Stukadoorsbedrijf Amsterdam inhuren

Voor stukadoorsbedrijf Amsterdam is het belangrijk om goedkope prijzen te bieden.

Als stukadoorsbedrijf met een jarenlange ervaring beknibbelen ze ook niet op kwaliteit.

Dit doen zij door uitsluitend met de beste materialen te werken.

Lees voor meer informatie ons blog of vraag direct een gratis offerte aan.

Stukadoorsbedrijf Amsterdam

De ultieme gids voor het bepleisteren van een muur

Er is veel voor te zeggen om te weten hoe je een muur op de juiste manier moet pleisteren, zowel wat betreft de hoeveelheid tijd als de moeite die het je kan kosten.

Om nog maar te zwijgen van je tevredenheid over het eindresultaat.

Het laatste dat u wilt, zijn onvolkomenheden aan uw muur waar u jarenlang last van zult hebben.

Dus zorg er allereerst voor dat wanneer u een muur pleistert, u de zes fasen van pleisterwerk in de juiste volgorde volgt.

Ook dat u uw gereedschap schoon houdt en de juiste kit bij de hand hebben

We hebben de ultieme gids voor het pleisteren van een muur samengesteld die je door de stappen leidt die je moet volgen.

Je laat zien wat je nodig hebt en precies uitlegt hoe je de perfecte pleisterlaag onder de knie krijgt.

Met enkele handige hints en tips van stukadoorsbedrijf Amsterdam toegevoegd langs de manier!

Welk gereedschap gebruikt stukadoorsbedrijf Amsterdam?

Je vraagt je misschien af welke kit je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Het is tenslotte altijd een goed idee om ruim van tevoren voorbereid te zijn, zodat u geen gereedschap hoeft neer te leggen en halverwege de klus hoeft te stoppen om een voorraad in te slaan.

Mocht u een goedkope stukadoorsbedrijf in Amsterdam zoeken dan horen wij dit graag.

Het is daarom handig om ervoor te zorgen dat u over het volgende beschikt:

 1. Stukadoorstroffel en emmertroffel
 2. Stukadoors drijven
 3. Hoekspaan
 4. Havik
 5. Emmer x2
 6. Mixing stick of peddel
 7. Gips
 8. Schoon water
 9. Schuurpapier
 10. Trapladder of stelten
 11. Plat masker

Stap voor stap een muur pleisteren

Het correct gebruiken van een havik en troffel kan in het begin een behoorlijke uitdaging zijn als je niet gewend bent om ze te hanteren.

Dus voordat je de pleisterlaag op de muur aanbrengt, oefen je hoe je ze effectief gebruikt, zodat je niet in een puinhoop terechtkomt .

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je muur schoon is door stukjes bestaand pleisterwerk, stof of behang gaandeweg te verwijderen en de zuigkracht van je muur te controleren om er zeker van te zijn dat deze niet te poreus is.

Als dit het geval is, zuigt het het vocht zo snel uit de pleister dat het geen kans krijgt om te werken voordat het droogt.

Regel dus de aanzuiging van uw muur met water of PVA, dit zou de dorst van de muur moeten stillen en voorkomen dat het vocht te snel uit uw gips steelt.

Hoe werkt het stucen van muren en plafonds?

Een handige tip van stukadoorsbedrijf Amsterdam bij het bevochtigen van uw muren is om een spuitpistool met fijne nevel te gebruiken om te voorkomen dat u steeds naar beneden moet reiken om uw borstel opnieuw nat te maken.

Zodra het water langs de muur begint te stromen, weet je dat je de zuigkracht onder controle hebt.

Achtergronden met een lage zuigkracht, zoals geverfde oppervlakken, moeten ook goed worden voorbereid, misschien door een mix van PVA-lijm en water te gebruiken om ervoor te zorgen dat het gips aan de muur blijft plakken.

U kunt ook proberen een handvol zand aan het PVA-lijmmengsel toe te voegen om het een ruwere textuur en betere hechting te geven wanneer u PVA aanbrengt.

Je bent dan klaar om te beginnen met het pleisteren van je muur

Gips en water mengen ongeveer half om half – dus een halve (schone) emmer water zou een volle emmer gips moeten zijn.

Bij het mengen van uw gips moet het een dikke, romige consistentie hebben zonder klontjes.

Probeer net genoeg toe te voegen om een hoop bovenop het water te maken om mee te beginnen en de droge pleister moet worden toegevoegd aan een emmer schoon water, NIET andersom.

Je kunt dan je gips langzaam mengen met een speciale spatel of mengstok, maar zorg dat je altijd een andere emmer water bij de hand hebt om je gereedschap schoon te maken.

Proberen om aan het eind hard gips van je gereedschap te krijgen is helemaal niet leuk!

TIP – Probeer bij het pleisteren van een kamer niet twee muren te doen die elkaar raken, aangezien u het risico loopt de ene muur te beschadigen terwijl u de andere pleistert.

Zet ook alle radiatoren in de kamer uit, om te voorkomen dat het gips te snel uitdroogt.

Beginners moeten eerst op een klein gebied beginnen om ervoor te zorgen dat ze de juiste techniek krijgen, dus begin met een gebied dat slechts 30 minuten of minder nodig heeft voor de eerste laag.

Kantel de havik naar u toe en strijk een kleine hoeveelheid pleister van uw havik op uw troffel in één snelle, vloeiende beweging (dit kan enige oefening vergen).

Het pleisterwerk moet strak zijn

Trek vervolgens een horizontale bovengrenslijn langs het bovenste gedeelte van het gebied dat u wilt pleisteren en probeer van rechts naar links te werken.

Werk het pleisterwerk tot in de randen in zodat er een vlakke, gelijkmatige pleisterlaag ontstaat.

Maak je op dit moment geen zorgen over kleine gaatjes en richels, of gladheid, zolang die eerste laag maar vlak en gelijkmatig is. Het moet ongeveer 2 mm dik zijn (niet meer).

Het aanbrengen van stuc

Als je eenmaal de bovenrand hebt gemaakt, ga je door met het aanbrengen van de pleister op de muur, dit keer in een opwaartse of verticale beweging, die rond buigt als het de rand aan de bovenkant bereikt.

Terwijl u de pleister aan de muur toevoegt, kantelt u de voorrand van de troffel weg van de muur en maakt u de troffel geleidelijk dichter en dichter naar voren terwijl u verder gaat en de pleister van de troffel komt.

Vergeet niet om het rond te blijven buigen terwijl u de bovenrand overlapt zegt stukadoorsbedrijf Amsterdam.

Elke keer dat je naar boven veegt, ga je er overheen met een redelijk platte troffel in een hoek van 10-15 mm om alles wat je net hebt gedaan vlak te maken.

De wanden moeten glad zijn

Onthoud dat u hier op zoek bent naar een vlak en egaal oppervlak, zonder uitstulpingen – maak u in dit stadium niet al te veel zorgen over troffelsporen.

Het kan zijn (vooral als het je eerste keer is) dat je de hoek van je troffel niet geleidelijk hebt verkleind terwijl je langs de muur liep, misschien heb je de troffel te vroeg tegen de muur gedrukt of overgecompenseerd en werd het behoorlijk rommelig.

Welke dikte wordt de stuclaag?

Als dit het geval is en je bent geëindigd met veel diktes, kun je er opnieuw overheen gaan met een redelijk platte troffel onder een hoek van ongeveer 10 mm om uit te vlakken waar je bent geweest.

Combineer de vlakheid van de troffel met stevige druk om eventuele gaten plat te maken en op te vullen.

Als u te snel gaat en de troffel niet snel genoeg vlak maakt, kunt u het schrapende effect krijgen, wat betekent dat de bovenrand van de troffel van de muur loskomt en dus een beetje naar binnen moet komen.

Het geheim hier is om langzaam te gaan en de opening tussen de troffel en de muur in de gaten te houden, terwijl u stevige druk uitoefent.

Let op onregelmatigheden in de muren

Denk er ook aan om bij het pleisteren van een muur te proberen om vervelende stukjes gruis meteen te verwijderen en alles goed schoon te houden.

De volgende fase volgens stukadoorsbedrijf Amsterdam is om de eerste laag af te vlakken en uw troffel snel schoon te maken.

Het enige doel van deze fase is om je muur vlak te krijgen en de richels terug te slaan.

Want als je dat in dit stadium niet doet, pleister je gewoon over een toch al ongelijke muur als deze eenmaal is opgedroogd en dit kan alleen maar leiden tot een nog ongelijkere muur.

Wacht dus tot het pleisterwerk kleverig is en haal je troffel over de muur.

Het is belangrijk om te wachten tot de muur droog is tot een plakkerige consistentie (en dit kan tussen de 5 en 15 minuten duren), anders merk je de verbetering niet.

Probeer echter in de gaten te houden hoe snel de toplaag van gips uithardt

Zodra de eerste laag aangebracht is, is deze meestal klaar om te worden aangebracht en kan de tweede laag pleister worden aangebracht.

Daarom is het logisch om slechts bepaalde delen van de muur tegelijk te pleisteren om ervoor te zorgen dat deze niet volledig uitdroogt voordat u met een troffel begint en uw volgende laag aanbrengt.

Probeer misschien een kleine hoeveelheid pleister op een stuk afgesneden stuk aan te brengen en bepaal hoe snel het droogt voordat u een groot deel van uw muur probeert.

Het is tenslotte wanneer de muur plakkerig is geworden (stevig, maar niet hard) dat de onvolkomenheden kunnen worden verwijderd met een troffel.

Het drogen van de muren

Als het pleisterwerk volledig is opgedroogd, zal alleen het schuren van de muur de gaten en richels verwijderen en dit kan een pijnlijk en arbeidsintensief karwei zijn.

Nadat je je eerste laag pleister hebt afgevlakt, is het tijd voor de tweede laag.

Dit is vergelijkbaar met de eerste laag pleister, maar het is dunner, dus gebruik kleinere hoeveelheden op uw troffel.

Streef naar een dikte van ongeveer 1 mm en een vlakke, gelijkmatige vacht

Denk er ook aan om opnieuw stevig te duwen met uw troffel, want als u niet hard genoeg duwt wanneer u de troffel over de muur haalt, kunt u een reeks gaten krijgen.

Duw dus hard genoeg om de pleister over de hele lengte van de troffel en in de gaten te duwen met stevige druk.

Verplaats de vlakspaan langs de muur met een voorrand van ongeveer 10-15 mm en combineer dit met stevige druk.

Wat moet je doen bij troffelsporen?

Maak je niet zo druk over troffelsporen, je kunt zelfs merken dat ribbels veroorzaakt door de troffel erger worden wanneer je dit doet.

Maar deze zullen in de volgende fase naar buiten worden geduwd wanneer de pleister wat steviger is.

Probeer je gewoon te concentreren op het niet laten van te veel gaten en zorg ervoor dat alles mooi en vlak is tegen de tijd dat je klaar bent met de tweede laag pleisterwerk.

Werk met schone materialen en gereedschappen

Maak vervolgens je troffel weer schoon en gebruik vervolgens een troffel en borstel als de muur kleverig is, het is tijd om de randen schoon te maken en ervoor te zorgen dat je hoeken netjes zijn.

Zorg ervoor dat alle overtollige pleister uit de hoek is verwijderd, dan kan het worden gevormd met een borstel.

Een penseel is hier handig – maak het gewoon nat met schoon water en veeg het overtollige water eraf.

Richt de verfkwast meer op de muur waar je naar toe scheert en ga met de kwast in grote streken de hoek op en neer.

Over het algemeen kan de pleister in dit stadium behoorlijk nat zijn, dus gebruik een beetje druk.

Tijd voor de volgende face

Eventuele penseelstrepen die in de hoek zijn achtergebleven, kunnen lichtjes worden weggepoetst – maar nogmaals, als het erg nat is, is het misschien beter om te wachten tot de volgende fase.

U kunt op dit punt water gebruiken om goed schoon te maken, maar laat niet te veel water op uw muren spetteren tenzij u het nodig heeft, anders kunt u een slurry-effect op het pleisterwerk krijgen.

Ga met de troffel over delen van de muur en zoek naar holle plekken of gaten, en werk dan de pleister erin.

Beweeg van links naar rechts, bedek het hele gebied, werk het pleisterwerk rond de muur om het vlak te houden en holle ruimtes te vullen.

De troffelsporen komen er later weer uit

Laat de muur nog een keer kleverig worden en dan is het tijd om de troffelmarkeringen eruit te halen – dit wordt het troffelproces genoemd.

Naarmate de pleister hard wordt, wordt hij donkerder van kleur, wat betekent dat het tijd is voor de laatste troffel.

Een goede stukadoorsbedrijf in Amsterdam kunt u inhuren via Bouwsector Nederland.

Polijst de pleister niet te veel op de laatste droge troffelfase

Het moet gelijkmatig en licht gepolijst zijn, maar aanvoelen als een eierschaal – hoe gladder, het maakt verf en behang een nachtmerrie om aan vast te houden.

Deze laatste passage over de muur kan worden geholpen als uw gips te hard wordt, door schoon water op de muur aan te brengen met een brede borstel en erachter te gaan met uw vlotter om u een mooie gladde afwerking te geven.

Houd er rekening mee dat wanneer u de afwerking voltooit, de vlotter gips van hoge plekken op de muur naar de lagere plekken kan trekken.

Stucwerk herstellen is vrij simpel

Maar vergeet niet dat u altijd meer pleister kunt toevoegen waar en wanneer dat nodig is of overtollig materiaal van uw vlotter op uw oppervlak kunt vegen.

Het belangrijkste bij het pleisteren van een muur is om te onthouden dat u alle verschillende fasen een voor een moet doorlopen en in gedachten moet houden dat het gemakkelijker wordt naarmate het plaatsingsproces begint.

Als je dit hebt gedaan, zou het de hoeveelheid schuren die nodig is als de muur eenmaal is opgedroogd tot een minimum moeten beperken en je extra tijd, moeite en frustratie besparen tijdens het proces.

Zorg ervoor dat je hoeken goed zijn gedaan, dan heb je een grotere kans om ervoor te zorgen dat de rest van je muur er ook goed uitziet, dus het is de moeite waard om de tijd te nemen om het goed te doen.

Probeer deze volgende stappen om u op weg te helpen

Gebruik een troffel of schraper om de hoekopening tussen de pleistermuren te vullen met de eerste laag, en zorg ervoor dat u overtollig materiaal wegschraapt.

Zodra de eerste laag droog is, gebruikt u de troffel of het schraperblad om eventuele kleine richels te verwijderen.

Knip vervolgens een stuk papiertape op de hoogte van je muur.

Vouw de tape dubbel zodat er een vouw door het midden loopt

U kunt dan een dunne laag gipsbasislaag aanbrengen op beide zijden van de binnenhoek en de tape eroverheen drukken.

Als het eenmaal op zijn plaats zit, gebruikt u de troffel of schraper om het plat op de muur te drukken, waarbij u overtollig gips eruit knijpt en laat het vervolgens drogen.

Gebruik uw verfkrabber of troffel om een ​​toplaag pleister op beide hoekvlakken aan te brengen.

Voer vervolgens een inwendig hoekpleistergereedschap over de toplaag om het een vlakke en onberispelijke afwerking te geven.

Bestel uw stukadoorsgereedschap via Bouwsector Nederland

Als u voor het eerst een muur wilt pleisteren en niet zeker weet welke kit u nodig heeft, kunt u uw stukadoorsgereedschap bestellen bij Bouwsector Nederland.

Waar leden van ons team direct bij de hand zijn en beschikbaar zijn om al uw vragen te beantwoorden.

Met meer dan 50 jaar ervaring in de stukadoorsindustrie zijn we altijd op zoek naar de beste gereedschappen en technieken die er zijn in stukadoorswerk, dus bel ons.

Neem contact met ons op of blader door onze producten online voor meer informatie.

Offerte stukadoorsbedrijf Amsterdam

Vraag hier zonder moeite of kosten een offerte op maat aan.

Wij hebben de beste stukadoorsbedrijven in Amsterdam.

Belangrijke blogs
Schilderen
Stukadoors
Groene energie
Tuin en oprit
Kitwerk
Vloeren
Nieuwbouw
Nieuwbouwprojecten
Bedrijf aanmelden
Offerte aanvragen