Schildersbedrijf Amsterdam Noord

Voor schildersbedrijf Amsterdam Noord staat de hoogste kwaliteit centraal.

Ze zijn een schildersbedrijf in Amsterdam wat hoge beoordelingen haalt en lage prijzen rekent.

Ook op het gebied van nieuwbouw doen ze enorm veel projecten.

Voor meer info kunt u ons blog lezen of een offerte op maat aanvragen.

Mocht u nieuwbouwprojecten of woontips willen volgen dan hebben wij een super nieuwsbrief.

Schildersbedrijf Amsterdam Noord

Hoeveel kosten schildersbedrijven in Amsterdam Noord?

De gemiddelde kosten voor het schilderen van huizen in Amsterdam Noord kunnen variëren van € 2.500 tot € 20.000.

Dit is afhankelijk van de grootte van uw schilderklus, of u binnen- of buitenschilderwerk nodig heeft en welk type oppervlak wordt geverfd.

 • € 2.500 – € 3.500 voor het interieur van een unit met 2 slaapkamers
 • € 5.500 – € 20.000 voor buitenschilderwerk van een huis met 2 verdiepingen
 • € 2.800 – € 4.500 voor dakschilderen

Schilderen is een van de meest populaire en kosteneffectieve manieren om een muur, kamer of huis een make-over te geven.

Maar hoeveel kost huisschilderen en hoe komen schildersbedrijven uit Amsterdam Noord tot hun tarieven?

Als je ooit offertes hebt gekregen voor hoeveel je een huis moet schilderen, heb je jezelf waarschijnlijk deze vragen gesteld.

Hier bekijken we hoe schildersbedrijf Amsterdam Noord hun tarieven berekenen, zodat u hun proces en budget voor uw project beter kunt begrijpen.

1. Hoeveel kost het om het interieur van een huis te schilderen?

Op basis van een enkele onderlaag en twee afwerklagen, bedragen de gemiddelde kosten voor het schilderen van het interieur van een huis in Amsterdam Noord ongeveer € 10 tot € 22 per vierkante meter, inclusief het plafond.

De onderkant van deze schatting is gebaseerd op het gebruik van een enkele kleur met minimale voorbereiding en trimwerk.

Voor een moeilijkere klus die meerdere kleuren, glanzende architraven en een aparte kleur voor de plafondafwerking vereist, kan een offerte € 30 of meer per vierkante meter zijn.

Ook voor kozijnen geld andere tarieven dan een m2 prijs.

Alles draait om de afwerking

Verwacht nog meer te betalen voor speciale afwerkingen zoals behangen, of om craquelé of sponsachtige effecten te bereiken.

Voor een unit met 2 slaapkamers, 1 badkamer en een wasruimte, verwacht u een prijs in de buurt van € 2.500 – € 3.500.

Als u slechts een paar kamers geschilderd wilt hebben, zoals 2 slaapkamers en de keuken/eetkamer, reken dan op een prijs van tussen de €800 en €1500

2. Hoeveel kost het om de buitenkant van een huis te schilderen?

Voor buitenschilderwerk van metselwerk, verwacht u ergens tussen de € 15 en € 45 per vierkante meter in rekening te brengen.

Dit terwijl houten oppervlakken kunnen variëren van € 12 tot € 60 per vierkante meter.

Verwacht te betalen:

€ 5.500 – € 8.000 voor een huis met 2 verdiepingen en 3 slaapkamers
€ 10.000 – € 20.000 voor een huis met twee verdiepingen, afhankelijk van de grootte van het huis en de staat van de oppervlakken

De kosten voor het schilderen van de buitenkant van een huis omvatten voorbereidend werk en het opnieuw schilderen van alle eerder geverfde oppervlakken.

3. Hoeveel kost het om een dak te schilderen?

Wanneer u offertes krijgt voor hoeveel u een huis moet schilderen, kunt u ook het dak overwegen.

Verwacht te betalen in de regio van € 2.800 tot € 4.500 voor het schilderen van het dak, uitgaande van een huis met 3 slaapkamers en een oppervlak van metaal, tegels of terracotta.

De bestaande staat van uw dak en of u dakreparaties nodig heeft, zoals herplaatsing, zullen de uiteindelijke kosten voor het schilderen van het dak verhogen.

4. Hoe berekenen schilders hun tarieven?

Offertes voor schilderkosten worden berekend per vierkante meter.

In de meeste gevallen omvat deze schatting van de kosten van het schilderen van het huis verf en alle andere benodigdheden.

Het tarief per vierkante meter kan echter soms misleidend zijn, omdat het rekening houdt met al het werk dat in een schilderklus zit, waarvan sommige minder voor de hand liggend zijn.

Voor de kosten om het interieur van een huis te schilderen, zijn enkele factoren waarmee rekening wordt gehouden:

 • Is er voorbereiding of reparatie van het oppervlak nodig?
 • Zijn hun architraven en trim?
 • Hoeveel deuren moeten er geschilderd worden?
 • Hoe hoog is het plafond?

Voor de kosten van het schilderen van het exterieur van het huis, zijn enkele factoren waarmee rekening wordt gehouden:

 • Staat uw huis op een vlak blok?
 • Hoe gemakkelijk is toegang?
 • Is het een huis met meerdere verdiepingen?
 • Als er steigers nodig zijn, moeten de kosten van de steiger en extra arbeid in de offerte worden verrekend.
 • Hebben buitenbekledingen een aparte behandeling nodig?

Goedkoop schildersbedrijf Amsterdam Noord

Het is niet ongewoon om een ​​grote discrepantie in huisschilderkosten te vinden wanneer u offertes ontvangt van lokale schilders.

Een ervaren schilder kan nauwkeuriger citeren, omdat hij al het voorbereidende werk voor zijn rekening neemt en waarschijnlijk verf en materialen van betere kwaliteit zal gebruiken.

Zij moeten dit kunnen verantwoorden in een gedetailleerde schriftelijke offerte.

Als uw schilder u niet van hun waarde kan overtuigen of een schriftelijke offerte kan geven, kunt u het beste verder zoeken.

5. Hoeveel kost zelf schilderen?

Huis schilderen lijkt misschien een vrij eenvoudige klus, totdat je het zelf probeert, want er kan meer aan de hand zijn dan op het eerste gezicht lijkt.

Er zijn verschillende oppervlakken, verven en materialen waarmee u rekening moet houden, die allemaal van invloed zijn op uw uiteindelijke afwerking.

Elke schilder zal u vertellen dat het belangrijker kan zijn dan wat dan ook om oppervlakken goed voor te bereiden op die eerste laag.

D0e-het-zelf woning schilderen

De kosten van het zelf schilderen van een huis omvatten meer dan alleen verf, je moet ook kwasten, rollers en andere benodigdheden kopen. Verwacht ongeveer te betalen:

 • Huisverf kost tussen de €30 – €45 per liter, afhankelijk van de afwerking
 • Tekengereedschappen inclusief borstels, rollers, trays, tape, hangdoeken en meer kunnen in totaal € 400 – € 500 bedragen
 • U moet ook rekening houden met de tijdskosten, aangezien het schilderen van een heel huis een paar dagen van uw leven kan kosten.

6. Welke klussen kan een schilder doen?

Schildersbedrijf Amsterdam Noord kan u helpen om de juiste afwerking te krijgen voor allerlei projecten in en rond het huis.

Als u een schilder inhuurt om uw interieur te schilderen of opnieuw te schilderen, kunnen zij u wellicht ook helpen met andere interieurgerelateerde klussen.

Denk hierbij aan kleuradvies, dat het verschil kan maken voor de uitstraling van uw huis, of het ophangen van behang, een gespecialiseerde service waar veel schilders bij kunnen helpen.

Het wordt aanbevolen om de buitenkant van uw huis om de vijf jaar opnieuw te schilderen om het in goede staat te houden, of vaker als u in de buurt van de kust woont.

Buitenschilder Amsterdam Noord

Buitenhuisschilders kunnen mogelijk ook hout of schuttingen schilderen en onderhouden, die de juiste zorg en verflaag of beits nodig hebben om er op hun best uit te zien.

Als u dakschilderen nodig heeft, is dit een gespecialiseerde klus waarvoor ervaren dakschilders met speciale apparatuur en veiligheidsprotocollen nodig zijn.

Hetzelfde geldt voor grotere commerciële projecten, zoals nieuwbouw en commerciële ruimtes, waar u zou moeten overwegen een schilder in te huren die gespecialiseerd is in deze klussen.

Uw schilderproject plannen

Of je nu wilt weten hoeveel je een huis moet schilderen of gewoon een kleine opfrisbeurt nodig hebt, voordat je offertes voor je schilderklus krijgt, is het de moeite waard om de tijd te nemen om een paar praktische punten te overwegen.

Deze kunnen van invloed zijn op je totale kosten voor het schilderen van je huis en het resultaat van uw project.

Dit zijn alle bedrijven in Amsterdam Noord.

Advies schildersbedrijf Amsterdam Noord

 • Heeft u behoefte aan een kleuradvies? Deze service kan u een idee geven van welk kleurenschema bij het interieur of exterieur van uw huis past.
 • Welk type verf te gebruiken? Glans, lage glans en mat hebben elk een unieke afwerking en karakter, dus bepaal welke look je zoekt en waar je elk type gaat gebruiken.
 • Hoe zit het met al uw houten deuren, ramen en plinten? Deze hebben allemaal een speciale glanzende of halfglanzende verf of houtbeits nodig, verkrijgbaar in versies op olie- of waterbasis.
 • Heeft u speciale afwerkingen of effecten nodig, zoals behangen? Niet alle schilders bieden deze service aan.

Beste schildersbedrijf Amsterdam Noord

Als het tijd is om een schilder in te huren, moet u ervoor zorgen dat deze geschikt is voor uw werk.

Enkele vragen die u hen kunt stellen zijn:

 • Heb je een KVK nummer?
 • Ben je verzekerd om in mijn huis te werken?
 • Hoe lang duurt mijn baan?
 • Kunt u een schriftelijke offerte maken?
 • Heeft u referenties die ik kan opvolgen?
 • Moet mijn schilder een diploma hebben?

Schildersbedrijven in Amsterdam Noord kunnen deze kwalificatie behalen door een schilderopleiding te volgen of door hun bestaande vaardigheden te laten toetsen aan deze kwalificatie.

Gratis adviesgesprek schildersbedrijf Amsterdam Noord

Welk advies zou een professionele schilder geven over het inhuren van een professional en het krijgen van eerlijke kosten voor het schilderen van een huis?

We vroegen schildersbedrijven uit Amsterdam Zuid, West, Oost en Zuid-Oost, die meer dan 15 jaar ervaring in het vak heeft, en hij adviseerde ons om niet te prijsgedreven te zijn bij het aanvragen van offertes van schilders.

Voorbereiding is alles voor een kwalitatieve afwerking

Sommige mensen gaan misschien voor een goedkopere offerte van een schildersbedrijf uit Noord, maar als de voorbereiding niet op orde is, zie je de resultaten na een jaar of zo.

Je moet ook heel voorzichtig zijn om het juiste type verf af te stemmen op het oppervlak.

Offertes ontvangen van schildersbedrijven in Amsterdam Noord

De beste manier om erachter te komen hoeveel je een huis moet schilderen, is door offertes te krijgen van lokale schilders in Noord.

Dit geeft u een idee van wat de huidige markttarieven zijn.

Hoe meer informatie u hen geeft, hoe nauwkeuriger uw offerte zal zijn..

Als u schildersbedrijf Amsterdam Noord een compleet beeld heeft, zijn de offertes die u krijgt waarschijnlijk realistischer en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan wanneer ze uw huis komen inspecteren voordat ze u een definitieve prijs geven.

Als u denkt dat de kosten voor het schilderen van een huis te duur zijn, kunt u de offerte verlagen met:

 • Een deel van of al het voorbereidende werk zelf doen
 • Kiezen voor een kleiner aantal kleuren en eenvoudige afwerkingen
 • Offertes opvragen van minimaal 3 schilders bij jou in de buurt

Vraag hier gratis een offerte aan.

Om de leukste woontips en aanbiedingen te ontvangen moet u zich even aanmelden op onze nieuwsbrief.

Belangrijke blogs
Schilderen
Stukadoors
Groene energie
Tuin en oprit
Kitwerk
Vloeren
Nieuwbouw
Nieuwbouwprojecten
Bedrijf aanmelden
Offerte aanvragen