Kan ik mijn muren zelf stucen?

Onze supertips gaan over zelf stucen en de kosten van een stukadoor inhuren .

Volg ons stappenplan en u kunt stuc aanbrengen als een professional.

Mocht u een advies of een offerte nodig hebben, dan staan ​​wij ook voor u klaar.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Een stukadoor die met behulp van een troffel een dikke laag stucwerk aanbrengt op een bakstenen muur, waardoor de muur een gladde afwerking krijgt

Zelf stucen als een pro

Lees onze tips in 3 minuten en begin aan je nieuwe missie!

1. Gips hecht niet aan zomaar een oppervlak en je wilt niet dat het eraf valt, dus zorg ervoor dat je oppervlak klaar is om gepleisterd te worden.

2. Zorg ervoor dat het schoon is – verwijder stukjes bestaande pleister , stof of behang .

3. Controleer de zuigkracht van uw muur.

4. Poreuze achtergronden met een hoge zuigkracht kunnen het vocht uit de pleister zuigen, waardoor het snel droogt – het kan dus zijn dat u de muur nat moet maken voordat u begint.

5. Gebruik bij het bevochtigen van uw muren een spuitpistool met fijne nevel om te voorkomen dat u naar beneden moet reiken om uw borstel opnieuw nat te maken.

6. Zodra het water langs de muur begint te stromen, weet je dat je de zuigkracht onder controle hebt.

Denk aan de ondergrond

7. Ondergronden met een lage zuigkracht, inclusief onderliggende oppervlakken, moeten ook goed voorbereid worden.

8. Hoewel gipsplaat van onderlaag zonder voorbereiding kan worden afgestreken, moet bestaande pleister of eerder geplaatste oppervlakken worden behandeld met een hechtmiddel, zoals een mengsel van PVA-lijm en water om ervoor te zorgen dat de pleister aan de muur hecht.

9. U kunt ook proberen een handvol zand aan het PVA-mengsel toe te voegen om het een ruwere textuur en betere hechting te geven.

10. Reinig terwijl u bezig bent – het lijkt misschien overdreven, maar het is van vitaal belang om schone emmers, apparaten en apparatuur te hebben om ervoor te zorgen dat uw gips niet loslaat en u een betere afwerking krijgt die lang meegaat.

Gebruik de juiste materialenEen stukadoor die met een elektrische stucmachine de afwerking van een muur verbetert, waardoor het proces sneller en efficiënter verloopt en de muur er strakker uitziet

11. Bovendien is droog pleisterwerk een nachtmerrie om van uw gereedschap te verwijderen en kan het de pleisterafwerking bij uw volgende klus slepen!

12. Gebruik altijd schoon water, dus om te voorkomen dat uw gips verontreinigd raakt en te snel loslaat of hard wordt.

13. Meng gips altijd door gips aan het water toe te voegen en niet andersom.

14. Voeg eerst net genoeg gips toe om een ​​hoepel naast het water te maken en meng het zodat het klontvrij is, voeg dan langzaam het gips toe om de juiste consistentie te krijgen met een houten stok of een mixerboor.

15. Gips en water ongeveer half om half – dus een halve (schone) emmer water zou een volle emmer gips moeten zijn.

16. Het gips moet de consistentie hebben van gesmolten ijs – probeer er eens een stok in te zetten – als het rechtop kan staan, is het gips goed gemengd.

Hoe werkt stucen?

17. Pleister moet worden aangebracht wanneer een oppervlak kleverig aanvoelt, maar niet te nat is, zodat het goed hecht aan het oppervlak.

18. Probeer bij het pleisteren van een kamer niet twee muren te doen die elkaar raken, aangezien u het risico loopt de ene muur te beschadigen terwijl u de andere pleistert.

19. Houd het koel in de kamer die u aan de pleisters gebogen – radiatoren moeten worden uitgeschakeld, anders droogt het pleisterwerk snel uit, waardoor het moeilijk te brengen is en barst.

20. Beginners moeten eerst op een klein gebied beginnen om ervoor te zorgen dat ze de juiste techniek krijgen.

21. Begin met een gebied dat slechts 30 minuten minder nodig heeft voor de eerste laag.

22. Zorg ervoor dat u de zes fasen van het stukadoorswerk correct en zelfverzekerd doorloopt – van de eerste laag tot de laatste afwerking.

De afwerking heeft de kwaliteit bepaald

23. Een goede pleisterafwerking kan worden bereikt met een combinatie van zelfverzekerde stevige druk en de juiste hoek van uw troffel.

24. Probeer niet om uw oppervlak perfect te krijgen in de eerste laag – het kost te veel tijd en de pleister kan snel drogen – onvolkomenheden kunnen in latere stadia gladgestreken worden.

25. Wanneer u uw troffel voor het eerst op het plafond van de muur brengt, begin dan met een rand van de troffel die er vanaf is gericht.

26. Naar mate de pleister op uw troffel met uw beweging minder wordt, wordt de hoek tussen uw troffel en het oppervlak kleiner.

27. Pas op voor morsen wanneer u de hoek van uw troffel verkleint!

Hoe moet je een plafond stucen?

28. Als je een plafond aan het maken bent, ga dan niet direct onder je troffel staan, voor het geval je gips in je oog krijgt!

29. Artex-plafonds kan worden gestuukt door alleen een dikkere laag pleisterwerk te gebruiken.

30. Ga niet meteen in de randen tussen het plafond en de muur met je pleister – het kan later in de randen worden verwerkt en voorkom dat klontjes pleister in de hoeken samenklonteren.

31. Maar als je hoeken doet, zorg er dan voor dat ze vlak zijn – zo ziet de hele muur er goed uit!

32. Zorg ervoor dat de dikte van de pleister gelijk is aan de eerste en tweede laag. Oefen stevige druk uit om ervoor te zorgen dat het vlak zonder uitstulpingen is.

33. U hoeft zich in dit stadion niet al te veel zorgen te maken over de gladheid van troffelsporen, alleen dat het vlak en gelijkmatig is.

Een emmer met droog stucmateriaal en een menggereedschap op de voorgrond, klaar om te worden gemengd met water om een nieuwe klus te starten

Uw woning laten stucen?

Je kunt goedkoop laten stucen door Bouwsector Nederland.

Wij hebben de beste kwalitiet stuc en rekenen daar goedkope m2 prijzen voor,

Vraag zonder moeite of kosten een gratis offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland