Woning renovatie

Er zijn veel dingen die belangrijk zijn bij een woning renovatie.

In ons blog gaan verder in op de kosten, mogelijkheden en beperkingen.

Mocht je hulp nodig hebben of een vakman zoeken vraag dan een offerte aan.

Uw woning renoveren

Mijn familie en ik moedigen huiseigenaren altijd aan om hun huiswerk te doen wanneer ze aannemers of handelaars willen inhuren.

We krijgen allerlei vragen over het inhuren van de juiste professional voor specifieke projecten of klussen. Ik krijg deze vragen graag omdat ik weet dat mensen de juiste persoon voor de woning renovatie willen aannemen.

Zo vroeg iemand onlangs hoe je iemand noemt die een woning renoveert? Welnu, het korte antwoord is een renovator of een algemene aannemer.

 • Dus wie zou deel moeten uitmaken van uw woningrenovatieteam?
 • Schakel je een elektricien in?
 • Welke projecten kunnen worden uitgevoerd zonder de hulp van een professional?
 •  Moet u een algemene aannemer inhuren?

Als u een grote woningrenovatie of een grootschalig bouwproject plant, is het inhuren van een algemene aannemer de juiste keuze.

Ze zijn meestal een opgeleide, erkende timmerman of een renovatietechnicus en een erkende aannemer.

Zij zijn de leidende projectmanager en nemen verantwoordelijkheid voor het project, en zorgen ervoor dat alle taken volgens de code en volgens uw verwachting worden voltooid.

Ze zullen ook de reikwijdte van het project beoordelen, de onderaannemers inhuren, de materialen specificeren, het werk-back-schema organiseren en toezicht houden op het hele project.

Verder controleert de bouwkundig inspecteur uw woning op allerlei gebieden.

Woonkamer renoveren

Wij werken niet met onderaannemers. Doordat er veel vaklui zijn aangesloten bij Bouwsector Nederland kunnen we gemakkelijk schakelen tussen de verschillende soorten specialismen.

Zij kunnen bijvoorbeeld uw woonkamer renoveren of een renovatie van een oude woning uitvoeren. Alles is bij ons mogelijk. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan en kom erachter welke mogelijkheden wij u kunnen bieden.

Terwijl de algemene aannemer met de huiseigenaar samenwerkt om te beslissen over het definitieve ontwerp en de lay-out van de woning renovatie.

Nu kunnen sommige huiseigenaren ervoor kiezen om een ​​architect of een ontwerper/ontwerpbureau in te huren om plannen voor hen te ontwerpen en te maken. Sommige huiseigenaren besluiten dit van begin tot eind op zich te nemen en treden op als hun eigen projectmanagers door elk vak apart in te huren.

Maar voor de wat kleinere klussen kunt u altijd een klusjesman inhuren. Wist u dat bij een woning renovatie er ook vaak een bunker wordt gebouwd onder het huis?

Eerlijke waarschuwing, dit kan meer tijdrovend zijn, omdat de huiseigenaar in wezen het werk van de algemene aannemer doet. Dit zal veel onderzoek vergen.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat als er iets misgaat of het werk niet aan de wet voldoet, u de extra kosten krijgt om het werk opnieuw te doen en meer geld te betalen.

Ook ben je verantwoordelijk voor het indienen van alle benodigde vergunningen. Vergunningen laten aanvragen? Huur een bouwkundig ingenieur in!

Woning opknappen

Als u het werk laat doen door Bouwsector Nederland, zullen wij voor u de vergunning aanvragen. Dit scheelt u de rompslomp aan papierwerk en uw woning wordt gerenoveerd.

Vraag er vandaag nog een gratis offerte voor aan.

DIY-project versus het inhuren van een professional?

Hier zijn een paar vragen om jezelf te stellen:

 • Is het veilig om een ​​doe-het-zelf-project te doen?
 • Heb ik de tijd om dit op me te nemen?
 • Heb ik de juiste vaardigheden en de juiste tools om dat te doen?
 • Is een bouwvergunning of andere vergunningen (sanitair, elektra) nodig?

Doorgewinterde doe-het-zelvers kunnen veel thuisprojecten uitvoeren. Zoals het bijwerken van een badkamerijdelheid, gootsteen en kraan set of het veranderen van deurbeslag.

Enkele van de kleinere projecten in huis waarvoor geen muur hoeft te worden afgebroken of uw elektriciteit hoeft te worden vervangen.

Moet je een klusjesman inhuren voor woning renovatie?

Afhankelijk van hun vaardigheden en kennis van het project, kunt u ook overwegen om een ​​klusjesman in te huren. Mijn grootvader was een manusje-van-alles, meester van niets – hij deed het allemaal.

Ze hebben een goede algemene kennis van eenvoudige herstellingen en renovaties. Maar wees voorzichtig en huur geen klusjesman in voor een klus die specifiekere vaardigheden vereist die nodig zijn om een ​​klus veilig uit te voeren.

Vervangende woning bij renovatie

Het kan zijn dat u uw volledige woning wilt laten renoveren. In dit geval kan het nodig zijn om een vervangende woning bij renovatie nodig te hebben.

Ook dit kunnen we u bieden bij ons bedrijf. Als u alle details meegeeft in de gratis offerte dan zullen wij alles in orde maken. Natuurlijk doen we alles tegen de laagste prijs.

Ohja, vergeet natuurlijk niet dat we kwalitatief goed werk leveren! Dat is waar Bouwsector Nederland immers voor staat.

Vervanging van lampen

Het vervangen van lampen kan vrij eenvoudig zijn, maar als u de locatie van de verlichting wijzigt of iets doet in een badkamer (een natte zone en een droge zone), raad ik u ten zeerste aan om contact op te nemen met een erkend elektriciteitsbedrijf en deze in te huren.

Andere grotere klussen die structurele veranderingen, dak reparaties, afvoerreiniging, loodgieterswerk of elektriciteitsleidingen of nutsleidingen met zich meebrengen, vereisen ook erkende aannemers.

Checklist gebruiken

Gebruik de volgende checklist om ervoor te zorgen dat u een erkend elektriciteitsbedrijf inhuurt in Nederland:

 • Let op hun licentienummer — LEC-bedrijven hebben een licentienummer dat is uitgegeven.
 • Controleer of hun werkvoertuig hun licentienummer weergeeft
 • Logo op vrachtwagens, offertes en contracten wordt prominent weergegeven
 • Schriftelijke schattingen moeten het licentienummer en de vergunningskosten bevatten

Loodgieter inhuren voor woning renovatie

Waarom een ​​gediplomeerde loodgieter inhuren? Moeten ze deel uitmaken van uw huisrenovatieteam voor uw woning renovatie in bijvoorbeeld Utrecht?

Als u problemen heeft met uw sanitair, zoals een verstopte of lekkende leiding, of als u overweegt uw gootsteen of toilet te verplaatsen als onderdeel van een renovatieproject.

Dan heeft u professionele loodgietersdiensten nodig en moet u een erkende loodgieter of meester inhuren loodgieter om het werk te doen. Loodgieterswerk is een vak met vergunning en het duurt 5-10 jaar om een ​​meester-loodgieter te worden, inclusief het afleggen van je examen.

Meesterloodgieters werken zich op van leerling, gezel tot meester. Het verschil tussen een loodgieter en een meester-loodgieter is dat een meester-loodgieter een eigen bedrijf kan hebben en toezicht kan houden op andere loodgieters.

Bij Bouwsector Nederland hebben we slechts beste loodgieters van Nederland aangesloten. We willen u namelijk garanderen dat er kwaliteit aan werk wordt geleverd.

Bij de renovatie van woningbouw is dit van belang, want u wilt lang blijven wonen in uw woning.

Architect voor uw woning renovatie

Moet u een binnenhuisarchitect of interieurontwerper inhuren als onderdeel van uw huisrenovatieteam? Werken met een interieurontwerper bespaart tijd en geld en ze helpen u bij het creëren van uw visie.

Een interieurontwerper zal u helpen uw huisvisie tot leven te brengen, of u nu meer ruimte wilt of een verandering van kleur en stijl nodig heeft.

Een interieurarchitect zorgt ervoor dat uw visie correct wordt uitgevoerd. Ze hebben de expertise en kennis om u te begeleiden tijdens uw renovatietraject, van de planningsfase, het maken van het ontwerp tot de laatste hand.

Dit terwijl binnenhuisarchitecten zich voornamelijk richten op esthetiek en zich doorgaans niet bezighouden met renovaties en structurele planning.

Renovatie woning jaren 60

Ook het renoveren van woningen uit de jaren 60 doen we bij Bouwsector Nederland. Niet alleen bij dit soort woning renovaties ondersteunen we u bij ieder onderdeel, maar natuurlijk bij iedere soort woning renovatie doen we dit.

We zullen u helpen bij het ontwerp, de beginfase. Verder begeleiden we u met uw wensen, de woning renovatie an sich en de afronding hiervan.

Een woning renoveren tegen de laagste kosten, dat doet u natuurlijk bij ons! Vraag vandaag nog een gratis offerte aan. Wij hebben zowel binnen schilders als buitenschilders.

Wat kost een woning renovatie?

De kosten voor renoveren zijn afhankelijk van de wensen en de grootte van je project.

Voor meer informatie kun je het beste een offerte aanvragen.