Stukadoor Huizen

Wij merken aan de reacties van onze leden dat Stukadoor Huizen goed is.

Ze worden gezien als een ervaren en betrouwbaar stukadoorsbedrijf.

Een ander belangrijk pluspunt is dat ze prijzen per m2 rekenen die goedkoop zijn.

Vraag daarom zonder kosten of verplichten een offerte bij ons aan om ze in te huren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Stukadoor Huizen - uw professionele partner voor het realiseren van een hoogwaardige en naadloze afwerking van uw interieur.

Gipspleister: de eigenschappen en voordelen

Pleisteren is een van de meest algemene en oude afwerkingstechnieken. Het wordt aangebracht om een ​​visueel aantrekkelijk glad oppervlak te geven aan blok- of metselwerk van de muur.

Glad pleisterwerk verbetert niet alleen de schoonheid, maar fungeert ook als een beschermhoes voor bakstenen en stenen en beschermt ze tegen regen en wind. Afhankelijk van de gewenste afwerkingen, ingrediënten, populariteit en vereiste verhouding, worden verschillende soorten pleisters in verschillende werken gebruikt.

Verschillende pleisters die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn cementpleister, kalkpleister, leempleister, modderpleister, gipspleister enz.

In de afgelopen decennia heeft gipspleister aan populariteit gewonnen en heeft het grotendeels kalk- en cementpleisters vervangen.

Hier gaan we het hebben over de eigenschappen, wijze van aanbrengen, voor- en nadelen van gipspleister.

Wat is gipspleister?

Bij gipspleister wordt gips gebruikt als bindmiddel in plaats van portlandcement. Gipspleister is een wit cementerend materiaal dat wordt gemaakt door gedeeltelijke of volledige uitdroging van het minerale gips.

Wanneer droog gipspoeder wordt gemengd met water, wordt het hard. Dit materiaal kan over een blok, baksteen of betonoppervlak worden aangebracht om een ​​glad oppervlak te vormen.

Het is beschikbaar in kant-en-klaar formaat en heeft geen zand nodig. Alleen de toevoeging van water is vereist.Kies voor de betrouwbare en ervaren diensten van Stukadoor Huizen en creëer een interieur dat aan al uw wensen voldoet.

Het biedt uitstekende akoestische en thermische eigenschappen en geeft vlakke wanden met de beste afwerking.

Gipspleister zorgt voor een gladde binnen afwerking en is een ideale basis voor kwalitatief goede verven en behangafwerkingen. Het kan worden aangebracht op zowel gladde als ruwe oppervlakken van de muur.

Gipspleister is gemakkelijk aan te brengen en vereist minder geschoolde mankracht in tegenstelling tot de traditionele cementmortel. De voorbereiding van het oppervlak en het aanbrengen van gipspleister moet geschikt zijn om scheuren en afbladderen te voorkomen.

Ontdek de mogelijkheden bij stukadoor Best: de beste!

Eigenschappen van gipspleister

 • Het is licht van gewicht en daarom verhoogt het gebruik ervan voor pleisterwerk de structurele belasting van het gebouw niet.
 • Gipspleister krimpt niet tijdens droog- en uithardingsprocessen in tegenstelling tot cementpleister.
 • Het is minder vatbaar voor scheuren.
 • Gips is onbrandbaar en bevat een hoog gehalte aan kristalwater. In geval van brand fungeert het als een barrière en beschermt het blokwerk, beton en staal.
 • Het voorkomt roesten van metalen fittingen zoals buizen en verhoogt hun duurzaamheid.
 • Gipspleister heeft een lage thermische geleidbaarheid en zorgt voor energie- en energiebesparing.
 • Het geeft een hoge trek- en buigsterkte.

Voordelen gipspleister:

 • Het aanbrengen van gipspleister is een tijdbesparend proces, waardoor de kosten van het project worden verlaagd.
 • De hoeveelheid afval tijdens het aanbrengen is verwaarloosbaar.
 • Het is gemakkelijk verwerkbaar voor een uitstekende afwerking.
 • Gipspleister hoeft niet te worden uitgehard, wat zowel water als tijd bespaart tijdens de bouw.
 • Gips vertoont hechtende eigenschappen. Daarom zou slechts een enkele laag op plafonds, kale bakstenen binnenmuren, blokken en betonnen kolommen voldoende zijn.
 • De ruimte ziet er groot en mooi uit omdat gipspleister puur wit van kleur is.
 • Gipspleister is een voorgemengd materiaal en verkrijgbaar in gemakkelijk te hanteren verpakkingen.
 • Het kan gemakkelijk worden aangebracht en in verschillende vormen worden gegoten voor decoratieve doeleinden, de uithardingstijd van gipspleister kan worden gecontroleerd en ook de benodigde tijd tussen twee opeenvolgende lagen is minder.
 • Het geeft een gladde afwerking aan het oppervlak om alle soorten verf te ontvangen.
 • Verschillende oppervlaktestructuren en oppervlaktehardheden kunnen worden verkregen.
 • Gipspleister wordt niet aangetast door insecten en bevordert de groei van schimmels niet.

Nadelen gipspleister

Bij dezelfde dikte is gipspleister duurder dan cementpleister. Maar in gebieden waar rivierzand moeilijk te verkrijgen is, zou gipspleister economisch zijn.

Gipspleister is ongewenst op buitenmuren omdat deze gevoelig zijn voor vocht en in ruimtes die continu vochtig zijn zoals een badkamer, toilet, wasruimte, keuken etc.

Uiteindelijk heb je gezien dat gipspleister zoveel voordelen heeft ten opzichte van cementzandpleister. Het geeft een beter afgewerkt oppervlak en betere prestaties in vergelijking met traditionele pleisters. Gipspleister is ook aan te raden waar natuurlijk zand/rivierzand niet gemakkelijk beschikbaar is voor de constructie.

Maar het is kostbaar en het verkrijgen van gips van goede kwaliteit is op bepaalde plaatsen moeilijk en daarom is het niet populair.

Laat uw muren en plafonds tot leven komen met de unieke afwerkingen van Stukadoor Huizen en geniet van een interieur dat uw persoonlijke stijl weerspiegelt.

Offerte voor stukadoor Huizen aanvragen

Graag het werk van stukadoor Huizen in de praktijk zien gebeuren?

Vraag dan uw gratis offerte bij ons aan of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland