Op een simpele manier je WC ontstoppen

Je kunt een WC ontstoppen om tientallen verschillende manieren.

Hier nemen wij enkele simpele en goedkope tips met u door.

Zo kunt u vanaf nu de wc zelf ontstoppen en toekomstige ontstoppingen voorkomen.

Mocht het uiteindelijk toch niet lukken dan kunt u onze loodgieter goedkoop inhuren.

Maar dan hier een afspraak om zo snel mogelijk geholpen te worden.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

wc ontstoppen

Wat te doen als uw toilet niet kan ontstoppen?

We denken zelden aan toiletten totdat er iets misgaat.

Wanneer ons toilet niet goed werkt of verstopt raakt, kan dit meer dan een klein ongemak zijn, vooral als we geen zuiger hebben.

Houd er rekening mee dat een ernstig verstopt toilet uw huishouden volledig kan onderbreken.

Hoewel het opruimen van de verstopping vaak net zo eenvoudig is als het storten van de afvoer, moet u mogelijk een boor door uw leidingen laten lopen.

Bovendien kunnen sommige klompen ver in de pijpleiding zitten of extreem moeilijk te verwijderen zijn.

De loodgieters van Bouwsector Nederland zijn goedkoop en kunnen razendsnel langskomen.

Hoe kun je het beste een wc ontstoppen

1. Plunjer

Hoewel deze tool misschien eenvoudig lijkt, blijft het de beste manier om een toilet te ontstoppen.

We raden alle huishoudens aan om deze tool te hebben en bij voorkeur een met een flens, omdat ze het beste werken om toiletten te ontstoppen.

Wanneer u dit hulpmiddel gebruikt, moet u de zuiger in de toiletpot plaatsen en voorzichtig naar beneden duwen.

De eerste druk is simpelweg om de lucht te verwijderen. Zorg ervoor dat u niet met kracht duwt, anders; u kunt zelf vuil water opspatten.

Zodra u een goede afdichting hebt, pompt u de plunjer krachtig naar beneden en omhoog terwijl u de afdichting ondersteunt.

Trek ten slotte het gereedschap scherp omhoog terwijl u de luchtafdichting verbreekt. Je zult zien dat het water door de afvoer stroomt.

Als hiermee de verstopping niet is verholpen, herhaalt u de stappen totdat of neem contact met ons op.

2. Azijn en Baking Soda

Wanneer je toilet niet doorspoelt en je geen zuiger hebt, kun je je wenden tot niet-giftige huishoudelijke schoonmaakmiddelen: azijn en zuiveringszout.

U weet waarschijnlijk dat azijn en zuiveringszout geweldig zijn in het reinigen van tal van oppervlakken, fungeren als geweldige deodorantia en helpen om onze afvoeren soepel te laten lopen.

Deze huishoudelijke schoonmaakmiddelen werken echter ook wanneer u een verstopt toilet moet repareren als u geen ontstopper heeft.

We raden u aan een kopje zuiveringszout toe te voegen aan uw verstopte toilet en enkele minuten te wachten.

Giet vervolgens langzaam twee kopjes azijn in het toilet

Azijn en zuiveringszout zullen doorgaans reageren om bubbels te vormen, dus zorg ervoor dat u voorzichtig en langzaam giet om te voorkomen dat het toiletwater overloopt of spettert.

Laat het mengsel van zuiveringszout en azijn een paar minuten inwerken. U moet uw toilet doorspoelen om vast te stellen of de verstopping is verdwenen.

Mogelijk moet u het proces herhalen totdat de verstopping is verdwenen. De verstopping zal verdwijnen wanneer uw toilet een snel zuigend geluid maakt en daarna op natuurlijke wijze leegloopt.

3. Heet water en afwasmiddel

Verwarm een liter heet water op het fornuis en giet wat afwasmiddel in je toilet terwijl het water aan het opwarmen is.

Als het water extreem heet is, maar niet kookt, giet het dan voorzichtig in het toilet. Wacht 10-15 minuten terwijl afwasmiddel en heet water de verstopping verzachten.

Zodra u dit doet, zal het toilet ontstoppen en vrij doorspoelen. Als alternatief kunt u warm water en shampoo uit de gootsteen gebruiken als u uw toilet wilt opruimen zonder uw badkamer te verlaten.

4. De slang

Voor ongeveer € 25 kun je een toiletslang kopen. Je hoeft het maar één keer aan te schaffen en je vermijdt het gebruik van chemicaliën.

U kunt het handige apparaat inrijgen en vervolgens ronddraaien totdat u de blokkade opheft. Zo kun je simpel de wc ontstoppen zonder ontstopper.

Hoewel dit een beetje rommelig kan worden, is het beter dan je handen te gebruiken. Deze methode is vooral nuttig wanneer de klomp dieper is dan de kom zelf.

Als deze aanpak niet werkt, probeer het dan opnieuw en neem contact op met gecertificeerde loodgieters.

Gebruik geen kleerhanger als vervanging, omdat deze het porseleinen oppervlak van de toiletpot ernstig kan beschadigen.

5. Bleekmiddel

Net als zeep helpt huishoudbleekmiddel het afval af te breken. De procedure lijkt op die met afwasmiddel.

Vervang gewoon de vaste of vloeibare afwaszeep door 2-3 kopjes bleekmiddel. Giet na een of twee minuten een kopje zeep in poedervorm.

Wacht 10-15 minuten en spoel je toilet door. Je zult ontdekken dat deze aanpak efficiënter is voor een erg verstopt toilet.

Wij zelf zullen de wc onstoppen met veer. Deze ontstoppingsveer is erg lang en trekt alle vuil er super snel uit.

6. Neem contact op met onze loodgieter

Hoewel deze aanpak eenvoudig is, is het waarschijnlijk de gemakkelijkste en meest betrouwbare manier om een hardnekkig toilet te ontstoppen.

Het beste van het inhuren van Bouwsector Nederland loodgieters is dat we alles hebben wat we nodig hebben om zelfs de ergste blokkades aan te pakken.

Bovendien zijn we voordeliger dan je denkt en zijn we in korte tijd klaar.

De meesten van ons hebben wel eens te maken gehad met verstopte toiletten en hoewel het gemakkelijk is om aan te nemen dat een zuiger het werk zal doen, heb je er op dat moment misschien geen.

Daarom is het belangrijk dat u andere middelen toepast om uw toilet te ontstoppen. Als je niet weet waar je moet beginnen, overweeg dan deze tips.

Hoe kan een wc verstopt raken?

Verstopte toiletten zijn een normaal verschijnsel in Nederlandse huishoudens.

Van overmatig gebruik van toiletpapier tot het doorspoelen van iets door het toilet dat je waarschijnlijk niet zou moeten hebben, verstopte toiletten zijn een vervelend probleem, maar een gemakkelijke oplossing.

De beste manier om verstopte toiletten te voorkomen, is door te begrijpen wat de oorzaak is.

Wij kunnen u helpen met allerlei soorten afvoerproblemen oplossen.

Dit zijn de vier hoofdreden voor verstopte toilets.

1. Hard water

Als het water in uw huis een hoog mineraalgehalte heeft, heeft u hard water. Dit type water kan grote schade aanrichten aan uw leidingen en problemen veroorzaken met uw toiletfunctie.

De mineralen in hard water kunnen verkalken en vormen een witte substantie die moeilijk te verwijderen is. Dit veroorzaakt een verstopping waar het afval niet doorheen kan, wat leidt tot een verstopt toilet.

2. Vreemde voorwerpen

Een van de meest voorkomende oorzaken van verstopte toiletten is het doorspoelen van voorwerpen die niet doorgespoeld mogen worden.

Veel mensen spoelen bijvoorbeeld producten voor:

  • Vrouwelijke hygiëne
  • Babydoekjes
  • Wattenbolletjes
  • En andere papieren producten door het toilet.

Deze voorwerpen lossen, in tegenstelling tot toiletpapier, niet op in water en kunnen verstoppingen veroorzaken.

Soms kan een vreemd voorwerp in het toilet vallen en zonder uw medeweten wegspoelen. Een scheermesje kan per ongeluk in de kom vallen of je kind kan speelgoed doorspoelen voor de lol.

Zelfs overmatige haarophoping kan ervoor zorgen dat uw toilet verstopt raakt. Let op wat er in uw toilet gaat en spoel nooit iets anders dan toiletpapier door.

3. Versleten pijpen

Uw leidingen kunnen om verschillende redenen barsten, breken of verpletterd raken: zware regenval, corrosie, veroudering, slijtage, drastische temperatuurveranderingen en meer.

Wanneer uw leidingen breken, vertraagt de afvoer van uw toilet en kan deze de vraag van uw huishouden niet bijhouden. Als gevolg hiervan krijg je een verstopt toilet.

Een wc ontstoppen kan met onze tips in enkele minuten. Mocht u er niet uit willen komen dan staan wij voor u klaar.

4. Te veel toiletpapier

Soms moet je veel toiletpapier gebruiken als je naar het toilet gaat.

Hoewel toiletpapier oplost in water, kan te veel ervan een ophoping en verstopping veroorzaken.

Als je de neiging hebt om naar meer dan het aanbevolen aantal vellen te leunen, overweeg dan om beleefd te spoelen.

Spoel eerst het afval weg voordat u het afveegt. Gebruik dan zoveel toiletpapier als je nodig hebt en spoel de rest door.

Hoe voorkom je een verstopte wc?

Het is veilig om te zeggen dat er veel mensen zijn die bang zijn om met sanitair te knoeien – en dat begrijpen we.

Sanitair kan eng zijn als je niet weet wat je doet, en niemand verantwoordelijk wil zijn voor het overstromen van hun huis, het toilet dat rioolwater in de badkamer spuwt, van zo ongeveer alles dat grote hoeveelheden water van menselijk afval met zich meebrengt ergens zijn waar het niet thuishoort.

Kennis is echter macht, en als algemene regel toepassing dat een ons preventie een vijver genezing waard is. Het allerbeste dat u kunt doen voor het sanitair van uw huis, is ook gemakkelijkste: het onderhouden.

We weten dat we veel over schrijven, maar toiletten zijn vaak het meest gebruikte armatuur in een huis.

En uw toilet heeft zeker het potentieel om een ​​​​van de meest verwarde, duurste en grootste problemen te zijn die u ooit geprobeerd hebt als het niet op de juiste manier wordt gebruikt en onderhouden.

U kunt echter nog niet beginnen met het graven van een latrine in de niet achtertuin – kunnen problemen worden voorkomen door een paar eenvoudige tips te volgen.

Tien tips om toiletproblemen te voorkomen

1. Maak je toilet regelmatig schoon met een milde reiniger

Azijn, bakpoeder of een milde zeep zijn allemaal geweldig voor het regelmatig reinigen van porselein.

Het schoonmaken van je toilet helpt je niet alleen om een hygiënischere, beter ruikende badkamer te behouden, het geeft je ook de mogelijkheid om een lekkage of een probleem met het sanitair van je badkamer vrij snel op te sporen.

Als u nooit echt opruimt rond de toiletruimte, hoe weet u dan of dat water op de vloer afkomstig is van uw douche, uw toilet of de slaapwandelende mannelijke leden van uw huishouden?

2. Gebruik het liefst GEEN chemische afvoerreinigers om uw toilet te ontstoppen

Terwijl sommige loodgieters ‘ja’ zeggen en anderen ‘nee’ zeggen als het gaat om het gebruik van deze producten, zeggen we dat het het risico gewoon niet waard is.

Deze producten zijn niet alleen schadelijk voor uw gezondheid als ze per ongeluk op uw huid worden gespat, geconsumeerd of zelfs te veel worden ingeademd.

Ze kunnen oudere armaturen en leidingen beschadigen en zijn echt niet iets dat iemand wil in onze watersystemen.

Ze kunnen ook veel problemen veroorzaken voor huizen met septische systemen als ze de goede bacteriën daar doden.

3. Controleer de binnenkant van de wc

Inspecteer de binnenkant van uw toilet ongeveer elke 6 maanden om er zeker van te zijn dat de componenten nog steeds in goede staat zijn en naar behoren functioneren.

Haal het tankdeksel eraf en spoel het toilet door. Kijk hoe de componenten werken en zorg ervoor dat de flap goed afsluit en dat de vulklep stopt met draaien bij een geschikt waterniveau.

4. Repareer een lopend of lekkend toilet meteen

Toiletlekken zijn meestal “stil”, in die zin dat u niet per se een plas water op de vloer zult aantreffen, aangezien het water meestal uit de tank in de kom (en in de afvoer) lekt.

Dit maakt het vrij gemakkelijk om het lek over het hoofd te zien, of het repareren ervan uit te stellen. Je moet dan weer de wc ontstoppen.

Toiletlekken zijn over het algemeen ook langzame lekken, dus u merkt misschien niet eens een kleine stijging van uw rekeningen elke maand totdat u terugkijkt en beseft dat u deze maand € 100 meer voor water betaalt dan vorig jaar op dezelfde tijd.

5. Gebruik GEEN steen om water in uw tank te besparen

Tenzij je toilet ouder is dan halverwege de jaren 90, gebruik je 1,6 liter per spoelbeurt (of minder), en de meeste rioleringssystemen hebben echt zoveel water nodig om het afval effectief te verplaatsen.

Als je toilet ouder is en je water wilt besparen, raden we aan om een waterfles te vullen met zand of kleine steentjes en dat te gebruiken om een deel van het water te verdringen.

Bakstenen kunnen kapot gaan en uw leidingen verstoppen.

6. Leer kinderen WEL hoe ze op de juiste manier voor een toilet moeten zorgen

Hoewel dit het gemakkelijkst is tijdens zindelijkheidstraining, kun je oudere kinderen nog steeds leren wat wel en niet kan worden doorgespoeld, hoe ze hun toiletpapiergebruik kunnen controleren om verstoppingen te voorkomen en hoe ze een toilet op de juiste manier moeten schoonmaken.

Dit zijn levensvaardigheden die zeker van pas zullen komen als ze op een dag hun eigen appartement of huis betrekken.

7. Spoel niets anders dan menselijk afval en toiletpapier door het toilet

Het maakt niet uit wat het is doe het gewoon niet. Met dat betreft kan je wc ontstoppen wanneer je deze tip in de wind slaat.

8. Overweeg wat voor soort toiletpapier je gebruikt

Niet al het toiletpapier is hetzelfde, en hoewel je misschien dol bent op het superzachte ultradeluxe, zachte toiletpapier dat je gebruikt, is de kans groot dat je riolering of septische systeem dat niet doet (vooral je septische systeem, omdat het al genoeg heeft om af te breken) zonder onverwoestbaar toiletpapier).

Hoewel dit niet zo’n groot probleem is voor mensen op een gemeentelijke riolering, kan het gebruik van te veel toiletpapier of toiletpapier dat niet gemakkelijk afbreekt de rioleringsbuizen in uw huis verstoppen en back-ups veroorzaken in de zijlijn die verbinding maakt uw woning naar de gemeentelijn.

9. Koop een flensplunjer en leer hoe je deze op de juiste manier gebruikt!

Veel toiletverstoppingen zijn eenvoudig te verwijderen met een emmer vol heet water en een goede ontstopper.

Als je de verstopping niet met een plunjer kunt verwijderen, is een vijzel of slang een goede back-up.

10. Wees niet bang om onze loodgieter te bellen als dat nodig is

Sommige klussen zijn gewoon te groot of te ingewikkeld voor zelfs ervaren doe-het-zelvers om het alleen te doen.

Als uw toilet voortdurend verstopt raakt of als u bruin water in uw douche of gootsteen krijgt wanneer u doorspoelt, zijn dit symptomen van een ernstiger probleem waarbij u professionele hulp nodig heeft.

Met vakkunde wordt een verstopte WC ontgrendeld, waardoor het water weer vrijelijk stroomt - een verademing voor iedereen!

WC laten ontstoppen binnen 24 uur

Je kunt een wc laten ontstoppen tegen lage kosten.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsindicatie.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Vakman inhuren via Bouwsector Nederland