Schoorsteenveger inhuren

Soms is er toch echt even een goedkope schoorsteenveger nodig.

Via uit Bouwsector Nederland huur je de beste schoorsteenvegers in.

Ze zijn betaalbaar en realiseren altijd het gewenste resultaat.

Vraag via ons een offerte aan zonder verplichtingen of kosten.

7 vragen die u moet stellen voordat u een schoorsteenveger inhuurt

Laten we eerlijk zijn, niemand wil een schoorsteenveger inhuren. Maar als je huis een open haard, houtkachel of gastoestel heeft, dan heb je een schoorsteenveger nodig die is opgeleid in het schoonmaken van schoorstenen.

Waarom wilde u de open haard gebruiken?

Waarschijnlijk wilde u alleen maar uw open haard gebruiken als het buiten koud is, maar om de een of andere reden werkt het gewoon niet goed. Of misschien zeiden de dakdekkers: “Je moet je schoorsteen laten vegen je je huis verkoopt!”…

Of de vorige huiseigenaren konden zich niet herinneren wanneer de haard voor het laatst is schoongemaakt, laat staan ​​dat de schoorsteen is geïnspecteerd! (Uh oh… nu is dat eng.)

Ongeacht uw redenen om een ​​schoorsteenveger in te huren, vraagt ​​u zich hier af waar u moet beginnen… en Bouwsector Nederland is er om u te helpen.

Schoorsteenveger inhuren

Wij bieden landelijke dekking dat betekent dat u een schoorsteenveger inhuurt in bijvoorbeeld Den Haag, Tilburg, Amsterdam, Friesland, Groningen, etc.

Bij ons weet u zeker dat u een schoorsteenveger kunt inhuren, want er is altijd een schoorsteenveger in de buurt.

Het kan ook handig zijn om een onderhoudsmonteur in te huren. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan.

Start de zoektocht naar een gekwalificeerde schoorsteenveger

  • Een schoorsteenveger bij u in de buurt.
  • Gekwalificeerde professionals die ook gecertificeerde schoorsteentechnici zijn.
  • Een toegewijd team dat klaar staat om u het hele jaar door te helpen bij het onderhoud van uw schoorsteen en open haarden.

De meeste mensen beginnen met het gebruik van een zoekmachine zoals Google of Bing, maar pas op dat niet elke schoorsteenveger die op uw lokale kaart wordt vermeld, een “gekwalificeerd” persoon is.

Het is jammer, maar net als bij andere vormen van oplichting, zullen er altijd mensen zijn die beweren gecertificeerd te zijn. Maar niet over de juiste referenties beschikken.

Zoek naar lokale aanbiedingen voor schoorsteenvegers. Zoek naar degenen die gecertificeerde technici hebben en worden ondersteund door een legitiem bedrijf.

Dit zorgt ervoor dat ze toegewijd zijn aan het succes van het werk waarvoor u ze inhuurt. Denk hierbij aan inspecties, reinigingen en reparaties aan uw schoorsteen en open haard.

Zodra u een lijst met gecertificeerde schoorsteenvegers bij u in de buurt heeft verzameld, noteert u de bedrijven en begint u te bellen.

Wees slim bij het inhuren van een schoorsteenveger

Het is altijd verstandig om de inloggegevens van uw schoorsteenveger te verifiëren voordat u huurt! De meeste bedrijven hebben een teampagina waar hun klanten hun medewerkers virtueel kunnen ontmoeten door afbeeldingen en informatie te bekijken.

We raden u ten zeerste aan om deze pagina vóór uw eerste afspraak te controleren om een schoorsteenveger voor aankomst wat beter te leren kennen.

Als het gaat om uw open haard en schoorsteen, is er geen ruimte voor fouten… de veiligheid van uw gezin en eigendom staat immers op het spel. Vertrouwen in de professional die u kiest, is de sleutel tot succes.

Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat het bedrijf dat u besluit in te huren, werkelijk om het resultaat van het project geeft. Of het nu gaat om een ​​regelmatige inspectie en reiniging of om grote schoorsteenreparaties, u kunt erop rekenen dat wij elk project met dezelfde zorg en expertise behandelen.

Aangezien er zoveel dingen zijn waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een schoorsteenveger, dachten we dat het handig zou zijn om een ​​paar voorbeeldvragen te geven.

Het is van cruciaal belang dat het bedrijf dat u inhuurt, deze belangrijke startersvragen kan beantwoorden. Denkt u eerder uw schoorsteen te moeten laten renoveren? Huur een schoorsteenrenovatiespecialist in!

Hier zijn 7 vragen die u moet stellen voordat u een schoorsteenveger inhuurt.

1 – Hoe lang bestaat uw schoorsteenvegerbedrijf al?

Zorg ervoor dat de schoorsteenveger die u inhuurt ervaring heeft met het inspecteren en vegen van schoorstenen.

Als u geïnteresseerd bent in verbouwingsdiensten, dan wilt u er ook zeker van zijn dat het bedrijf dat u inhuurt goed op de hoogte is van de details van het herstellen van open haarden en schoorstenen.

Bouwsector Nederland is al meer dan 25 jaar actief onder dezelfde eigenaar, wat langer is dan enig ander schoorsteenveger in Nederland.

2 – Wat zeggen de reviews over de schoorsteenveger?

Bij het vergelijken van schoorsteenvegers in de moderne wereld, is het gebruikelijk om online beoordelingen te lezen.

Wat klanten te zeggen hebben, wordt uiterst belangrijk als je kijkt naar de implicaties.

Het inhuren van een dienstverlenend bedrijf of aannemer is iets anders dan het kopen van een product online of in een winkel.

Een product kan worden geretourneerd of geruild, terwijl de verkregen service vaak permanent is.

Open haard online kopen

Tegenwoordig is het mogelijk om een ​​open haard online of kant-en-klaar te kopen.

Maar er is een getraind persoon nodig die begrijpt hoe het hele systeem samenwerkt om uw haard via de schoorsteen te ventileren.

Het inhuren van een professionele schoorsteenveger betekent veel meer dan een nieuwe schouw of tegelbekleding.

Wat u zoekt is een gekwalificeerd persoon die werkt voor een kwaliteitsbedrijf.

Beoordelingen van Bouwsector Nederland

Onze beoordelingen spreken voor zich en weerspiegelen de hoge mate van tevredenheid van onze klanten met het vakmanschap dat Bouwsector Nederland biedt aan al haar (nieuwe) klanten.

Benieuwd naar de tevredenheid? Bekijk de homepagina of neem contact op met ons hoofdkantoor.

3 – Heeft de schoorsteenveger nog onopgeloste klachten?

Dit advies geldt voor alle bedrijven, niet alleen voor schoorsteenveger.

Het is verstandig om te vragen of uw eigen onderzoek te doen om te bepalen of uw serviceprovider onopgeloste klachten heeft ingediend.

Zorg ervoor dat u de bedrijfsgeschiedenis bekijkt voor onopgeloste klachten, de algemene beoordeling van het bedrijf en eventuele klachten die zijn ingediend.

4 – Heeft uw schoorsteenveger een geldige verzekering?

Hoewel het geen veelgestelde vraag is, is het erg belangrijk om deze kennis te hebben voordat u een schoorsteenveger inhuurt.

De informatie kan alleen op betrouwbare wijze worden verkregen bij de verzekeraar zelf.

Een goed verzekerd bedrijf kan ervoor zorgen dat zijn verzekeringsmaatschappij u een verzekeringscertificaat stuurt (per e-mail/fax of een origineel per post) om te verifiëren dat het een geldige verzekering is.

Het kan verdacht zijn

Elk schoorsteenveger dat u rechtstreeks vanuit zijn kantoor een certificaat stuurt, moet verdacht zijn.

Dit omdat met de verwerkingsprogramma’s die er zijn, een ongeldig of verouderd verzekeringscertificaat kan worden verstrekt.

Benieuwd naar welke verzekering onze aangesloten schoorsteenvegers hebben?

Neem contact op met ons hoofdkantoor en vraag naar een schoorsteenveger.

Zij helpen u graag verder!

5 – Stuurt uw bedrijf opgeleide en gecertificeerde schoorsteenvegers op huisbezoeken?

Het is van het grootste belang dat het schoorsteenveger dat u kiest om de schoorsteen en het ontluchtingssysteem van uw huis te onderhouden, een gecertificeerde technicus naar elke klus en elk bezoek aan huis stuurt.

Officiële certificering

Elke technicus moet de officiële certificering als individu behalen.

We raden u aan om vóór de afspraak de certificeringsbadge van uw schoorsteenveger te verifiëren.

Houd er rekening mee dat een bedrijf niet kan claimen gecertificeerd te zijn.

Dus als u iemand tegenkomt die de claim indient, doe dan uw due diligence en doe wat meer onderzoek voordat u iemand in dienst neemt.

6 – Zorgt de schoorsteenveger voor een “camera-inspectie”?

Veel huisinspecteurs (zelfs sommige schoorsteenvegers) beschikken niet over de uitgebreide apparatuur die nodig is om te voldoen aan de inspectierichtlijnen die zijn uiteengezet.

Wij geven een volledige verklaring van alles wat gevonden is bij de schoorsteeninspectie van uw huis. Onze evaluatiedocumenten geven een gedetailleerd beeld van de schoorsteen- en haardomstandigheden vanuit zowel structureel als veiligheidsoogpunt.

Het afgedrukte rapport wordt tijdens de afspraak ter plaatse gemaakt en wordt bij de huiseigenaar achtergelaten voor hun administratie.

7 – Welk type inspectierapport kunt u verwachten van uw afspraak?

Het aangesloten team van schoorsteenvegers bij Bouwsector Nederland is van mening dat de schoorsteen zo goed is als het inspectierapport.

Wij zorgen voor een computer gegenereerd inspectierapport. De evaluatie van elke klant is geïndividualiseerd.

De details zijn duidelijk, grondig en volledig aan het einde van de afspraak. Onze monteurs maken ter plaatse een rapport op, compleet met foto’s en uitleg voor zowel onderhouds- als veiligheidsitems.

Sommige bedrijven verstrekken alleen een handgeschreven rapport. Terwijl veel andere bedrijven helemaal geen rapport geven!

Sommigen kunnen een verbale beschrijving geven van wat ze hebben gevonden tijdens het inspecteren van het ventilatiesysteem van uw haard.

Sterker nog, veel verzekeraars eisen een rapport. Het hebben van documentatie van de toestand van uw systeem is van cruciaal belang voor het handhaven van een veilig huis.

Bovendien is vaak een bewijs van een jaarlijkse schoorsteenservice vereist om de fabrieksgaranties te behouden. Met zoveel te overwegen, loont het om een ​​professioneel schoorsteenveger aan uw zijde te hebben.

Wat kost een schoorsteenveger?

Voor de beste prijs kunnen wij elke schoonsteen schoon voor je maken.