Stukadoor Gemert inhuren

Voor een goedkope prijs valt stukadoor Gemert in te huren voor vakwerk.

Bouwsector Nederland heeft op dit moment al 12 jaar een samenwerking met ze.

Wij zien zeer positieve beoordelingen en consumenten die ons bedanken voor het goede stucwerk .

Zoek je een professionele stukadoor in Gemert? Vraag dan een offerte bij ons aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Een ervaren stukadoor uit Gemert creëert naadloze wanden en plafonds met vakmanschap

Hoe pleistert stukadoor Gemert een muur?

Het stucen van een muur is vakwerk dat men vaak overlaat aan een vakman.

Maar door een uitgebreid proces te volgen, is het voor iedereen mogelijk om zijn muren te stucen zodat ze klaar zijn voor verf van behang.

Lees verder voor onze stapsgewijze handleiding van stukadoorsbedrijf Gemert voor het pleisteren van een muur.

1. Voorbereiding van de muren voor pleisterwerk

Een algemene voorbereiding, zoals het verwijderen van oud pleisterwerk en het reinigen van de muren, is essentieel voor deze klus.

U krijgt een veel betere en duurzamere afwerking als u zich goed voorbereidt.

 • Zorg ervoor dat al je gereedschap vlekkeloos schoon is voordat je, zonder gipsresten of eerder begint met gebruik. Houd een emmer schoon water bij de hand, zodat u uw troffel en haviksbord af en toe met water kunt afborstelen terwijl u ze gebruikt.
 • Verwijder alle meubels uit de kamer, en ook eventuele gordijnrails, dadorails en zelfs radiatoren als ze obstakels zullen vormen. Plak eventuele stopcontacten af ​​om te voorkomen dat er gips in komt.
 • Leg zeker op de vloer en zet ze indien nodig vast met tape. Als u oude pleisterwerk verwijdert, heeft u twee sets nodig: de eerste set voor het verwijderen van oude pleisterwerk en de tweede set voor het aanbrengen van nieuwe pleisterwerk. Dit helpt voorkomen dat stof de nieuwe pleister verontreinigt.

2. PVA-lijm aanbrengen

PVA-lijm is essentieel om de pleister tegen de muur te houden. Het deel ook een beetje vocht toe, wat helpt voorkomen dat het gips uiteindelijk uitdroogt en barst.

 • De lijm moet vóór het aanbrengen worden opgelost – een verhouding van 1 deel lijm op 4 delen water is aangenomen, maar volg de instructies van de fabrikant.
 • Rol van lijmborstel op de muur en streven naar volledige dekking. Zodra het droog is en een beetje plakkerig aanvoelt, kunt u beginnen met de toepassing van uw pleister.
 • Laat de lijm niet volledig drogen.

3. Het gips mengen

Het samenvoegen van gips volgt hetzelfde algemene proces, terwijl de afmetingen afhankelijk zijn van hoeveel gips je nodig hebt. Gebruik nooit gips dat verouderd is – het hecht niet zo goed als vers gips.

 • Kies een grote schone emmer en vul deze met vers, schoon water volgens de instructies van de fabrikant.
  Voeg altijd de gipsmix toe aan het water, nooit andersom.
 • Gebruik de krachtige mixer op een constante lage snelheid en blijf roeren tot het mengsel glad is, vrij van klonten en de consistentie van dikke kamer heeft.De perfecte keuze voor een professionele en betrouwbare stukadoor in Gemert en omgeving
 • Schraap af en toe de afdichting van de emmer om droog gips los te maken.
 • Krachtmengers zijn bij uitstek geschikt voor grotere klussen, waarbij in korte tijd veel gips moet worden vermoord.
 • Voor klussen waarbij een kleine hoeveelheid gips nodig is, is handmatig mengen perfect geschikt. Het gips zal gedeeltelijk uitharden, waardoor u tijd heeft om te onthullen werken.
 • Als u klaar bent om samen te werken, maakt u alle apparaten schoon voordat het gips erop komt te zitten.

4. Aanbrengen van de pleister

Nadat uw muren zijn schoongemaakt, de lijm is aangebracht en het pleisterwerk is gemengd, kunt u de eerste van twee lagen pleisterwerk aanbrengen.

Het doel van de eerste laag is om een ​​vlakke ondergrond te creëren voor de tweede laag.

 • Maak de troffel en de stukadoor een beetje nat. Gebruik de emmertroffel om wat gips van de emmer naar je havikbord over te brengen te brengen. Gebruik een kleine hoeveelheid om mee te beginnen als je niet gewend bent om met de havik om te gaan.
 • Schep wat gips van het haviksbord met behulp van onze goedkope stukadoor .
 • Verspreid de pleister stevig op de muur, met een opwaartse beweging met de troffel iets schuin van de muur af. Maak de troffel aan het einde van elke streek plat om de pleister glad te strijken. Dit kan een lastige techniek zijn, maar het wordt gevaarlijk door te oefenen.
 • Breng de pleister aan in een vegende beweging, als een omgekeerde halve cirkel. Gebruik kortere veegbeurten om mee te beginnen en daarna langere veegbeurten om het glad te strijken.
 • Begin in de linkerbenedenhoek van de muur en werk naar boven en naar buiten, van onder naar boven.

5. Pleister gladstrijken

Laat de eerste laag pleister 15-20 minuten drogen.

Ga vervolgens over het pleisterwerk met de pleisterspaan om eventuele troffellijnen en minimaal pleisterwerk glad te strijken.

Werk in verschillende richtingen over de hele muur.

Sproei indien nodig een beetje water op de pleister waardoor deze betere reacties op de troffel.

Vergeet niet om hoeken en randen glad te strijken met een natte borstel om ze gelijkmatig te maken.

6. Tweede laag aanbrengen en afwerken

Breng een tweede laag pleister aan door het hierboven beschreven proces te herhalen. Wacht niet tot de eerste laag volledig is gedroogd voordat u de tweede laag aanbrengt.

 • De tweede laag zou een veel gladdere afwerking moeten hebben. Mogelijk moet u wat extra druk uitoefenen met de troffel om dit te bereiken.
 • Voor de tweede laag moet het gipsmengsel iets dunner zijn – raadpleeg de instructies van de fabrikant voor het beste resultaat.
 • zodra het gips is uitgehard, moet u uw werklijsten. Schuim lichtjes over het oppervlak met een troffel en bevochtig het oppervlak met een schone spuitfles. Houd het mes schuin zodat de rand over het pleisterwerk glijdt en alle troffellijnen verdwijnen.
 • Gebruik een natte borstel om de pleister in de hoeken en langs alle randen zorgvuldig glad te strijken.

Laat de pleister volledig uitharden voordat u verf of behang aanbrengt. Gips kan 2-5 dagen nodig hebben om uit te harden.

Ontdek de verbluffende transformaties die deze stukadoor uit Gemert kan realiseren in uw woning

Offerte stukadoors Gemert

Maak gebruik van stukadoorsbedrijven in Gemert die het vak echt verstaan.

Ontvang gratis en zonder verplichtingen een offerte op maat aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland