Stratenmaker inhuren

Om klinkers en tegels er strak in te krijgen heb je toch echt een stratenmaker nodig.

Deze zorgt ervoor dat regen kan weglopen en geen enkele steen zal uitsteken.

In ons blog nemen wij alle taken en kosten van een goed stratenmakersbedrijf door.

Zoek je een goedkope stratenmaker? Dan kun je een offerte bij ons aanvragen.

Hoe een stratenmaker te vinden en in te huren?

Straatstenen hebben hun reputatie verdiend als solide, klassiek bouwmateriaal voor buitenruimtes.

Sterk genoeg om het gewicht van grote voertuigen op de oprit te weerstaan, en esthetisch aantrekkelijk genoeg om elke terrasruimte aan te vullen, kunnen straatstenen een slimme investering zijn voor huiseigenaren.

Wanneer u een dergelijke investering overweegt, wilt u er ook voor zorgen dat u een ervaren stratenmaker inhuurt om te bestraten.

Een professionele stratenmaker van betonklinkers heeft de juiste combinatie van vaardigheid, stratenmaker identiteit en zelfs kunstzinnigheid.

Vergelijk offertes van best beoordeelde stratenmakers

Door uw huiswerk te doen voordat u een stratenmaker inhuurt, kunt u ervoor zorgen dat de klus wordt geklaard voor de juiste prijs, het juiste tijdschema en de juiste normen.

Bij Bouwsector Nederland huurt u de beste stratenmakersbedrijf in voor de laagste prijs en hoogste kwaliteit werk.

Kosten van een stratenmaker schatten

Een van de grootste voordelen van het werken met betonklinkers als materiaal is dat er een grote verscheidenheid aan ontwerpopties beschikbaar is, waaronder verschillende vormen, maten, texturen en meer.

Brede kosten

Dat spectrum van ontwerpopties komt ook met een breed kostenspectrum: voor een ruimte van 120 vierkante meter variëren de gemiddelde kosten voor bestrating van € 1.300 tot € 1.700. 

In gedachten houden

Dit is belangrijk om in gedachten te houden wanneer u in gesprek gaat met stratenmakers.

Voordat u een prijsopgave krijgt, is het verstandig om de algemene stijl te kennen van de straatstenen die u wilt gebruiken.

Op die manier krijgt u geen lage offerte van een stratenmaker die van plan is een goedkope bestratingsafwerkmachine te gebruiken en een hoge offerte van een andere stratenmaker die duurdere straatstenen in gedachten had.

Kwalificaties voor bestratingswerkzaamheden

In tegenstelling tot loodgieters of andere gespecialiseerde technici, hebben stratenmakers geen bepaalde licentie nodig om te werken.

Sommige stratenmakers nemen het echter op zich om de beste methoden te leren door middel van een certificaatprogramma.

Buiten de formele onderwijsinstellingen kunnen gekwalificeerde installateurs van asfalteermachines leren door middel van on-the-job training of stageprogramma’s.

Is uw project beperkt?

Als uw project beperkt is tot een bestratingsinstallatie, moet u uw zoekopdracht ook beperken tot gespecialiseerde stratenmakers die gecertificeerd zijn hiervoor.

Veel stratenmakers en landschapsarchitecten bieden bestratingsinstallaties aan.

Als generalisten is het echter onwaarschijnlijk dat ze dezelfde vaardigheden en ervaring zullen bieden als toegewijde stratenmakers.

Hoe huur je een bestratingswerker in?

Een van de beste manieren om uw zoektocht naar een vakman te beginnen, is om mond-tot-mondreclame te vragen van buren of lokale vrienden die onlangs met een stratenmaker hebben gewerkt.

Terwijl grotere bedrijven of stratenmakers een sterke aanwezigheid op internet kunnen hebben, vliegen sommige getalenteerde stratenmakers van asfalteermachines onder de radar.

Zoekopdracht op internet

Dat gezegd hebbende, kan een zoekopdracht op internet ook helpen tijdens uw zoektocht naar een stratenmaker, of u nu net begint met het ontwikkelen van een lijst of een veld met kandidaten wilt onderzoeken.

De juiste stratenmaker kiezen

Wanneer u van plan bent om een stratenmaker in te huren, heeft u waarschijnlijk een visie voor het bestratingsproject in gedachten.

Zorg ervoor dat de visie wordt bereikt – en tegen de juiste prijs en tijdlijn – door voorzichtig en selectief te blijven tijdens uw zoektocht naar een stratenmaker.

Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden tijdens het wervingsproces en terwijl de baan aan de gang is:

  • Controleer online beoordelingen en neem de tijd om referenties van de stratenmaker te bellen.
  • Bekijk de informatie van het stratenmaker op de website.
  • Streef, afhankelijk van de omvang van het project, naar drie tot vijf projectbiedingen.
  • Werk tijdens het interview een lijst met vragen door, zowel over uw specifieke taak als over de ervaring van de stratenmaker.
  • Vraag de schatting op schrift en wees duidelijk over de voorwaarden van het bod, inclusief welke factoren van invloed kunnen zijn op de kosten.
  • Zorg ervoor dat jij en de installateur op één lijn zitten over het ontwerp. Aarzel niet om vragen te stellen terwijl het project loopt. 

Wat kost stratenmaker per m2?

De kosten voor een stratenmaker zijn een beetje verschillend. Dit komt voornamelijk omdat er verschillende werkzaamheden zijn.

Het beste kunt u bij ons vrijblijvend een offerte op maat aanvragen. Dit geeft een duidelijk beeld met welke kosten u rekening moet houden.