Struiken verwijderen

Het verwijderen van struiken is echt een rotklus.

In ons blog vind je tips die het leven een stuk makkelijker zullen maken.

Wil je je struiken laten verwijderen? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Hoeveel kost het verwijderen van struiken?

Als je grote struiken en kleine struiken wilt verwijderen, moet je een professional inhuren.

Als je alleen wilt dat de struik aan de onderkant gehakseld wordt en er een struikstomp en beworteling overblijft.

De professionals verwijderen niet alleen struiken, maar ook takken en verwijderen de stronken en wortels.

Meestal zullen de kosten voor het verwijderen van struiken afhangen van problemen.

Bijvoorbeeld de toestand, grootte, oppervlakte en andere factoren die de problemen van de activiteit vergroten.

Wat is struikverwijdering?

Als je struikverwijderingsdiensten nodig hebt, zijn onze aangesloten professionals de beste keuze!

Het hebben van struiken die overgroeid zijn op je terrein, kan ervoor zorgen dat er geen paden of uitzichten zijn.

Natuurlijk kunnen wij voor je ook de heggen verwijderen. Goede struiken houden de grond rond je fundering op zijn plaats en helpen je tuin mooi te maken.

Maar als ze de kans krijgen, kunnen ze je tuin al snel overwoekeren of overnemen. Zodra struiken met centrale stammen te groot worden, kunnen ze meestal niet worden teruggesnoeid tot een kleinere maat en moeten ze worden vervangen.

Zoek een verwijderings- en onderhoudsservice voor struiken die de orde in je tuin kunnen herstellen. Of je nu je huidige tuin wil onderhouden of je gazon volledig wil vernieuwen, professionals kunnen je helpen met minimale bodemverstoring.

Mocht je grond moeten worden afgegraven dan staan wij ook natuurlijk voor je klaar. Het verzakken van je grond kan namelijk voorkomen wanneer het grote struiken met grote wortels zijn.

Maak het jezelf makkelijk met ons stappenplan

Dit zijn de meest voorkomende redenen:

1 – Overgroei

Overwoekerde struiken kunnen het zonlicht tegenhouden dat nodig is om andere planten te laten groeien. Als terugsnoeien niet meer mogelijk is, laten we dan je overgroeide struiken verwijderen.

Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat voor nieuwe en gezondere groei. Vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

2- Slechte gezondheid

Heesters kunnen meestal besmet zijn met parasieten en ziekten, die kunnen worden overgedragen op alle andere planten en struiken.

Het is ook mogelijk dat heesters met een slechte gezondheid de bodem vergiftigen. Dit kan grote consequenties hebben voor de waarde van je tuin.

3 – Herinrichten

Als je overweegt je tuin opnieuw in te richten, dan is het verwijderen van struiken een ideale manier om een ​​schone lei te creëren voor nieuwe beplantingsideeën.

Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe schutting laten plaatsen in plaats van de struiken die je eerst had.

Voordelen van het laten verwijderen van struiken

 • Goedkoper dan het kopen van machines voor struiken verwijderen
 • Tijdsbesparing
 • Heesters en struiken kunnen meteen worden versnipperd of weggegooid
 • Hout- en plantresten kunnen worden gebruikt om de grond te bemesten bij het gemaaid gras.

Offerte struiken eruit halen

Er zijn geen twee verschillende manieren om struiken te verwijderen. Omdat het online moeilijk is de kosten van een klus in te schatten, is het beter om contact op te nemen met verschillende bedrijven om een nauwkeurige kostenraming te krijgen.

En ze dan bij je thuis te laten komen om even te kijken. Meestal verwijderen wij struiken zodat er een vijver aangelegd kan worden.

Ontdek de vele voordelen van een rolluik plaatsen aan je woning.

Struiken onkruid verwijderen

Na een evaluatie ter plaatse moet het bedrijf je een nauwkeurige schatting kunnen geven van de kosten voor het verwijderen van je struiken.

De meeste professionals die struiken verwijderen uit tuinen, rekenen per uur voor dit soort werk. Vraag ook een gratis en vrijblijvende offerte aan voor bomen verwijderen.

Dingen die van invloed zijn op de prijs voor het verwijderen van struiken:

 • Aantal te verwijderen struiken
 • Toegankelijkheid van struiken
 • Aantal benodigde werknemers
 • Grootte en type struik
 • Complexiteit en diepte van het wortelstelsel
 • Hoeveelheid afval die moet worden afgevoerd
 • Worden er nieuwe struiken geplant?

Hoe werkt stuiken weghalen?

Op 50 centimeter van de grond moet je alle takken afsnijden met een scherpe snoeischaar of een zaag, afhankelijk van de dikte van de takken. Zorg ervoor dat je de meeste takken die direct uit de stam groeien, afsnijdt.

Snijd ze bij de stam af. Laat vijf takken over voor het geval je de struik niet kunt uitgraven en hem met een voertuig moet uittrekken.

De ketting heeft iets om omheen te wikkelen door wat takken achter te laten. Je kunt het nu zelf doen of uitproberen. De ervaring die we hebben opgedaan, leert ons dat dit vaak fout gaat.

Dit komt doordat niet iedereen de kennis heeft. Wij adviseren je dan ook altijd een professional in te schakelen voor de verwijdering.

Hoe moet je struiken verwijderen?

Zoek naar de wortels van de overwoekerde struik. Houd de schop vast tot je een grote wortel raakt die je niet kunt doorsnijden met de rand. Maak de wortel schoon met een zaag of een bijl.

1. Trek indien mogelijk de wortel eruit

Als het niet werkt, laat het dan weten en kom er later op terug. Als je rond de boom gaat graven, scheid dan de wortels van de wortels.

Werk totdat de stam vrij of bijna los is. Een van onze werkzaamheden bevat ook het snoeien van bomen.

2. Trek de hoofdstam uit de grond

Als het niet makkelijk trekt, leg je het uiteinde van een koevoet onder de wortels zodat het loodrecht op de stam staat.

Als je de koevoet met een hamer slaat, komt deze volledig onder de wortels te zitten. Druk op het andere uiteinde van de koevoet om de stronk van de struik omhoog te duwen.

3. Herhalen

Met de wortels die nog in de grond zitten, ga je verder met het graven en snijden. Niet alle wortels kunnen worden verwijderd.

Overgroeide struiken kunnen een uitgebreid wortelstelsel hebben. Het is belangrijk zoveel mogelijk wortels te verwijderen, met name de grootste.

Haal de stronk van uw struik eraf door een professional. Dit doen zij met professionele apparatuur. Strijk de grond glad over de plek waar de struik was.

Vind de beste struikverwijderingsbedrijf

Het vinden van een struikverwijderingsbedrijf begint met een grondig onderzoek. Er kunnen strategische vragen gesteld worden om te bepalen of het bedrijf gekwalificeerd is en kan voldoen aan je behoeften op het gebied van het verwijderen van struikgewas.

Kosten struiken laten verwijderen

Wat zijn de kosten voor het laten verwijderen van struiken?

Vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan en laat je klus 100% slagen!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland