Struiken verwijderen

Iedereen weet dat struiken verwijderen echt een rot klus kan zijn.

In ons blog staan tips waardoor het een stuk simpeler zal worden.

Wil je struiken laten verwijderen? Vraag dan een gratis offerte aan.

Hoeveel kost het verwijderen van struiken?

Als het gaat om kosten voor het verwijderen van grote struiken en kleine struiken, moet u ervoor zorgen dat u een professional inhuurt.

Tenzij je alleen wilt dat de struik aan de onderkant wordt gehakseld en dat er een struikstomp en beworteling overblijft.

Professionals onderhouden niet alleen struiken, ze verwijderen ook struiken en verwijderen de stronken en wortels.

Voor het verwijderen van struiken zal een aanzienlijk deel van de kosten over het algemeen afhangen van problemen.

Bijvoorbeeld de toestand, grootte, oppervlakte en verschillende factoren die de problemen van de activiteit vergroten.

Wat is struikverwijdering?

Wanneer u struikverwijderingsdiensten nodig heeft, bieden onze professionele aangesloten professionals de meest betrouwbare resultaten!

Het hebben van overgroeide struiken op uw terrein kan looppaden en gewenste vergezichten belemmeren.

Uiteraard kunnen wij voor je ook de heggen verwijderen. Goede struiken houden de grond rond uw fundering op zijn plaats en helpen uw tuin mooi te maken.

Maar als ze de kans krijgen, kunnen ze je tuin overwoekeren of overnemen. Zodra struiken met centrale stammen te groot worden, kunnen ze vaak niet worden teruggesnoeid tot een kleinere maat en moeten ze worden vervangen.

Zoek een verwijderings- en onderhoudsservice voor struiken die de orde in uw tuin kan herstellen. Of u nu uw huidige tuin wilt onderhouden of uw gazon volledig wilt vernieuwen, professionals kunnen u helpen met minimale bodemverstoring.

Mocht uw grond moeten worden afgegraven dan staan wij ook graag voor u klaar. Het verzakken van de grond kan namelijk voorkomen zodra het grote struiken met grote wortels zijn.

Maak het jezelf makkelijk met ons stappenplan

Dit zijn de voornaamste redenen:

1 – Overgroei

Overwoekerde struiken kunnen het zonlicht blokkeren dat nodig is om naburige planten te laten gedijen. Wanneer terugsnoeien niet meer haalbaar is, laat ons dan uw overgroeide struiken verwijderen.

Dit zodat er meer ruimte ontstaat voor nieuwe en gezondere groei. Vraag er vandaag nog een gratis offerte voor aan.

2- Slechte gezondheid

Heesters kunnen vaak besmet zijn met parasieten en ziekten, die kunnen worden overgedragen op andere planten en struiken.

Ook heesters met een slechte gezondheid kunnen de bodem beroven van noodzakelijke voedingsstoffen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de waarde van uw grond.

3 – Herinrichten

Als u overweegt uw eigendom opnieuw in te richten. Dan is het verwijderen van struiken een ideale manier om een ​​schone lei te creëren voor nieuwe beplantingsideeën.

U kunt bijvoorbeeld een nieuwe schutting laten plaatsen in plaats van de struiken die u voorheen had.

Voordelen van het laten verwijderen van struiken

 • Voordeliger dan het kopen van machines voor struiken verwijderen
 • Bespaart u een hoop tijd
 • Heesters en struiken kunnen direct worden versnipperd of weggegooid
 • Hout- en plantresten kunnen worden gebruikt om de grond te bemesten bij gemaaid gras.

Offerte struiken eruit halen

Geen twee klussen voor het verwijderen van struiken zijn hetzelfde. Waardoor het moeilijk is om de kosten online in te schatten zonder de klus te zien.

De beste manier om een ​​nauwkeurige kostenraming te krijgen, is door contact op te nemen met verschillende bedrijven.

En ze dan bij u thuis te laten komen. Soms verwijderen wij struiken zodat er een vijver aangelegd kan worden.

Struiken onkruid verwijderen

Na een evaluatie ter plaatse moet het bedrijf u een schatting kunnen geven van de kosten voor het verwijderen van struiken.

Veel professionals die struiken verwijderen uit tuinen, rekenen per uur voor dit soort werk. Vraag ook een gratis offerte aan voor bomen verwijderen.

Dingen die van invloed zijn op de prijs voor het verwijderen van struiken:

 • Aantal te verwijderen struiken
 • Toegankelijkheid van struiken
 • Aantal benodigde werknemers
 • Grootte en type struik
 • Complexiteit en diepte van het wortelstelsel
 • Hoeveelheid afval die moet worden afgevoerd
 • Worden er nieuwe struiken geplant?

Hoe werkt stuiken weghalen?

Meet 50 centimeter vanaf de grond en snij alle takken boven die hoogte af met een scherpe snoeischaar of een zaag, afhankelijk van hoe dik de takken zijn. Snijd de meeste takken die direct uit de stam groeien af.

Snijd ze af bij de stam. Laat minimaal vijf takken over voor het geval je de struik niet kunt uitgraven en hem met een voertuig moet uittrekken.

Door wat takken achter te laten, heeft de ketting iets om omheen te wikkelen. Wat we u nu vertellen kunt u uiteraard zelf doen of uitproberen. Uit de ervaring die wij hebben opgebouwd hebben, weten we dat dit vaak misgaat.

Dit komt door de expertise die niet iedereen heeft. Daarom raden wij u altijd aan om een professional in te huren voor de verwijdering.

Hoe moet je struiken verwijderen?

Graaf rond de hoofdstam van de overwoekerde struik. Graaf tot je een grote wortel raakt die je niet kunt doorsnijden met de rand van de schop. Snijd de wortel door met een zaag of een bijl.

1. Trek indien mogelijk de wortel eruit

Als het niet wijkt, laat het dan en kom er later op terug. Blijf rond de stam graven en scheid het van de wortels terwijl je ze blootlegt.

Werk totdat de stam vrij of erg los is. Een van onze werkzaamheden is ook het snoeien van bomen.

2. Trek de hoofdstam uit de grond

Als het niet gemakkelijk trekt, schuift u het uiteinde van een koevoet onder de wortels zodat het loodrecht op de stam staat.

Sla het andere uiteinde van de koevoet met een hamer zodat deze volledig onder de wortels zit. Wrik de stronk van de struik omhoog door op het andere uiteinde van de koevoet te drukken.

3. Herhalen

Herhaal het graaf- en snijproces met de wortels die nog in de grond zitten. Je kunt niet alle wortels verwijderen.

Dit omdat overgroeide struiken een uitgebreid wortelstelsel kunnen hebben. Werk om zoveel mogelijk wortels te verwijderen, met de nadruk op de grootste wortels.

Laat de stronk van uw struik eraf halen door een professional. Zij doen dit snel en gemakkelijk met professionele apparatuur. Strijk de grond glad over waar de struik was.

Vind het beste struikverwijderingsbedrijf

Het vinden van het beste struikverwijderingsbedrijf begint met uw onderzoek. Strategische vragen kunnen onthullen hoe gekwalificeerd het bedrijf is en hoe goed het kan voldoen aan uw behoeften op het gebied van het verwijderen van struiken.

Kosten struiken laten verwijderen

Wat kost het laten verwijderen van struiken?

Vraag vandaag nog een gratis offerte aan en laat uw klus 100% slagen!

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland