk de omgeving van het perceel en overweeg zaken als: heb je last van de geur van een boerderij in de buurt? Of zal het lawaai van een spoorweg in de buurt een probleem zijn? 

Voorzieningen

 • Moet het perceel dicht bij scholen zijn?
 • Ben je liever op het platteland of in de stad?
 • Wilt u gemakkelijk winkelen of andere gewenste voorzieningen dichtbij hebben?

3. Overweeg uw budget 

Wanneer u een huis bouwt, moet u er rekening mee houden hoeveel geld u eraan moet uitgeven en hoe dat geld moet worden toegewezen.

Als u financiering nodig heeft, kunt u met uw financiële instelling praten over het krijgen van een bouwhypotheek. 

Bepalen

Bij het bepalen van uw budget moet u een lijst maken van de dingen die u moet hebben en die u graag zou willen hebben als er genoeg geld voor is. En uw lijst dienovereenkomstig prioriteren.

U zult waarschijnlijk merken dat er onderweg onverwachte kosten opduiken, dus het is een goed idee om wat ruimte in uw budget vrij te houden voor deze verrassingen.

Je moet je eraan houden

Als je eenmaal je budget hebt bepaald, moet je je eraan houden. Het is gemakkelijk om onderweg wijzigingen aan te brengen.

Maar als u door die wijzigingen uw budget overschrijdt, kunt u in de problemen komen. 

4. Overweeg uw ontwerp 

Een van de grootste dingen om rekening mee te houden bij het bouwen van een huis is uw ontwerp.

Het plannen van het ontwerp kan een enorme taak zijn, maar een zorgvuldige planning kan het proces zo veel soepeler laten verlopen.

De volgende zijn enkele van de belangrijkste dingen die u zich moet afvragen wanneer u van plan bent.:

 • Welk formaat woning wilt u?
 • Bent u van plan uw gezin uit te breiden of gaan uw kinderen binnenkort het huis uit?
 • Moeten je bejaarde ouders binnenkort verhuizen?
 • Hoeveel slaapkamers heeft u nodig?
 • Krijgt u vaak logeergasten?
 • Heeft u grote entertainmentruimtes nodig?
 • Zijn trappen een probleem of wil je meer dan één verdieping?
 • Houdt u meer van traditioneel, modern of eigentijds design?

5. Overweeg de kleine details

Vaak gaan bij een project zo groot als het bouwen van een huis de kleine details verloren of worden ze vergeten.

Hier zijn enkele van de kleinere dingen waarmee u rekening moet houden bij het bouwen van een huis.

Keuken

 • Zorg ervoor dat je voldoende stopcontacten hebt om kleine apparaten op aan te sluiten, zowel op het aanrecht als in je voorraadkast.
 • Installeer een bewegingssensorlamp in uw voorraadkast.
 • Overweeg veel lades voor onderkasten.
 • Installeer kasten aan beide zijden van uw eiland voor extra opslagruimte
 • Zorg voor twee pompen bij je gootsteen: een voor afwasmiddel en een voor handzeep.

Slaapkamers

 • Zorg ervoor dat er veel stopcontacten zijn in de kamers.
 • Plaats uw slaapkamers in rustige delen van uw huis. 
 • Installeer een lichtschakelaar in de buurt van je bed, zodat je vanaf daar de lichten kunt uitschakelen.
 • Een hoofdschakelaar in je slaapkamer die alle buitenverlichting uitschakelt, is ook erg handig. 

Ontdek de beste manier voor een woning schilderen of een woonkamer behangen. Dat kan tegenwoordig net zo strak als stucwerk. Bouwsector Nederland kan dit voor je doen.

Buiten 

 • Zorg ervoor dat er aan elke kant van je huis kranen en stopcontacten zijn.
 • Als u een huisdier heeft, is een warmwaterkraan goed voor buitenbaden.
 • Installeer een gasleiding voor uw gasbarbecue.
 • Plaats stopcontacten onder je dakrand voor bijvoorbeeld je kerstverlichting. 

Nieuwbouwwoningen Venray

Er zijn verschillende nieuwbouwprojecten in Venray waar momenteel aan wordt gewerkt. Zo is er bijvoorbeeld het project “Het Groene Hof”, waarbij 20 energiezuinige woningen worden gebouwd in een groene omgeving.

Daarnaast is er “De Hoge Hoed”, waarbij er 24 nieuwbouwwoningen worden gebouwd in een gezellige buurt dichtbij het centrum van Venray.

Ook “De Teuge” biedt mogelijkheden met 10 moderne rijtjeshuizen in een kindvriendelijke buurt. Verder zijn er nog enkele projecten in ontwikkeling zoals “Molenhof” en “Sint Antoniusveld”. Met deze diverse nieuwbouwprojecten is er voor ieder wat wils in Venray.

Wil je in Venray een nieuwbouwwoning laten bouwen of afwerken? Bouwsector Nederland heeft de vakmannen! Vraag gratis een offerte bij ons aan.

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland